Conducerea echipei Avântul Reghin nu vrea să-l dea afară pe „principal”, ci acesta să-și dea demisia, așa cum a promis: „Poate a ajuns la plafonare”

Marius ANGHEL 14 Jan. 2015, 14:09 Stiri

Avântul Reghin, cu tehnicianul Andrei Enyedi (foto principal) la timonă, a terminat turul de campionat al seriei a V-a din cadrul Ligii a III-a pe un loc 11 cu 14 puncte acumulate, la doar patru puncte distanță de obiectivul propus, clasarea în locurile 1-8 la finalul acestei stagiuni competiționale. În urma unei ședințe de analiză asupra activității sale din prima jumătate de campionat, Enyedi a fost demis verbal de către Consiliul de Administrație al clubului din Reghin.

Ovidiu Marian (foto mic), președintele Consiliului de Administrație al SCM Avântul Reghin, a dorit să lămurească situația ivită la clubul reghinean, declarând că „în contextul în care clubul este finanțat integral de Consiliul Local Reghin, procedura de demitere a domnului Andrei Enyedi este una dificilă. Într-adevăr, Consiliul de Administrație al clubului nostru a decis această demitere în ședința de bilanț a evoluției echipei în acest tur de campionat, însă ea trebuie aprobată și de Consiliul Local în următoarea lui ședință ce va avea loc la finalul lunii ianuarie. Cu toate acestea, până la luarea unei decizii în acest sens, Consiliul de Administrație al clubului a decis ca de pregătirea echipei să se ocupe în continuare domnul Vilmos Stoica, urmând ca, între timp, noi să căutăm un nou antrenor principal”.

„Cred că pentru binele comunității e nevoie de o schimbare la echipă”

Întrebat despre motivele invocate tehnicianului reghinean, acesta ne-a declarat că „în urma unor consultări personale avute cu diverși conducători de club din oraș, județ și nu numai, acesta consideră că rezultatele și poziția în clasament obținută cu actuala conducere a echipei de fotbal nu justifică investiția financiară făcută. La Reghin se dorește performanță în viitorul apropiat, iar cum domnul Andrei Enyedi fiind de atâția anii la clubul nostru poate a ajuns la plafonare și am simțit nevoia să facem unele schimbări la conducerea echipei. În contextul în care avem obiectiv propus pentru finalul acestui sezon competițional o clasare în locurile 1-8, Consiliul de Administrație al clubului se declară nemulțumit de această clasare (n.r. locul 11, la 4 puncte de obiectivul propus pentru finalul acestui sezon competițional). Personal mă declar mulțumit de munca acestuia (n.r. Andrei Enyedi), dar cred că pentru binele comunității e nevoie de o schimbare la echipă. Nu ne dorim demiterea acestuia, ci dorim să ajungem la o înțelegere amiabilă cu acesta prin a-și da demisia de antrenor principal așa cum ne-a promis verbal în cadrul sedinței de analiză a Consiliului de Administrație a clubului ce a avut loc în luna decembrie” a opiniat președintele Consiliului de Administrație al SCM Avantul Reghin, Ovidiu Marian.

„În cadrul clubul ne dorim persoane competente care să ocupe funcția de antrenor și cea de conducător pe baza unui concurs de ocupare al acelui post și care odată cu preluarea mandatului să își stabilească unele obiective de atins, iar dacă nu o face să își dea demisia ulterior” a mai spus Ovidiu Marian.

Ca și o noutate, președintele Consiliului de Administrație al clubului SCM Avântul Reghin, Ovidiu Marian, a declarat că „în perioada imediat următoare la clubul SCM Avântul Reghin se vrea unele schimbări printre care trecerea echipei de fotbal feminin Viitorul Reghin în subordinea clubului, dar și înființarea unei echipe de futsal”.

Articol scris de Dragoș Puia

Marius ANGHEL 14 Jan. 2015, 14:09 Stiri
Pe aceeași temă