Eficiență maximă: două ocazii, două goluri, trei puncte

Marius ANGHEL 18 Oct. 2014, 18:35 Campionat

Metalul Reșița rămâne pe primul loc în Liga a II-a de fotbal după un nou succes la limită obținut în Valea Domanului, 2-1 cu Unirea Tărlungeni.

Rosso-nerii au cam fost părăsiți de fani după categoricul 0-4 de la Slatina, rezultat care a lăsat urme și în jocul elevilor lui Daniel Oprița. Metalul a început timid în fața unei echipe experimentate și i-a permis acesteia să se instaleze rapid la cârma jocului. Oaspeții au semănat încă din debutul partidei pericol în careul lui Zimmermann, portarul Reșiței dând și el mari emoții din cauza unor probleme la mână. A strâns însă din dinți și a rămas între buturi oferind siguranță defensivei. Buhăescu a avut nevoie de o singură minge bună, după o centrare excelentă a lui Manole, pentru a deschide scorul cu capul, în minutul 13. Cu cinci minute înainte de pauză, Oprița a fost obligat să schimbe. Robert Cristian a ieșit accidentat, locul lui fiind luat de Neagoe, care fusese lăsat pe bancă și din cauza terenului greu, care nu-i priește deloc unui jucător cu tehnica sa.

Tot de 13 minute a avut nevoie Buhăescu și în repriza secundă să înscrie. Atacantul Metalului a primit un cadou de la fundașii Unirii, a scăpat singur cu Niczuly, pe care l-a învins cu o execuție simplă. La 2-0, Daniel Oprița le-a cerut elevilor săi să rămână sus, să împingă jocul cât mai departe de poarta lui Zimmermann. Nu s-a întâmplat deloc așa, pentru că Liviu Nicolae e redus după doar două minute din handicap, iar în final Metalul a trăit foarte periculos.

Breșneni a intrat și el să țină de o minge care începuse să fie vândută tot mai des oaspeților, iar lui Vaștag i s-a cerut agresivitate și să oprească încă de la mijlocul terenului orice intenție ofensivă. A ieșit bine, chiar dacă au existat emoții mari la vreo două faze. Una peste alta, Metalul a câștigat meritat, chiar dacă nu a strălucit, și rămâne liderul seriei.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

METALUL REȘIȚA        2
UNIREA TĂ‚RLUNGENI    1

Buhăescu ”13, ”58 / L. Nicolae ”60

Zimmermann (cpt.) – R. Cristian (A. Neagoe ”40), M. Ciucă, S. Ciobanu, Anițoiu – D. Enescu, Feher, Ad. Stoica (Breșneni ”85), Manole (Vaștag ”87) – Ov. Vasile, Buhăescu
Rezerve neutilizate: A. Pascal – A. Roman, A. Voinea, I. Tătaru
Antrenor: Daniel Oprița

Niczuly – O. Chiș, I. Șerban, Iaru (S. Marin ”46), Forika – Al. Neculai, N. Cristea (Pricop ”76), Dâlbea, Marcăș – L. Nicolae (Antoche ”32), Elek (cpt.)
Rezerve neutilizate: R. Dănălache – Istrofor, Sz. Antal, Brujan
Antrenor: Daniel Bona

Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița); Spectatori: 1.000; Arbitru: Nicolae Cătălin Botaș (Timișoara); Asistenți: Călin Cimponeriu (Lugoj) și Cristian Gabriel Drăguț (Timișoara); Jucătorul meciului: Vasile Buhăescu.

Text și foto: Express de Banat

Marius ANGHEL 18 Oct. 2014, 18:35 Campionat
Pe aceeași temă