Dunărea a comis-o iar și a ajuns pe ultimul loc

Marius ANGHEL 06 Oct. 2013, 06:03 Campionat

FCM Dunărea Galați, o echipă ai cărei conducători spuneau înainte de startul campionatului că are potențial sportiv pentru a ataca promovarea și al cărei obiectiv este intrarea în play-off, este în realitate o candidată la retrogradare, fără victorie și doar cu un singur punct după patru meciuri.

Sâmbătă, în partida de pe teren propriu cu Gloria Buzău, Dunărea a pierdut cu 1-2, a treia înfrângere la rând. Echipa gălățeană a contat cât de cât în joc doar în primele 25 de minute, perioadă echilibrată în care gazdele au profitat din plin de singura lor fază ofensivă mai legată si au deschis scorul prin Neagu (min. 19), cu un șut de la marginea careului la care portarul Stoicescu a reacționat cu întârziere. În prealabil, buzoienii au solicitat un penalty, la o fază în care Dăniță a fost ținut în careul adversarul.

Apoi, Gloria Buzău a trecut la conducerea ostilităților, dominând jocul până la final, doar șansa și portarul Olaru scăpându-i pe gălățeni fără gol primit până la pauză, la ocaziile lui Pușcașu, de două ori, și Marcu.

Firesc, după aspectul jocului, buzoienii au egalat prin Bărsănel (min. 55), reluare cu capul din mijlocul careului în urma unui corner la care un fudaș gălățean a deviat mingea din fața mănușilor portarului Olaru, ieșit pe centare, iar Bobi Verdeș (min. 74) a finalizat spectaculos, șut din întoarcere, fără preluare, pentru golul victoriei.

Ion Viorel, antrenorul Gloriei Buzău, a declarată că echipa sa este una dintre cele mai puternice din serie, dar nu se poate gândi la promovare din cauza situație financiare precare. „Am arătat și astăzi că suntem una din cele mai bune echipe din serie, ar fo fost grav dacă nu cvonfirmam acest lucru printr-o victorie în acest meci. Prima de victorie pentru băieți? Prima la dreapta! Să adune patru victorii la rând și abia apoi să vedem dacă va veni ceva dinpre Primărie. Situația financiară nu ne permit să țintim prea sus”, a declarat Ion Viorel.

Fost jucător al Oțelului și apoi antrenor la FCM Dunărea, „Vioară” a spus că în acest moment, chiar dacă ar fi ofertat, nu este tentat să se întoarcă în Galați. „Se știe că Oțelul este a doua mea casă, dar la ce situație este la Galați, nu aș lua în calcul așa ceva, acum este un club care nu mai identitate”, a mărturisit tehnicianul Gloriei Buzău.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Foto: Adi SOARE

Marius ANGHEL 06 Oct. 2013, 06:03 Campionat
Pe aceeași temă