Ghenu: „Se pare că ACS Berceni va continua. Vine un investitor care va plăti salariile”. Vasile Turcu, posibil finanțator

Mihai Andries 04 Jan. 2015, 12:00 Campionat
Ghenu:

Primarul localității Berceni, Marian Ghenu, a anunțat la Sport Total FM că sunt mari șanse ca echipa locală să continue în Liga 2, întrucât un investitor privat intenționează să se implice, urmând să plătească salariile jucătorilor. Deși Ghenu nu a precizat numele acestuia, sunt mari șanse ca investitorul să fie Vasile Turcu, fostul acționar al lui Dinamo. Primarul chiar nu a exclus și o posibilă colaborare cu clubul din „Ștefan cel Mare”, despre care s-a tot vorbit în ultima perioadă.

„Deciziile se vor lua pe 5-7 ianuarie. Discuțiile sunt avansate, se pare că ACS Berceni va continua în Liga 2. Primăria nu mai poate susține activitatea în totalitate. Ne rezervăm doar drepturile asupra copiilor și juniorilor, performanță trebuie să facă altcineva. Vom moderniza baza dacă e nevoie, vom face investiții dacă e nevoie, pentru că acestea rămân aici, nu pleacă nicăieri.

Ne dorim un singur lucru: salariile jucătorilor să fie plătite în totalitate de către investitorul care vine. În rest, celalalte taxe vor fi suportate de Consiliul Local. E normal că cine bagă bani, să conducă acea afacere. Nu vrea nimeni să se bage peste el. E vorba de un investitor privat care va finanța salariile jucătorilor, indiferent de unde sunt ei. Am putea lua jucători de la Dinamo.

Eu cred că lucrurile se pot modifica în bine. Sper ca și guvernanții să-și dea seama că sportul este singurul domeniu care a reprezentat România cu succes. Guvernul trebuie să găsească posibilități pentru ca să sprijine mișcarea sportivă. De multe ori înțelegem că nu sunt bani, dar cred că ar trebui să fim mai chibzuiți. E nevoie să se stabilească o legislație corespunzătoare pentru că foarte multe societăți se feresc să intre în sport.

În primul rând, Berceniul își propune să crească juniorii din zona de sud a Bucureștiului. Vrem să creștem acești copii, în primul rând, pentru ACS Berceni, apoi și pentru alte formații”, a declarat Marian Ghenu în emisiunea „Fotbal la matineu” de la Sport Total FM

Mihai Andries 04 Jan. 2015, 12:00 Campionat
Pe aceeași temă