Marian Dinu demisionează de la Farul. Lucrurile întâmplate în vestiar, când el dădea declarații, l-au deranjat. Replica lui Brașoveanu

Marius ANGHEL 11 Apr. 2015, 22:50 Liga 2

Ziua de vineri a adus la Farul, pe lângă înfrângerea cu ACS Berceni, scor 0-1, și demisia antrenorului principal Marian Dinu. Acesta a luat hotărârea după-amiază, iar marți, când „marinarii” vor reveni la pregătire, după Paște, se va despărți de club.

„Sunt lucruri la echipă pe care atât eu, cât și jucătorii nu avem cum să le schimbăm. Îmi pare rău, dar hotărârea e definitivă. L-am sunat pe președintele Auraș Brașoveanu ca să-i anunț decizia mea, dar nu mi-a răspuns la telefon”, a declarat Marian Dinu, care s-a declarat deranjat de mai multe aspecte. „Am aflat că, după meci, pe când eu dădeam declarații la presă, Auraș Brașoveanu a intrat în vestiar și a transmis, voalat, că-i pare rău că nu s-a putut implica mai mult la echipă, dar, de săptămâna viitoare, situația se va schimba din acest punct de vedere, iar lucrurile vor merge spre bine. Nu mă așteptam la așa ceva. Probabil că acesta a fost modul de lucru al dânsului și la Dunărea Galați și vrea să-l implementeze acum și la Farul. Cel mai bine ar fi să fie el și antrenor. Când am venit la Farul, nu am pus problema contractului, nici nu m-au interesat banii, ci am spus doar că am nevoie de sprijinul dânsului. Atunci a fost bucuros și s-a declarat pe deplin de acord, iar acum am avut surprinderea să aflu de această situație”, a spus Marian Dinu.

Conducerea a împărțit bani jucătorilor în mod preferențial: „Nu așa se cresc unitatea și coeziunea”

Antrenorul s-a arătat nemulțumit și de modul în care s-a făcut împărțirea banilor către jucători înainte de sărbătorile pascale. „Giani Nedelcu a făcut un efort și le-a dat băieților ceva bani. Însă împărțirea acestora s-a făcut peste mine, nu m-a întrebat nimeni cum să-i dăm. Astfel că unii jucători au luat 500 de lei, alții 300 de lei, unii 200 de lei, iar alții – nimic. Nu mi se pare corect așa ceva. E adevărat, nu au fost rezultate, însă toți au depus aceeași muncă. Nu ar trebui să se facă asemenea diferențe. Nu așa se cresc unitatea și coeziunea de grup. Staff-ul tehnic nu a fost pe listă, dar nu aș fi luat banii, având în vedere cum s-a făcut împărțirea către jucători”, a declarat Marian Dinu, care a spus că „dacă se vor respecta anumite condiții, iar situația la club se va îmbunătăți”, jucătorii nu vor ajunge totuși la baraj.

Replica lui Auraș Brașoveanu: A fost informat greșit”

În replică, Auraș Brașoveanu a infirmat spusele lui Marian Dinu. „Am văzut că m-a sunat, însă n-am putut răspunde atunci, pentru că mă confrunt cu o problemă familială. Îi voi da telefon însă mâine dimineață (n.r. astăzi) și vom lămuri aceste probleme. Referitor la ce le-aș fi spus eu jucătorilor în vestiar, Marian Dinu a fost informat greșit. Nu am zis că îmi pare rău că nu m-am implicat mai mult la echipă, ci că îmi pare rău că nu am fost aproape de echipă mai mult, din pricina problemelor administrative pe care le-am avut la club. Și că sper ca săptămâna viitoare să terminăm documentele pe care le avem de întocmit și să pot fi mai mult aproape de băieți. La nicio echipă unde am activat până acum nu m-am băgat peste antrenor. Nici la Dunărea, nici la Farul. Întrebați tehnicienii cu care am lucrat la Galați (Liviu Ciobotariu, Tavi Grigore sau Viorel Ion). Iar de la Farul vorbiți cu Marian Pană și chiar cu Marian Dinu. Eu sunt de principiul ca fiecare să aibă responsabilitate sa și să și-o asume. Nici eu, nici Giani Nedelcu nu am intervenit în munca lui Pană ori a lui Dinu. Nici măcar la alcătuirea lotului. Nu ne-am implicat direct ca să impunem în echipă un anumit jucător. Poate că nu am fost apoi de acord cu unele alegeri ale antrenorului, dar asta e altceva. Nu am făcut niciun fel de presiune”, a arătat Auraș Brașoveanu.

„Toți jucătorii au primit aceeași sumă”

În privința banilor care li s-au dat vineri jucătorilor, președintele executiv al Farului a spus că împărțeala a fost dreaptă. „Toți jucătorii au primit aceeași sumă, întrebați căpitanul de echipă. Nu am făcut diferențe, pentru că sărbătorile sunt la fel pentru toți. Este adevărat, staff-urile tehnic și administrativ nu s-au regăsit acum pe listă, dar au luat bani toți cei 20 de fotbaliști care sunt în acest moment în lot”, a precizat Auraș Brașoveanu.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 11 Apr. 2015, 22:50 Liga 2
Pe aceeași temă