„Spiritul Oțelului e cel mai puternic aici, acasă”! Fostele glorii ale clubului gălățean salută revenirea pe stadionul istoric

Vestea că SC Oțelul va reveni pe stadionul cu același nume a fost primită cu entuziasm printre fotbaliștii de legendă ai echipei roș-alb-albastre, care consideră că acest pas demonstrează că din punct de vederele moral este vorba despre același Oțelul la care au jucat.

Viorel Tănase, care este și membru-socios al noului club, este convins că va urma și redobândirea trofeelor. „Revenirea pe stadionul nostru o consider ca o nouă autentificare că Oțelul de astăzi este continuatorul echipei la care am jucat, că este de fapt același Oțelul pe care îl știm dintotdeauna. Trebuie să mulțumim și Combinatului pentru că nu percepe vreo taxă în aceste momentele grele. Se vede că acești oameni, acești suporteri – membri socios, fac totul din pasiune și am bucuria să mă număr și eu printre ei. Sunt convins că și trofeele vor reveni acasă, nu are cum să se identifice altcineva cu ele în afară de suporteri și foștii jucători. Viitorul arată frumos, mai ales că suntem din nou acasă”, a spus „Tase”.

Fostul căpitan al Oțelului a mai precizat că astfel de proiecte reprezintă una din puținele soluții de revitalizare a fotbalului în România. „Acesta este viitorul fotbalului românesc, acest model de proiect în care membrii socios să aibă mereu puterea de decizie. Sunt bineveniți investitori, dar aceștia să nu fie majoritari la puterea de decizie, să nu se mai ajungă niciodată la dependență de un patron sau autoritate locală”, a adăugat Tănase.

Gelu Popescu: „Iată cât de frumos creștem”

Gelu Popescu, fotbalist din generația care învingea pe Juventus Torino în 1988, se așteaptă ca în cel mult două sezoane echipa să ajungă în liga secundă. „Oțelul a reînviat, totdeauna există un nou început. Cu pași liniștiți, bine calculați, iată cât de frumos creștem. Revenirea pe stadionul nostru este un pas care consfințește că vorbim de același Oțelul care a fost, este și va fi mândria și bucuria gălățenilor, simt din tot sufletul asta. Să fie într-un ceas bun, în maximum doi ani să ne vedem în liga a doua și cât mai curând acolo unde acești suporteri – membri socios o merită și istoria o impune, în Liga 1″, a declarat Gelu Popescu.

Sîrghi: „Spiritul Oțelului este mult mai puternic acolo”

Cristian Sîrghi, campion cu Oțelul în 2011, și-a exprimat și el bucuria revenirii pe stadionul considerat a fi acasă: „Mă bucur mult că au reușit să se întoarcă pe stadionul marilor performanțe. Spiritul Oțelului este mult mai puternic acolo, asta va ajuta mult jucătorii. Galațiul are nevoie de această echipă și ca ea să joacă acasă. Sper să se ajungă cât mai repede acolo unde-i este locul, în Liga 1″.

Sîrghi a estimat că acest pas important va aduce și un plus financiar clubului. „Pe stadionul Oțelul sunt sigur că vor veni mult mai mulți spectatori ca pe Siderurgistul, aspect care contează enorm și pentru buget. Înseamnă încasări din bilete și totodată devine atractiv și pentru sponsori, care au astfel o mai mare vizibilitate publică dintr-un astfel de parteneriat”, a mai spus Sârghi.

Directorul de imagine al SC Oțelul, Iulian Apostol, fost și el jucător al Oțelului, a spus ieri că este sigură disputarea meciul de baraj pentru promovare, din luna iunie, pe stadionul care poartă numele echipei, posibil chiar în nocturnă.

SC Oțelul a anunțat, ieri, că a semnat un contract cu ArcelorMittal, proprietarul stadionului „Oțelul”, astfel că formația roș-alb-albastră, revitalizată de suporteri, revine pe arena care-i poartă numele și unde și-a scris cea mai mare parte a istorie sale.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Viața Liberă

Pe aceeași temă