În timp ce conducătorii clubului Oțelului încearcă – cel puțin asta spun – să găsească soluții legale pentru a readuce în Galați sediul social al „SC Fotbal Club Oțelul SA”, echipa este în acest moment în situația de a fi nevoită să-și joace meciurile de pe teren propriu în alt oraș. După ce au fost evacuați de pe stadionul „Oțelul” pentru că nu și-au plătit chiria către proprietar, ArcelorMittal, cei din club au sperat să-și joace meciurile din Liga 2 pe stadionul „Zoltan David” (ex-Ancora), însă acest lucru nu este posibil.
„Pentru a fi omolat la nivelul ligii secunde, un stadion trebuie să aibă o capacitate a tribunelor de minim 1.500 de locuri, iar la Ancora sunt numai 1.000. Suntem în situația de a căuta soluții în alte orașe, atât timp cât în Galați ni se pun piedici în loc să fim ajutați”, a declarat Vlad Răpișcă, administratorul special al Fotbal Club Oțelul SA.
Capacitatea tribunelor de la fostul „Ancora” este cu 500 de locuri sub limita impusă de regulamentele FRF la nivelul Ligii a II-a
Contractul clubului cu combinatul ArcelorMittal pentru stadionul Oțelul a expirat la sfârșitul lunii trecute și nu a mai fost prelungit din cauza datoriilor din chirie acumulate de FC Oțelul SA, care au ajuns în jurul sumei de 500.000 de euro. Chiria lunară pentru stadion era de 20.000 de euro.
Din 1986, când a promovat prima dată în eșalonul de elită, Oțelul a mai fost nevoită să-și joace meicurile de pe teren propriu în exil doar în cupele europene, la Constanța în Cupa UEFA și pe Arena Națională din București în Liga Campionilor, pentru că arenele din Galați nu îndeplineau cerințele impuse de forul european. În competițiile interne a fost o singură excepție, o partidă cu Astra din prima ligă, care s-a jucat la Constanța, când a avut stadionul suspendat o etapă în urma unor incidente la un joc anterior.
Primele variante luate în calcul de cei din conducerea clubului pentru meciurile de pe „teren propriu” sunt stadioanele din Tulcea și Slobozia, iar cel al rivalilor din Brăila este luat în calcul deocamdată doar ca soluție extremă, în mare măsură din cazul stării precare a gazonului.
Fotbal Club Oțelul SA este în proces de insolvență, iar în luna septembrie trebuie să prezinte la Tribunalul București un nou plan de reorganizare. Dacă acesta nu va fi acceptat de judecători, va fi declarat falimentul.
Altfel, reunirea lotului, care fusese programată provizoriu pentru 6 iulie, a fost mutată pentru data de 10 iulie.
Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚