Proaspăt instalat în funcția de director general la CS Universitatea Craiova, Gheorghiță Geolgău, a acordat revistei clubului oltean, Maxima Sport, un interviu în care a explicat alegerea sa de a se alătura proiectului susținut de Primărie. Oficialul liderului Seriei a II-a a vorbit despre palmares și separarea FC Universității Craiova de clubul CS Universitatea. Geolgău spune că susține CS Universitatea pentru că a jucat în culorile sale și pentru că la insistența lor, foștilor jucători, s-a reînființat secția de fotbal. Totodată, olteanul a spus și despre unele experiențe ale sale cu Adrian Mititelu, pe vremea când era la conducerea FC Universității.
– Cum e cu palmaresul, cine îl are?
– Eu am lucrat în cadrul clubului CS Universitatea până în ”94. Până atunci, clubul a fost sub tutela Universității din Craiova. Am fost cel care în ”94 s-a ocupat de formarea asociației sportive FC Universitatea, o entitate complet nouă, fără legătură cu vechiul club, pentru că nu a existat niciodată niciun document prin care Senatul Universității să fi cedat clubului nou-înființat palmares, culori sau stemă. A fost doar o hârtie de la Senat prin care ni se dădea dreptul să ne asociem pentru a putea face un club profesionist. Apoi, în ”97, asociația asta a dispărut și a apărut o societate comercială nouă. Apoi încă una în 2002 și tot așa. Teoretic, oricine putea face un club și să spună că el e Universitatea, dar nu poți să compari astfel de asocieri cu istoria Clubului Sportiv, pentru care noi am jucat. De aceea nici nu pot privi CS Universitatea Craiova ca pe ceva nou înființat. Este continuatoarea unui club de mare tradiție, a unui palmares și-a unei istorii făcute cu munca noastră. În plus, este, orice s-ar spune, clubul orașului, nu societatea unei persoane pe care aceasta o poate muta după bunul plac, în orice localitate dorește.
– De ce ar trebui suporterii să susțină CS Universitatea?
– Dar noi, fostele glorii, de ce credeți c-o susținem? Nu credeți că vrem binele Craiovei măcar la fel cât îl vor și ei? Noi suntem Craiova, până una-alta. Susținem CS Universitatea pentru că am jucat pentru ea și pentru că la insistențele noastre s-a hotărât reînființarea secției de fotbal. Fără fotbal, orașul ăsta ar fi dispărut, tradiția lui s-ar fi stins. Iar Mititelu n-ar fi reînscris echipa niciodată dacă noi nu am fi reînființat CS Universitatea înainte. Să nu uităm că Mircea Sandu i-a oferit locul în Liga a II-a de anul trecut, dar el n-a putut s-o înscrie. Unde am fi ajuns? Deja copiii din orașul ăsta țin cu Steaua, lumea a migrat către alte sporturi, încă un an – doi și ar fi fost prea târziu.
– De ce Balaci și Țicleanu au avut altă părere, cel puțin la început?
– Eu cunosc situația mult mai bine decât ei, pentru că eu am lucrat în administrativ, inclusiv în ”94. Ei erau ocupați cu antrenoratul, nu-și băgau nasul în hârtii. Plus că nici n-au avut cu Adrian Mititelu relația pe care am avut-o eu, nu știu ce fel de om este. Aurică îmi spune mereu că ar trebui să ajungem la un numitor comun cu Adrian, dar așa ceva nu mai este posibil dintr-un motiv foarte simplu: mie dacă mi-ar da Adrian Mititelu acum un milion de euro ca să-i iau echipa, n-aș vrea-o. Pentru că are zeci de milioane de euro datorii. Cine ar lua o astfel de societate? În plus, chiar Mititelu mi-a zis de mai multe ori, cu martori, că el și-așa nu a realizat nimic cu echipa asta și că o va ceda autorităților. A mințit de fiecare dată. Balaci și Țicleanu vor ajunge, mai devreme sau mai târziu, la vorbele noastre.
– De ce nu poate fi Craiova la Mititelu?
– În primul rând, amintiți-vă că, în 2009, Adrian și-a luat jucăriile și-a plecat la Severin. În 2010 m-a întrebat dacă vreau să revin în funcție, la club. Am acceptat și, în vara lui 2010, m-am întâlnit cu fostul viceprimar, Marinică Dincă, ca să tratăm întoarcerea echipei pe Ion Oblemenco. În timp ce eram la negocieri, am primit un mesaj de la Adrian în care am fost anunțați că pică tot și că ne întoarcem la Severin. M-am simțit foarte prost, pentru că pierdusem și timp și-l pusesem și pe omul ăla într-o postură delicată, așa că am hotărât să-mi dau demisia.
– De ce îl susțin pe Mititelu acum suporterii care înainte îl înjurau?
– E ciudat cât de repede uită oamenii. Cum poate lumea să uite că Adrian a fost cel care le-a mutat Craiova la Severin? Sau că, înainte s-o mute, pusese niște prețuri exorbitante la bilete? Iar acum se bate în piept că ăla e stadionul lui. Cum să fie al lui? E stadionul suporterilor, al orașului, al Universității din Craiova. E stadionul pe care noi îl rugam să joace și el refuza. Acum de ce îl vrea înapoi? Un om își bate joc de noi, de angajați, de jucători și de spectatori, după care vine și ne spune că noi suntem cei care nu-l lăsăm să joace în Craiova.
– Ce a însemnat FC Universitatea, din 1994 până acum?
– Uitați-vă la centrul de copii și juniori, ca să vedeți ce a însemnat. Uitați-vă la condițiile în care se antrenează copiii, în mocirlă și fără apă caldă. De unde rezultate? De unde mare club? Fotbalul juvenil din Craiova la pământ. De la generația ”93 încoace, nu mai avem niciun jucător la loturile naționale, fapt nemaiîntâlnit pentru Craiova. Ține de noi să schimbăm asta.
„Teoretic, oricine putea face un club și să spună că el e Universitatea, dar nu poți să compari astfel de asocieri cu istoria Clubului Sportiv, pentru care noi am jucat.”, Gheorghiță Geolgău, director general al CS Universitatea.
„Mititelu n-ar fi reînscris echipa niciodată dacă noi nu am fi reînființat CS Universitatea înainte.”, Gheorghiță Geolgău, director general al CS Universitatea.
„E ciudat cât de repede uită oamenii. Cum poate lumea să uite că Adrian a fost cel care le-a mutat Craiova la Severin?”, Gheorghiță Geolgău, director general al CS Universitatea.