Chindia are emoții cu promovare după eșecul cu Fortuna. Prahovenii depind doar de rezultatele lor

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 24 May. 2014, 13:44 Stiri

Chindia a pierdut derby-ul de la Poiana Câmpina, 0-2 cu Fortuna, și a cedat primul loc din Seria a VI-a a Ligii a III-a marii rivale din Prahova. Golurile meciului au fost marcate de Chipirliu (54, 90+1- pen).

Chindia a opus o replică firavă, departe de așteptările conducătorilor și suporterilor și departe de pretențiile vizavi de o echipă care abordă confruntarea de pe loc de Liga a II-a. Că nu s-a putut mai mult sau că nu s-a vrut, e o altă discuție. La Poiană, Chindia a arătat precum o echipă mică, incapabilă să pună probleme serioase unei trupe super-motivate și ofensive.

Tehnicianul dâmbovițenilor, Silviu Dumitrescu, a fost depășit total de miza meciului, președintele Porumbacu a stat în tribună, cu suporterii, iar Bucă &co au înnotat pe gazonul perfect al Fortunei. Un 0-2 care doare, care poate însemna ratarea promovării, și de acum încolo Chindia nu mai depinde doar de ea, ci mai ales de jocul rezultatelor.

Concret, cele două echipe se află la egalitate cu trei etape înainte de final, dar Fortuna are avantajul rezultatelor directe, 2-1 și 2-0. Ca să promoveze, Chindia trebuie să obțină mai multe puncte decât echipa lui Florin Stăncioiu în cele trei meciuri rămase.

Program Chindia în finalul play-off-ului:

vs SCM Argeș (a)
vs Bradu (d)
3-0 vs CSM Câmpina (retrasă)

Program Fortuna în finalul play-off-ului:

vs. Zagon (d)
vs. SCM Argeș (d)
vs. Bradu (a)

„Plec dacă ratăm promovarea. Am pierdut la Fortuna pe mâna noastră. Prima repriză a fost bună, dar în a doua nu am jucat mare lucru. Mai avem șanse la primul loc” – Silviu Dumitrescu, antrenor Chindia Târgoviște

Primarul și vicele au stat între suporteri

Chindia a fost susținută la Poiana Câmpina de aproximativ 200 de suporteri, care și-au încurajat favoriții pe toată durata derby-ului cu Fortuna. 50 de fani au venit la stadion cu un autobuz pus la dispoziție de club, dar cei mai mulți dâmbovițeni au făcut deplasarea cu mașinile personale.

În galeria Chindiei s-au aflat și primarul Gabriel Boriga sau viceprimarul Ciprian Prisăcaru, care au cântat necontenit împreună cu suporterii din Commando Dracula.

Ca un amănunt interesant, antrenorul Chindiei, Silviu Dumitrescu, a purtat la gât o eșarfă din 1996, de la promovarea în Liga I, dăruită de actualul viceprimar al municipiului, Ciprian Prisăcaru.

Finalul jocului i-a găsit însă descumpăniți pe suporterii ros-albaștrilor. Mulți au cerut demisia tehnicianului Silviu Dumitrescu; de reproșuri nu au scăpat nici Bucă, Voicu sau Roman. În schimb, Pătru, Ispas și Iustin Popescu au fost chemați de galerie în ciuda scorului care diminuează considerabil șansele Chindiei la promovare.

Articol scris de Ionuț MARIN

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 24 May. 2014, 13:44 Stiri
Pe aceeași temă