La FC Caransebeș s-a semnat pacea. Contractul cu italienii încă nu!

Startul noului sezon al Ligii a 2-a se apropie cu pași repezi, iar la FC Caransebeș 1913 apele erau parcă, pe zi ce trecea, tot mai tulburi. După mai multe runde de întâlniri între reprezentanții părții italiene care intenționează să preia managementul sportiv al echipei și Comitetul director al clubului gugulan, până luni, 10 august, nu se ajunsese la un numitor comun. În prima zi a săptămânii, însă, a mai avut loc o întâlnire, în care negocierile s-au finalizat cu bine.

Directorul sportiv al clubului gugulan, Dan Avram, a declarat că la ultima rundă de negocieri, cea de luni, au participat membrii Comitetului director, precum și reprezentantul părții italiene, Mugurel Ilisei, întâlnirea desfășurându-se în prezența primarului municipiului, Marcel Vela. „Au fost niște inadvertențe la celelalte trei întâlniri și astfel nu s-a reușit luarea niciunei decizii. Ideea unanimă, mă refer la Comitetul director și conducerea orașului, a fost că acești oameni vin să ne ajute printr-o participare în staff-ul tehnic, precum și printr-o participare financiară, respectiv susținerea salarială a lotului de jucători și a staff-ului tehnic. Inițial, s-a vorbit in extenso de tot ceea ce ține de partea de resurse umane. Se pare că dânșii nu găsiseră aceste posibilități, iar luni, de față cu primarul municipiului, și-au luat angajamentul că toate cheltuielile legate de drepturile salariale pentru întreg lotul de jucători și pentru staff-ul tehnic vor fi suportate de partea italiană. În acest context, s-au deblocat discuțiile și s-au stins tensiunile existente”, a spus Dan Avram.

Sponsorizarea s-a transformat în parteneriat cu obligații civile

Contractul între cele două părți nu a fost încă semnat, deoarece abia în cadrul întâlnirii de luni s-a hotărât, în urma negocierilor, ca acel contract de sponsorizare, care stabilea inițial natura relațiilor dintre cele două părți, să se transforme într-unul de parteneriat, care să prevadă pentru italieni și obligații civile, nu doar sportive.

„Mai avem de rezolvat ceva probleme cu o parte a vechilor jucători, care au introdus litigii la Federația Română de Fotbal, chestiuni curente, pe care sperăm să le rezolvăm cu implicarea tuturor factorilor competenți, care pot să decidă și să susțină această echipă. Și, chiar dacă acum pare o utopie, obiectivul nostru pentru viitorul campionat este clasarea în primele opt locuri, cele care asigură prezența și în campionatul 2016-2017″, a mai spus Dan Avram.

În această săptămână vor să stingă litigiile de la FRF

În aceste zile, conducerea clubului face demersuri pentru ca un reprezentant să participe la tragerea la sorți a programului meciurilor viitoarei ediții a Ligii a 2-a, gugulanii intenționând să-și achite și restanțele pe care le mai au față de FRF. De asemenea – a mai spus Dan Avram -, în cursul săptămânii viitoare jucătorii vor efectua vizita medicală și, tot în aceeași perioadă, la Caransebeș vor veni reprezentanții FRF pentru omologarea anuală a stadionului.

Noul manager general al clubului, Mugurel Ilisei, ne-a spus că, în momentul de față, sunt cu certitudine în curtea lui FC Caransebeș 1913, Costinel Gugu, fundaș central, care ultima oară a evoluat la ASA Târgu Mureș, Monel Cârstoiu, mijlocaș central, de la Farul Constanța, Daniel Bogdanovici, de la FC Olt, juniorul Mădălin Livan, de la Politehnica Timișoara, Alessandro La Vecchia, care a jucat în Serie A, în Italia, dar ultima oară a evoluat la o formație din Thailanda, aceștia alăturându-se „vechii gărzi” alcătuite din Pascal, Birăiescu, Goșa, Lupu, Bușu, Roman, Suru, Săulescu, Negoescu (accidentat) și Stoica, revenit la echipă.

„Încercăm să testăm și juniorii de la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș, trei sau patru dintre aceștia urmând să fie chemați la antrenamente, pentru a fi evaluați. Căutăm în continuare un «Under» pe care să ne bazăm ca junior titular, încă un vârf de atac, un «număr 10», și un fundaș-stânga, pentru că vrem să jucăm cu Bușu mijlocaș-stânga, mai avansat. Suntem în discuții și cu jucători din Italia, dar nu pot să spun că sunt certitudini. Din Italia, dacă vom aduce, vom aduce după data de 1 septembrie, când se încheie perioada de transferuri acolo și știm cine a rămas pe dinafară. Deocamdată au cerut bani mulți, așa că mai așteptăm”, a spus Mugurel Ilisei.

Sâmbătă, 15 august, echipa antrenată de Giovanni Pissano va susține un meci amical în deplasare, la UTA Bătrâna Doamnă.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă