Cu un jucător în plus, arădenii scapă printre degete o victorie în fața Mioveniului. UTA a condus de două ori

Marius ANGHEL 12 Sep. 2015, 16:52 Campionat

După succesul concludent obținut marți în Cupă, 9-0 cu juniorii Metalului Reșița, UTA Bătrâna Doamnă se pregătea să dea piept cu o altă grupare tare a ligii secunde, CS Mioveni. Meciul desfășurat sâmbătă de dimineață, pe arena Motorul din Arad, ce a contat pentru runda a III-a a Ligii 2, nu i-a adus niciunei echipe toate punctele puse la dispoziție. Trupa lui Roland Nagy a condus de două ori, însă de fiecare dată a fost egalată, cu toate că a jucat și în superioritate numerică.

Și nici nu s-au așezat bine în teren oaspeții că alb-roșii au dat lovitura în secundele de la start. Tânărul Vlad Michel a preluat o minge pe partea stângă și a șutat în cros la colțul lung, deschizând surprizător de repede scorul. Mioveniul răspunde repede, dar portarul arădean este la post. Argeșenii găsesc drumul spre gol în minutul 26, prin Ayza, a cărui lovitură de cap lovește bara și apoi intră în poartă. Strătilă și Curtuiuș au două șase imense de a readuce UTA în avantaj, dar le irosesc și la pauză rezultatul rămâne egal.

Startul părții secunde a întâlnirii a fost identică cu prima. Gazdele au inițiativa în primele minute, lucru ce s-a fructificat până la urmă cu gol. La șase minute de la reluare, Strătilă a centrat perfect peste toată apărarea trupei lui Claudiu Niculescu, direct pe capul lui Curtuiuș, care a trimis mingea la rădăcina barei de la doar doi metri. Apoi, „Bătrâna Doamnă” a făcut vizibil pasul înapoi, dar fără izbândă pentru argeșeni.

Minutul 69 părea să fie decisiv pentru arădeni după ce Eduard Stoica iese eliminat pentru cumul de galbene. Și totuși, în minutul 81 portarul Anca-Trip scapă inexplicabil mingea din mână, iar Calvin, rămas singur în fața buturilor, profită și egalează în zece oameni!

Finalul jocului de pe arena „Motorul” din Arad nu aduce nimic notabil, iar ambele combatante acumulează câte un punct, care se adună la cele trei adunate în primele două etape scurse din noul sezon al ligii secunde.

UTA BĂ‚TRÂNA DOAMNĂ‚    2
CS MIOVENI            2

M. Vlad ‘1, Curtuiuș ’51 / Ayza ’26, Calvin ’82

Anca-Trip – Polgar, Al. Manea, Botiș (cpt.), Burlă – Strătilă (C. Costin ’73), Chindriș, Jorza, M. Vlad – Curtuiuș (A. Petre ’81), Sz. Szekely (Man ’63)
Rezerve neutilizate: Bg. Miron – Filaret, Tănase, Cip. Rus
Antrenor: Roland Nagy

F. Croitoru – Toriște, Calvin, Deaconescu, Ed. Stoica – Mîrzeanu, Galan (cpt.), Honciu (Biceanu ’62), Florescu (Neacșu ’54) – Ayza, Buhăescu (Năstăsie ’71)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Tirică, Nilă, Bg. Stoica
Antrenor: Claudiu Niculescu
Eliminat. Ed. Stoica ’69 (cumul de galbene)

Stadion: Motorul (Arad); Spectatori: 1.000; Arbitru: Dorian Micloșină (Reșița); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reșița) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca). Jucătorul meciului: Roberto Ayza.

Articol și foto de Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 12 Sep. 2015, 16:52 Campionat
Pe aceeași temă