A opta ediție a Cupei Regiunilor U14 a revenit echipei Banat-Oltenia

Mihai Andries 04 May. 2013, 17:00 Juniori

Acțiunea de depistare a tinerelor talente în vârstă de 14 ani, apte pentru a face parte din selecționata națională de juniori născuți după 01.01.1999 s-a desfășurat în trei etape, începând din septembrie 2012, ea culminând cu turneul final de la Mogoșoaia, jocurile disputându-se la baza FRF de la Buftea, în perioada 26-28 aprilie 2013.

Pentru turneul final s-au constituit 4 selectionate regionale: Dobrogea+Muntenia, Ardeal+Moldova, Banat+Oltenia și București. Selecția pentru aceste echipe a fost făcută de către cei 14 referenți zonali ai FRF, fiecare în zonele lor de competență, echipele fiind compuse din 18 jucători.

Delegațiile din toată țara au sosit și s-au cazat la complexul FRF de la Mogosoaia pe 26 aprilie, iar vineri trecută s-au disputat primele două jocuri, încheiate cu următoarele rezultate:

Ardeal+Moldova vs. București    0 – 2
Dobrogea+Muntenia vs. Banat+Oltenia    0 – 1

Duminica trecută a început cu finala mică dintre învinsele primelor jocuri Ardeal+Moldova pierzând în fața selecționatei Dobrogea+Muntenia, scor 1-2.

Finala mare s-a disputat între selectionatele București și Banat+Oltenia, trofeul fiind câștigat pentru prima oară în istoria acestei competiții de către cea de-a doua, învingătoare cu 3-0.

Referenții zonali care au constituit lotul Banat-Oltenia, au fost: Alin Hancaș, Ciprian Urican, Dandu Ustabacieff și Dorel Mașcovescu. Ei au reușit să închege un grup extrem de echilibrat și talentat, rulând toți jucătorii în mod egal de-a lungul celor două partide.

„De reținut că în acest gen de acțiuni rezultatul partidelor nu este pe primul plan. Esențială este depistarea calităților și abilităților caracteristice fotbalistului de performanță încă din juniorat. Sigur că o performanță de acest gen poate declanșa resorturi și motivații favorabile fiecărui copil implicat, transmițându-i setea de a obține succese în anii care urmează” a declarat Ciprian Urican

Acțiunea organizată foarte atent de Federația Română de Fotbal, a fost urmărită de numeroși spectatori, dar și de toți responsabilii Direcției Tehnice din cadrul Federației, care, la final, au premiat toți copii prezenți la această competiție, dăruindu-le cupe, diplome și tricouri.

 

Lotul campioanei

Iliescu Adelin (Sport Kids Tr. Severin), Vlad Andrei (Casa Bogdan Craiova) – portari
Holovcici Adrian (AFCM Reșița), Girjoaba C-Tin (Inter Star Sibiu), Boboc Radu (Sc. Gica Popescu), Cochitu Raul, Podina Cristian (ambii ACS Poli Timișoara), Bogdan Robert (Casa Bogdan Craiova) – fundași
Strein Alexandru (LPS Banatul), Kim Hery, Dinu Alexandru, Enache Remus (toți Sc. Gica Popescu), Dragomir Vlad, Iustinean Petre (ambii ACS Poli Timișoara) – mijlocași
Gunie Razvan (Casa Bogdan Craiova), Mezin Andrei (ACS Poli Timișoara), Dumitru Sergiu (Sc.Gica Popescu), Jorza Amir (Atletico Arad) – atacanți

 

Mihai Andries 04 May. 2013, 17:00 Juniori
Pe aceeași temă