Clubul reprezentativ pentru județul Argeș, FC Argeș Pitești, nu mai activează în nicio competiție după ce datoriile l-au măcinat și, ulterior, a fost lăsat de izbeliște. Autoritățile locale sau suporterii au încercat să readucă fotbalul în plim-plan pe stadionul „Nicolae Dobrin” prin crearea sau aducerea în oraș a unor noi echipe, însă fanii nu s-au regăsit în acestea.
SCM Argeș Pitești și Academica Argeș Pitești nu au atras deloc fani în tribune, în timp ce FC Argeș 1953 a avut mai mult succes, însă nu cel dorit. În această perioadă, edilul interimar Cornel Ionică încă așteaptă ca cele două cluburi rămase în oraș să fuzioneze pentru ca Primăria să se alăture acestui nou proiect și să nu fie nevoită să se împartă în două. Acest pas i-ar determina să achiziționeze și sigla și numele de FC Argeș, pe care să le cedeze noii echipe formate.
După desființarea clubului FC Argeș, gruparea alb-vioÂleÂtă a intrat în insolÂvenÂță și mai apoi în proceÂduÂra de faliment. InÂstanÂÂța l-a deÂsemÂnat ca lichiÂdaÂtor judiÂciÂar pe NicoÂlaÂe Enoiu (foto mic), iar acesta are miÂsiÂunea de a recuÂpeÂra o parte din daÂtoÂriile pe care le-a făcut gruÂpaÂrea din TriÂvaÂle. Două dintre bunurile clubului aflat în moarte clinică sunt sigla și numele.
Administratorul judiciar a cerut unei firme specializate să evalueze palmaresul echipei care a câștigat două titluri de campioană a României. Evaluatorul a decis că sigla și numele FC Argeș costă 311.000 euro. După stabilirea prețului, Nicolae Enoiu a organizat licitații în încercarea de a găsi cumpărători, însă acestea nu au avut succes.
„Brandul a fost evaluat la 311.000 de euro. Am organizat până acum nouă termene de licitație, dar nimeni nu a fost interesat să-l ia la acest preț. Conform legii, prețul a tot scăzut, iar acum suma este mai mică decât cea inițială cu 20%. Cine vrea să-l ia trebuie să plătească acum 249.000 euro. În toată această perioadă am avut o singură ofertă, din partea unui grup privat, care voia să dea 40% din prețul inițial. Cei de la ANAF București, creditorul principal al clubului, n-au fost de acord cu acest lucru. Conform legii, vom mai organiza încă nouă licitații, pe care le vom anunța în presă. Prețul va mai scădea, dar nu așa mult cum se așteaptă mulți. La aceste licitații pot participa atât Consiliul Județean Argeș, cât și PrimăriÂa Pitești, ce fac parte din acționariatul clubului”, a spus Nicolae Enoiu pentru curier.ro.
Rămas fără Academica Argeș, care se va muta din nou la Clinceni, orașul Pitești vrea să aibă cât mai repede o nouă reprezentantă în Liga 2. Primarul interimar Cornel Ionică a aÂnunÂțat că echipa SCM Argeș Pitești va avea ca obiectiv promovarea în noul sezon competițional al Ligii 3. Totuși, edilul încă mai așteaptă până la finalul luni iunie ca grupările SCM Argeș Pitești și FC Argeș 1953 să fuzioneze pentru a forma una mai puternică.
„În privința fuziunii dintre cele două echipe, lucrurile nu sunt clare. Le-am comunicat celor două părți să se pună de comun acord pentru a stabili cel mai bun staff tehnic și pentru formarea unei echipe puternice. Din câte știu eu, cei de la FC Argeș 1953 nu au dat niciun răspuns concret până acum. Vom mai aștepta până la sfârșitul acestei luni, pentru că, în luna iulie, se va face înscrierea echipei. Mult timp nu putem să mai așteptăm însă, pentru că lucrurile trebuie să fie clare când pornim la drum. Noi avem bani să finanțăm, așa cum trebuie, o singură echipă și vrem ca aceasta să facă performanță. Ar fi păcat să se ajungă în situația ca cele două părți să nu aÂjungă la un numitor comun, deoaÂrece și cei de la FC Argeș s-au chinuit. Este pentru prima dată când am auzit că cei de la FC Argeș condiționează această fuziune de obținere a unor funcții. Această echipă nu va fi făcută pentru a crea funcții pentru anumite persoane, ci va fi o formație pentru piteșteni. În eventualitatea în care nu se va face această fuziune, vom merge pe SCM Pitești, iar obiectivul va fi clar, proÂmovarea, pentru că vrem să ajungem unde ne este locul cu fotbalul. Piteștiul merită să aibă echipă de fotbal care să joace cel puțin în Liga a II-a”, spunea săptămâna trecută Cornel Ionică.