De nevoie reFaCeM portari , chiar și după cinci ani!

Mihai Andries 31 Mar. 2013, 18:00 Stiri

O singura problemă aveau cei de la FCM Târgoviște înainte de meciul cu Avântul Reghin, lipsa portarului titular. Suspendat pentru patru cartonașe galbene, Radu Zegheru reprezenta cea mai importantă absență din primul „11” al dâmbovițenilor, însă aceștia au găsit o soluție de avarie. Antrenorul Gigel Manea l-a titularizat între buturi pe Marian Zgâmbău, un goalkeeper care nu a mai jucat pe acest post de aproximativ cinci ani. Acesta a fost reprofilat după ce în urmă cu trei sezoane a intrat într-o partidă ca jucător de câmp și chiar a reușit să înscrie.

„Nu am mai evoluat într-un meci ca portar de aproape cinci ani. Sper că nu am dezamăgit în acest meci.”, a declarat la finalul jocului Marian Zgâmbău (foto).

De atunci, Zgâmbău a jucat atât atacant cât și fundaș și nu a dezamăgit, însă nu a reușit să se impună pe acest post și a revenit la postul care l-a consacrat. Pentru jocul cu Avântul Reghin acesta a avut parte de un antrenament special pentru a reintra în forma specifică portarilor și vineri a putut să țină „acasă” cele trei puncte puse în joc.

„Am crezut în această soluție și toată săptămâna premergătoare acestei partide am lucrat în special cu Zgâmbău pentru a putea da randament.”, a spus după meci antrenorul Gigel Manea, vizibil mulțumit de prestația jucătorului.

Meciul FCM Târgoviște – Avântul Reghin s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-1. Pentru dâmbovițeni au marcat Timofte (15) și Popa(30), iar replica oaspeților a venit de la Szimon (55).

Articol și foto de: Adrian ALBU

Mihai Andries 31 Mar. 2013, 18:00 Stiri
Pe aceeași temă