Primul abandon în Liga 2? Fostul antrenor de la FC Caransebeș crede că echipa nu va mai continua: „S-a întâmplat ce și-au dorit”. Vina i-o atribuie lui Avram: „Și-a dovedit priceperea”

Marius ANGHEL 20 Dec. 2015, 17:11 Seria 2

În vară, atunci când lăsau clubul pe mâna italienilor, autoritățile locale din Caransebeș credeau că au dat lovitura și se vor face cunoscuți până în peninsulă. Rezultatele dezastruoase înregistrate de echipă în prima parte a campionatului au dus la retragerea acestora unul câte unul și, într-un final, la demiterea antrenorului Giovanni Pisano. Cu directorul sportiv Dan Avram (foto mic, în stânga) și cu președintele Dorin Micșa (foto mic, în dreapta), gugulanii n-au fost în stare să achite vechile datorii acumulate în sezonul trecut, atunci când Alin Artimon (foto mic, în centru) a fixat prime mari pentru a reușit salvarea de la retrogradare, fapt pentru care foștii jucători și-au depus memorii la FRF. Conducătorii clubului din Caransebeș și-au dovedit incompetența în ultimele luni, au stat cu mâna întinsă la Consiliul Local și nu au obținut nimic, în timp ce Comisia de Disciplină și Etică dicta depunctări și amenzi pe bandă rulantă. În această săptămână federalii au aplicat în cele din urmă aceste penalizări, ajunse la 52 de puncte, astfel că gugulanii s-au trezit că au în clasament -39 de puncte după ce în primele 18 etape au agonisit doar 13 pe teren. Cu un astfel de punctaj, FC Caransebeș a căzut pe ultimul loc în Seria a II-a și este ca și condamnat la retrogradarea în Liga 3, însă oare cum se va mai continua în campionat și ce motivație vor avea jucătorii într-o astfel de situație? O retragere ar însemna retrogradarea directă în ultima ligă a județului Caraș-Severin, iar neachitatea litigiilor ar duce în cele din urmă la excludere, deci tot la retrogradarea în ultima ligă.

Astfel, FC Caransebeș este mai aproape de desființare. Fostul antrenor al gugulanilor, Alin Artimon, a spus la Sport Total FM, în emisiunea „Fotbal la matineu”, că nu vede cum echipa ar putea continua în condițiile în care va relua campionatul cu mai mult de -39 de puncte, deoarece depunctările vor continua din luna ianuarie. Artimon a ținut să-i dea o replică lui Dan Avram, care a acuzat fosta conducere că le-a asigurat jucătorilor din sezonul trecut „salarii și bonusuri nesimțite”.

„Cred că s-a întâmplat ce și-au dorit. Dacă își doreau altceva, lucrurile nu stăteau așa. Eu am plecat pentru că nu aveam ce să fac, nu avea niciun rost să stau să mă uit la antrenorul italian. Atunci când s-a decis ca clubul să fie preluat de grupul italian, domnul primar și-ar fi dorit să colaborez cu ei și cu staff-ul pe care urma să îl aducă. Eu nu am dorit să continui pentru că oalele s-ar fi spart în capul meu. Nu-mi doream să fiu director tehnic. Era normal să fac pasul înapoi și să nu încurc pe nimeni. Ceilalți jucători au plecat pentru că nimeni nu a avut o discuție cu ei în cele două săptămâni în care au stat. Nu am avut garanția că lucrurile vor fi cât de cât normale.

Domnul Avram și-a dovedit priceperea și nu vreau să intru într-un dialog. Nouă ni s-a transmis că avem o anumită sumă în care trebuie să se încadreze salariile lunare. Eu, împreună cu Dorin Micșa, am reușit să mai avem și un plus de 60 de milioane de lei vechi. Am mai fi avut loc de două salarii. Nu am depășit suma permisă.

Domnul Avram a mai făcut referire și la primele acelea de obiectiv. Îi transmit că, atunci când ai șase puncte la sfârșitul turului și o parte din retur, e o performanță să scapi echipa de la retrogradare. Neputând asigura salarii mai mari de 30-40 de milioane, clubul le-a oferit bonusuri doar în condițiile în care ar fi făcut o performanță, să facă din 6 puncte 30. Acei bani se dădeau doar dacă jucătorii justificau investiția în ei. Erau jucători care au renunțat la 3.000 de euro în Liga 1 și au venit pentru 35 de milioane în Liga 2.

Cred că nu se va continua. Îmi pare rău pentru domnul primar, îmi pare rău pentru oraș, dar cred că lucrurile se vor încheia. Nu văd continuarea. Și în condițiile acelea e greu. Depinde ce se dorește. Dacă vor ca echipa să ajungă în Liga 3 sau în Liga 5.

Știu că cineva și-a luat angajamentul că nu va pierde niciun litigiu cu jucătorii. Văd că până acum nu a câștigat niciunul. Este vorba despre domnul Avram, care și-a luat acest angajament. El nu înțelege nimic. Noi am căutat o modalitate pentru a-i stimula pe cei care joacă. Pentru a motiva jucătorii, trebuie să cheltui cât mai puțin. Erau jucători care își doreau contracte mai mari, dar clubul nostru nu le putea oferi. Dacă am fi intrat în play-off, clubul nu ar fi cheltuit mai mult de 400 de milioane”, a declarat Artimon, antrenor care momentan este în refacere după o operație.

FC Caransebeș a fost sancționată cu 52 de puncte până la această ultimă ședință a Comisiei de Disciplină și Etică, din 16 decembrie, în urma litigiilor cu jucătorii: George Cotigă (2 puncte în ședința din 21 octombrie, 2 puncte – 11 noiembrie, 2 puncte – 25 noiembrie, 2 puncte – 2 decembrie, 2 puncte – 16 decembrie), Florian Pîrvu (6 puncte – 25 noiembrie, 2 puncte – 9 decembrie), Ciprian Dinu (2 puncte – 25 noiembrie, 2 puncte – 2 decembrie, 2 puncte – 16 decembrie), Ionuț Stancu (2 puncte – 25 noiembrie, 2 puncte – 2 decembrie, 2 puncte – 16 decembrie), Adrian Pascal (2 puncte – 25 noiembrie, 2 puncte – 2 decembrie, 2 puncte – 16 decembrie), Marius Tomozei (6 puncte – 2 decembrie, 2 puncte – 9 decembrie), Ovidiu Stoianof (2 puncte – 2 decembrie, 2 puncte – 16 decembrie) și Radu Barbu (2 puncte – 2 decembrie, 2 puncte – 16 decembrie). În plus, atacantul Constantin Adrian Stoica și-a depus și el memoriu, acesta urmând a fi judecat începând cu data de 13 ianuarie 2016.

CITEȘTE și: FC Caransebeș și Metalul Reșița, condamnate la retrogradare. Cele două echipe din Caraș-Severin au -39 și -11 puncte în clasament după ce FRF a aplicat depunctările

„Dacă se dorește mazilirea clubului nostru sau să fim dați ca exemplu negativ, să ni se spună și ne retragem”. Reacție de la Caransebeș după ce FRF a dictat o nouă depunctare

Marius ANGHEL 20 Dec. 2015, 17:11 Seria 2
Pe aceeași temă