Dorință + hazard = victorie

Mihai Andries 01 Apr. 2013, 12:29 Campionat

Unirea Slobozia nu a mai fost sâmbătă, la meciul cu Săgeata, echipa redutabilă care cu două săptămâni în urmă îngenunchia Brăila. Marcajul lejer din apărare și acțiunile haotice ale atacului slobozean, puse în contrapartidă cu hotărârea și dorința de victorie a Năvodariului, au făcut ca oaspeții să obțină o victorie mai facilă decât se așteptau.

Semnalul de alarmă l-a dat Pantelie (7) al cărui șut de la distanță a trecut periculos de aproape de poarta lui Dobre. Un minut mai târziu, „pantera” Diaby a centrat perfect de pe dreapta pentru Tigoianu, iar fostul mijlocaș al Astrei nu a iertat. Golul primit nu a fost de natură să înlăture astenia din rândul slobozenilor. Pantelie a scăpat singur – singurel spre poarta Unirii (35), dar a fost blocat de Dobre.

Și, pentru ca dezastrul din jocul slobozenilor să fie scris cu majuscule, în minutul 43 s-a produs o fază pe care rar o vezi pe stadion. Bătrânul, dar energicul Dorel Zaharia a centrat de pe dreapta în careul mic, iar tânărul Dobre s-a hazardat și și-a băgat cu de-a sila mingea în propria poartă. La 0-2, slobozenii au debutat apatic și în mitanul secund. Gache a încercat conservarea rezultatului întărind mijlocul cu Bozeșan care l-a înlocuit pe Pantelie (65).

Din păcate pentru Săgeata, pasul înapoi a fost semnalul revenirii pentru Unirea. Roșu l-a bătut pe Gordin, dar mingea a scuturat plasa laterală, iar apoi Toma din lovitură liberă l-a evidențiat pe același Vlad Gordin. Inevitabilul s-a produs în min. 85 când fostul vârf al Săgeții, Marius Jianu, a profitat de o nesincronizare în apărarea oaspeților și a redus din handicap cu un șut din colțul careului mare.

Slobozia a presat febril în ultimele minute, dar a fost prea târziu pentru a mai deturna cele 3 puncte care își luaseră deja viteză spre Năvodari. În finalul jocului, gazdele au reclamat un penalty neacordat la un henț în careul Săgeții. Statistica va reține însă victoria cu 2-1 a dobrogenilor care au punctaj maxim în acest retur. Unirea Slobozia râmăne cu titlul neoficial de revelație a acestui sezon și cu media de peste o mie de spectatori prezenți în tribune la meciurile de acasă.

UNIREA SLOBOZIA – SĂ‚GEATA NĂ‚VODARI 1-2
Au marcat: M. Jianu ”85 / Tigoianu ”8, L. Dobre ”43 – autogol

L. Dobre – S. Stan, R. Soare (cpt.), G. Lazăr, C. Toma – C. Roșu (D. Gheorghe ”73), Ivașcă, L. Mihai, Ibrian (M. Luca ”65)- V. Gheorghe (M. Jianu ”54), Mihalcea
Antrenor: Marin Dună

Gordin – I. Filip, Goșa, Fl. Popa (cpt.), Anițoiu – Diaby, V. Apostol, Vezan, Tigoianu (Bar ”78) – Zaharia (Șicu ”88), Pantelie (Bozeșan ”65)
Antrenor: Constantin Gache

Articol și foto de Daniel GHEORGHE

Mihai Andries 01 Apr. 2013, 12:29 Campionat
Pe aceeași temă