Muscă, golgheter la Brăila: „Îmi doresc să terminăm campionatul pe podium”

Marius ANGHEL 08 Dec. 2015, 15:14 Liga 2
  • Alexandru Muscă ocupă locul al cincilea în clasamentul golgheterilor Seria I a Ligii 2, la finalul anului 2015.
  • Atacantul Daciei Unirea Brăile are opt goluri marcate în campionat, în 17 meciuri, și trei în Cupa României.


La finalul anului în curs, atacantul Daciei Unirea, Alexandru Muscă, se regăsește printre cei mai buni marcatori din Seria I a Ligii a II-a. Fotbalistul în vârstă de 19 ani, transferat în această vară de la Farul Constanța, a bifat 15 meciuri pentru gruparea brăileană, evoluând în total 1.314 minute și a înscris opt goluri.

Muscă a înscris golul victoriei la Bacău în etapa a doua, a punctat pentru egalul, 1-1, de la Farul Constanța în runda a șasea, a marcat ambele goluri ale Daciei Unirea în victoria cu 2-1 de la Suceava, în prima etapă a returului, dar și unicul gol din succesul cu 1-0 de la Oțelul Galați. În campionat, atacantul nu a evoluat în prima etapă și în runda de sâmbăta trecută. Jucătorul de doar 19 ani a înscris de trei ori și în Cupa României. Muscă a marcat două goluri în partida cu Oțelul Galați pe Municipal și a reușit să înscrie și în poarta echipei Dinamo București.

„Mi-am dorit foarte mult să joc la Brăila și am reușit să fac acest lucru la cea de-a doua tentativă de transfer. Mă bucur că mă regăsesc printre cei mai buni marcatori din Liga a II-a, însă un mare merit îl au colegii mei, fără ei nu eram în acest top. Îmi doresc să fiu sănătos, iar în retur echipa să meargă pe aceeași linie, să ne calificăm la turneul play-off și de ce nu, să terminăm campionatul pe podium”, a declarat Alexandru Muscă.

Și antrenorul principal al Daciei Unirea, Alin Pânzaru, s-a declarat mulțumit de aportul lui Muscă în sezonul de toamnă. „Muscă a fost un câștig pentru noi din două puncte de vedere, în primul rând de remarcat ar fi pofta lui de gol, iar cel de-al doilea aspect este legat de faptul că el a fost unul dintre titularii posturilor obligatorii din echipă, cea a jucătorilor U19. Atât el cât și Niță au evoluat la nivelul seniorilor cu experiență. Fiind golgeterul echipei, e clar că și-a făcut treaba, dacă va munci la fel și în retur și dacă va avea constanță, cu siguranță va intra în vizorul unor echipe din primul eșalon”, a explicat Alin Pânzaru.

Dacia Unirea Brăila a încheiat anul 2015 pe locul 4 în Seria I, cu 33 de puncte acumulate în 17 meciuri. Față de liderul Dunărea Călărași, echipa lui Alin Pânzaru are cu trei puncte mai puțin.

Topul golgheterilor din Serie I:

1.     Valentin Cristian ALEXANDRU (Dunărea Călărași)     15 goluri
2.    Laurențiu Cosmin BUȘ (Dunărea Călărași)    12
3.     Sorin Mihai Alexandru CHIȚU (Farul Constanța)    12
4.     Iulian POPA (Rapid București)    11
5.     Alexandru MUSCĂ‚ (Dacia Unirea Brăila)     8
6.     Ciprian Cătălin VRACIU (SC Bacău)    7
7.     Adrian PĂ‚TULEA (Farul Constanța)    7
8.     Valentin BUHĂ‚CEANU (Bucovina Pojorâta)     6
9.     Vlad Alin BUJOR (FC Academica Clinceni)    6
10.     Marius COMAN (Bucovina Pojorâta)     6
11.     Daniel Dumitru BENZAR (FC Academica Clinceni)    6

Aici gășește tot clasamentul golgheterilor Seriei I, dar și locurile ocupate de echipe la finalul lui 2015

Articol scris de Costel FILIP (Obiectiv Vocea Brăilei)
Foto: Sorin PANĂ‚

Marius ANGHEL 08 Dec. 2015, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă