Mironaș: „A fost un meci de nota 10”. Ceahlăul a înscris zece goluri în ultimul amical. Testul adevărului e sâmbătă, cu Gaz Metan | VIDEO

Marius ANGHEL 18 Feb. 2016, 13:42 Pregătiri, amicale

Ceahlăul a încheiat seria meciurilor de verificare de pe teren propriu din această iarnă în fața unei formații din Liga a 4-a, Teiul Poiana Teiului, o echipă pregătită de Lucian Cozma, fost jucător la Ceahlăul și Petrotub. Maccoppi, antrenorul nemțenilor, a preferat să vadă la lucru, pe durata a 70 de minute, tineretul din lot și doi jucători aflați în probe. Este vorba de fundașii laterali Emmanuel Henry (spaniol, 25 de ani, fundaș dreapta) și Marco (italian, 21 de ani, fundaș stânga).

Cristi Barb a fost în premieră căpitan, iar Drăghiceanu a fost singurul integralist. Din minutul 70, la scorul de 6-0, au intrat și titularii, însă testul final, cel cu adevărat, va fi sâmbătă, la Mediaș, cu Gaz Metan, acolo băieții lui Maccoppi, Dighera și Chertic vor demonstra nivelul la care au ajuns după o lună de pregătire pe plan local.

Partida de miercuri de pe terenul III sintetic nu a avut, practic, istoric. Cu Drăghiceanu și Pintilie în zi de grație, foarte inspirați la creație și finalizare, Nedelcu și-a regăsit pofta de gol, excelent pus în valoare de coechipieri, în vreme ce apărarea, unde au apărut în premieră titulari Smău și Olteanu, nu a avut prea multe probleme cu atacanții adverși.

La formația din Poiana Teiului au evoluat și doi jucători cu evoluții apreciate în trecut: Răzvan Gorea, jucător ce a jucat în toamnă pentru pietreni, și Apostol, un jucător interesant, dar care, din păcate pentru el, s-a risipit în anonimatul Ligii a 4-a.

Ceahlăul: Cîmpianu – Emmanuel Henry, Olteanu, Smău, Marco – Amariei, Barb, Pintilie – Drăghiceanu – Lupei, Nedelcu
Au mai intrat: Chelaru, Mitrofan, Napoli, Ortega, Cerra, Călin, Galan, Margină, Bamba și Mateiciuc.

Teiul Poiana Teiului: Bordianu – Trifan, Gorea, Sobariu, Corfu -Varea, Ungureanu, Honea, Nistor – Ilieș, Apostol
Au mai jucat: Negru, Rotariu, Șerban și Saia.


 

Cum s-au marcat golurile:

  • min. 8, Pintilie centrează din lateral dreapta în gura porții, de unde Nedelcu înscrie cu capul din plonjon pentru 1-0;
  • min. 12, Amariei reușește să marcheze cu un lob de efect după o pasă a lui Sorin Pintilie, 2-0;
  • min. 17, Nedelcu fructifică o pasă filtrantă a lui Drăghiceanu și ridică scorul la 3-0;
  • min. 27, Drăghiceanu dă o pasă „luminoasă” printre, pe poziție viitoare, Pintilie apare foarte bine și șutează în cros la colțul lung, pentru 4-0;
  • min. 31, Nedelcu face tripla după ce a fost lansat excelent de Pintilie, în bună dispoziție de joc ieri, scorul devenind 5-0, la capătul primei jumătăți de oră din meci;
  • min. 45, Drăghiceanu șutează de la marginea careului mare la colțul scurt, fără replică pentru Bordianu: 6-0, scor de tenis la pauză!
  • min. 54, Pintilie înscrie cu un șut puternic și plasat de la 28 de metri, pentru 7-0;
  • min. 74, asist Drăghiceanu pentru Mateiciuc, care pătrunde în viteză cu mingea la picior și înscrie golul de 8-0, printr-un șut plasat de la 14 metri;
  • min. 84, Bamba are o acțiune personală, pătrunde în viteză în careu pe partea dreaptă, de unde singur cu portarul, ușor în lateral dreapta, îl învinge pe acesta cu un lob de efect cu exteriorul, 9-0 pentru Ceahlăul.
  • min. 87, Margină închide tabela: 10-0, după ce fusese servit excelent de noul căpitan, Cristi Călin. În prealabil, acesta din urmă a avut un șut scos de pe linia porții de un fundaș în minutul 80;


 

La finalul partidei de aseară de la Piatra Neamț, am consemnat un mini-interviu cu cei direct implicați: antrenorul principal Stefano Maccoppi, directorul executiv Ioan Mironaș, dar și antrenorul formației Teiul Poiana Teiului, Lucian Cozma.

Stefano Maccoppi: „Suntem pe un drum bun, schimbarea de mentalitate s-a produs!”

„Am făcut șase partide, sunt mulțumit în sensul că atitudinea a fost cea corectă, mai așteptăm câțiva jucători importanți, dar suntem mulțumiți și de materialul uman cu care în acest moment lucrăm. Cu siguranță, atitudinea, sacrificiu, determinarea pentru a obține acest obiectiv, noi trebuie să le avem. Chiar și tinerii din lot, astăzi am permis să joace toți tinerii din lot, pentru că voiam să vad această atitudine. După o lună de muncă, acestă schimbare de mentalitate s-a produs, trebuie să mai muncim în continuare, pentru că nu este așa cum vreau eu, încă, însă suntem pe un drum bun.

În această formație, avem jucători tineri de cea mai bună calitate, de certă perspectivă, dar care nu pot fi responsabilizați excesiv în funcție de obiectivele pe care clubul le are, deci în acest sens, aștept cel puțin un atacant, de forță, un jucător important, pentru că în acest compartiment avem doar juniori.

Echipa este gata din punct de vedere mental, pe de o parte avem jucătorii tineri, cei trei care au mai rămas din vechea echipă: Margină, Călin, Barna, apoi sunt jucători buni, de experiență, care au venit aici pentru a îndeplini obiectivul.

Trebuia să-i punem pe toți împreună, într-o lună, pot spune că am făcut o treabă foarte bună, am ajuns la un punct bun. Sâmbătă, mi-ar plăcea să văd aceeași atitudine de astăzi împotriva lui Gaz Metan.

Primul obiectiv, este evitarea retrogradării directe, apoi să facem cât mai multe puncte posibile, pentru a ne afla într-o poziție optimă, pentru a ne juca salvarea în meciurile rămase din play-out”, a spus la finalul meciului Maccoppi.

Ioan Mironaș: „Mi-aș dori să nu retrogradăm, dar lucru acesta făcut nu cu prețul morții sau dispariției unor cluburi”

25 februarie va fi ziua „Z” pentru clubul Ceahlăul, ziua în care planul de reorganizare ar putea fi aprobat de judecătorul sindic.

„Mare lucru nu s-a schimbat, dincolo de atitudine și dorințele noastre evident, foarte multe depind de momentul în care planul de reorganizare, acceptat, aprobat de către creditori va fi confirmat și de judecătorul sindic. Pe data de 25 februarie acest lucru se va întâmpla, moment în care toată lumea va considera că lucrurile sunt clare, sunt limpezite, că FC Ceahlăul are, evident, un mare potențial și în acel moment orice i se poate întâmpla în sensul benefic al cuvântului.

Dacă vă referiți la faptul că multe echipe întâmpină mari probleme financiare și că este posibil să dispară pur și simplu, vă pot spune că este un lucru pe care îl regret. Evident, mi-aș dori să nu retrogradăm, dar lucru acesta făcut nu cu prețul morții sau dispariției unor cluburi, între care, iată, unele cu mare tradiție, ci prin puterile proprii, prin valoarea prestațiilor pe care le putem oferi.

S-ar părea că acea unică serie prevăzută pentru liga a 2-a anul viitor, se va forma de la sine, mai degrabă prin jocul problemelor financiare cu care ne confruntăm, decât prin jocul propriul-zis de fotbal care va conduce la anumite linii de clasament la finalul sezonului.

Știam, se zvonise între noi, cunoaștem în mare problemele cu care fiecare se confruntă (referitor la cazul FC Brașov), nu mai e o surpriză, indiferent din zona sau din partea din care vin, atunci când discutăm de mari probleme financiare.

S-ar părea că ne apropiem cu pași repezi de un moment zero al fotbalului românesc, ar trebui să stăm cu toții la nivel național, să găndim bine ce ne dorim, noi ca națiune, visa-vis de sport, de sănătatea națiunii în general și de sportul de performanță în special, după care va urma să facem niște pași importanți și nu ușor de efectuat, pentru că totul depinde de mai ales, de cum politicul înțelege să rezolve problema”, a spus și Ioan Mironaș.

Lucian Cozma: „Pentru mine, ca antrenor, a fost un test foarte util prin prisma faptului că am urmărit în primul rând atitudinea și nivelul de pregătire fizică la fiecare jucător de-al meu, m-au impresionat de la echipa mea trei jucători care au avut o evoluție decentă, Ilieș, Honea și Varea, s-a observat lipsa de pregătire la Gorea Răzvan care a încercat să se ridice la un nivel cât mai aproape de colegii lui (la pregatire fizică) și că trebuie să lucrăm mai mult la relațiile de joc. Din păcate, după ce am fost în cantonament nu am reușit să mai fac măcar câteva antrenamente în vederea stabilirii unui sistem de joc cât mai bun pentru jucătorii mei.

Nu sunt supărat de rezultat, chiar mă bucur de acest scor, în perspectiva abordării cu toată seriozitatea a partidelor de verificare de câtre jucătorii mei. I-am avertizat înainte de începerea jocului pe jucătorii mei că echipa cu care se va prezenta gazdele va fi mult mai bine motivată și din păcate am avut dreptate. O vom lua de la capăt și am să încerc îndată cu venirea și a celorlalți jucători care mi-au lipsit de la acest meci închegarea unor relații de joc cât mai solide și în perspectiva formarea unui lot cât mai omogen!”.

Ultima partidă de verificare pentru Ceahlăul va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaș.

Articol, foto și video de Dan Eșanu

Marius ANGHEL 18 Feb. 2016, 13:42 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă