După plecarea lui Szabolcs Szekely, Marius Curtuiuș a devenit cel mai experimentat atacant din lotul „Bătrânei Doamne”. La 26 de ani, bistrițeanul are la activ inclusiv 42 de partide la nivelul primului eșalon și două goluri marcate, cu FC Brașov și Universitatea Craiova. E golgheterul UTA-ei în această stagiune, cu zece reușite, opt în campionat și două în Cupa României și se anunță principala „gură de tun” și în campania de primăvară.
– Ca debutant la Moneasa, care ar fi impresiile tale despre acest cantonament?
– E dificil, dar nu e neapărat ceva nou pentru mine. Cantonamente de iarnă am mai făcut la Bistrița, orașul fiind situat într-o zonă montană sau cu FC Olt, la Cheile Grădiștei. Într-adevăr și această locație este foarte bine aleasă pentru această etapă a pregătirii.
– Ai avut un start de sezon excelent, echipa a trăit prin golurile tale, apoi s-a întâmplat ceva… ai marcat ultima dată pe 31 octombrie, cu Chindia…
– Pe undeva e normal ca în viața unui fotbalist să intervină și fluctuații de formă. Se poate spune că s-a acumulat și oboseala, dar nu vreau să caut alibiuri. Important este că a venit Cipri (n.a. Rus) și alți colegi cu realizări și am terminat anul pe podium. Una peste alta, eu zic că mi-am ajutat echipa. La un moment dat, speram și eu la un număr mai mare de goluri până la întreruperea campionatului, dar e bine și așa…
– Apropo de Cipri Rus, se pare că din tur veți fi cuplul de atacanți titulari la UTA…
– Asta vor decide doar antrenorii, datoria noastră este să ne pregătim cât mai bine în această iarnă și vom vedea. Deja ne-am completat bine în toamnă, iar echipa a profitat de realizările noastre. Fiind la primul său sezon în Liga a 2-a, Cipri și-a făcut excelent treaba. E un fotbalist de valoare, muncitor.
– Szekely e o pierdere pentru voi?
– Avea și el calitate și experiența multor sezoane în primele trei eșaloane ale țării. Dar, orice echipă merge înainte fără oricare dintre noi. Contează grupul, nu individualitățile.
– Simți o concurență reală și cu tinerii Petre sau Man?
– De ce nu, ambii pot intra oricând pe teren. Doar, că trebuie avut răbdare cu ei și-și vor arăta mai repede sau mai târziu valoarea. Trebuie avut în vedere că au 17, 18 ani, îmi amintesc și eu cum eram la acea vârstă. Îi datorez domnului Sabău debutul meu în Liga 1 la numai 17 ani, doar că atunci jucam pe postul de mijlocaș central. Nu aveam forța unui atacant de careu.
– În general aveți un lot cu o medie scăzută de vârstă…
– E corect să fie așa. Juniorii reprezintă viitorul, cine o să aibă grijă ei o să aibă numai de câștigat și se va întreține ca și club fără investiții mari.
– Toată lumea spune că aveți un culoar bun spre Liga 1…
– Dincolo de meritele noastre, acest culoar a apărut și pe fondul lipsei de fonduri, a problemelor cu care se confruntă alte cluburi. UTA, având un buget cât de cât stabil și o organizare mai bună, poate avea speranțe. Știm ce-și doresc suporterii de la noi, suntem aici pentru a ține sus ștacheta. Am avut o primă parte frumoasă de campionat, trebuie continuată la fel de bine pentru a nu da cu piciorul la ceea ce am realizat.
– Îți propui un anumit număr de goluri la primăvară?
– Nu neapărat, îmi propun să-mi ajut echipa cu evoluții bune. Pe de altă parte, cred că voi depăși recordul personal de goluri dintr-un sezon. Am marcat de 12 ori la Bistrița în anul ultimei promovări în Liga 1, acum am opt la activ și mai sunt atâtea meciuri.
VEZI un FOTOREPORTAJ din cantonamentul UTA-ei de la Moneasa
Sursa: Sport Arad