VIDEO | Ceahlăul a părăsit Cupă după un meci cu de toate pe Areni. Sucevenii s-au descătușat în prelungiri

Marius ANGHEL 10 Sep. 2015, 10:39 Cupa

Rapid CFR Suceava a trecut de Ceahlăul Piatra Neamț, miercuri după-amiază, pe teren propriu, în turul V al Cupei României și s-a calificat în 16-imi. Meciul desfășurat la Suceava a avut nevoie de prelungiri pentru a se stabilit învingătoare, asta după ce rapidiștii au deschis scorul în primele minute, dar nemțenii au revenit în joc și pe tabelă în partea a doua. Chitoșcă a dus meciul în extra time, însă trupa lui Costel Ilie n-a mai avut forță după cele 90 de minute, asta după ce Masella a fost eliminat încă din timpul regulamentar de joc.

Rapid CFR, o formație redutabilă pe teren propriu, având în componență o serie de jucători cu experiență la nivelul Ligii 1, precum Semeghin, care avea să fie de altfel jucătorul meciului, Daniel Bălan, Ciobanu, Onciu, Enciu, Sandu, Vrabie sau Negru au început mai bine jocul, reușind deschiderea scorului încă din minutul 10 prin juniorul Jitariuc după o pătrundere în careu urmată de un șut fără speranțe pentru Barna, aproape de vinclu. Apoi, în minutul 25, gazdele au mai avut o oportunitate prin Sandu, aflat în situație unu la unu cu portarul nemțenilor, însă acesta din urmă l-a anticipat foarte bine și a reușit să-l blocheze atunci când atacantul sucevean a încercat un dribling în plus.

Treptat, Ceahlăul a echilibrat jocul și putea obține egalarea prin Chitoșcă în minutul 30, când a executat foarte bine o lovitură liberă din partea dreaptă, mingea căzând în față porții și fiind respinsă în corner în ultimul moment de portarul sucevean. După un joc echilibrat la mijlocul terenului, finalul reprizei a fost animat tot de gazde, care au benficiat de un penalty obținut de Sandu în fața portarului Barna, însă Ceahlăul a avut noroc pentru că Enciu a tras mult peste poartă și sucevenii au intrat cu avantaj minim la cabine.

Chitoșcă reușește egalarea, însă Masella rupe echilibrul

După pauză, Ceahlăul revine foarte bine în meci începe să pună probleme în atac, mijlocul câștigă tot mai multe baloane utile, iar raidurile pe flancuri ale lui Chitoșcă seamănă derută în tabăra oaspeților. În minutul 62 se produce cea mai fumoasă fază a meciului pentru nemțeni. Juniorul Nedelcu câștigă un duel aerian, mingea ajunge la Chitoșcă, cel mai bun om al Ceahlăului la Suceava, care printr-o preluare de efect scoate doi fundași din joc și apoi, cu sânge rece, are o execuție de mare fotbalist peste portarul gazdelor. Era minutul 62 și Ceahlăul reintra în meci. Apoi dominarea teritorială a nemțenilor, întreruptă din când în când de firave contraatacuri ale Rapidului, a fost fragmentată de o serie de schimbări și cartonașe galbene de ambele părți, care din păcate au sfârșit prost pentru oaspeți.

Deși a jucat în general bine, lipsa de experiență s-a văzut la apărătorul Ceahlăului Masella. Acesta a primit în minutul 72 al doilea cartonaș galben pentru lovirea în minge după fluierul arbitrului, împiedicând astfel repunerea rapidă a sucevenilor pentru o lovitură liberă acordată dintr-o zonă nepericuloasă de la mijlocul terenului.

Portarul sucevean Hânțescu și-a salvat apoi echipa prin două intervenții foarte bune, la un șut pe colțul scurt lângă bară și apoi la o minge venită de pe partea stângă din lovitură liberă din minutul 89, când a scos de sub transversală.

Semeghin a contribuit la ambele goluri din prelungiri

În prelungiri soarta calificării în șaisprezecimi avea să fie decisă încă din prima repriză. Rămași în zece oameni încă din minutul 72, Ceahlăul avea să cedeze în două minute (100 și 102) în urma unor acțiuni pe flancuri care au surprins și destabilizat apărarea nemțeană. Semeghin a centrat de pe stânga și Enciu, fără marcaj, și-a adus echipa în avantaj cu o lovitură de cap, pentru ca la două minute mai târziu emoțiile calificării aveau să fie risipite de Semeghin, care a reluat tot cu capul, de data aceasta după o centrare venită din dreapta a nou-intratului Negru.

În a doua repriză de prelungiri Suceava nu a mai forțat, iar Ceahlăul nu a mai putut și astfel s-a încheiat un meci spectaculos de Cupă a României în care am avut de toate: goluri frumoase, penalty ratat de gazde, eliminare la Ceahlăul, un public numeros în tribune, înclusiv cele două galerii: una inimoasă și gălăgioasă a gazdelor, care au încurajat echipa Sucevei pe toată durata meciului, dar și una a nemțenilor, formată din opt suporteri.

VEZI o GALERIE FOTO detaliată de la meciul de Cupă

RAPID CFR SUCEAVA – CEAHLĂ‚UL PIATRA NEAMȚ 3-1 (1-1) d.p.
Jitariuc (10), M. Enciu (100), Semeghin (102) / Chitoșcă (62)

Hânțescu – D. Bălan, Tăuțianu (Aeroaiei 90), S. Ciobanu, Semeghin – Jitariuc, Onciu, Sfrijan, Golofca (Vrabie 64) – Ed. Sandu (M. Negru 66), M. Enciu
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Barna – Stahie, Masella, Cazan, Călin – Gorea (Pintilie 59), Tăbăcariu – Popadiuc (Margină 64), Ștefănescu (Gheorghiu 73), Chitoșcă – Nedelcu
Antrenor: Costel Ilie
Eliminat: Masella 72 (dublu galben)

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 2.000; Arbitru: Cristian Codrea, Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci și Radu Despa (toți din Baia Mare).

Articol scris de Dan EȘANU
Foto: Sportul nemțean de performanță

Video: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 10 Sep. 2015, 10:39 Cupa
Pe aceeași temă