Voicu: „De vineri am preluat Sportul! Azi i-am văzut pentru prima dată”

Mihai Andries 16 Mar. 2013, 20:26 Special
Voicu:

Toată lumea s-a întrebat cine va sta pe banca Sportului la meciul de azi cu Dinamo II și cine va juca în tricourile „studenților”. La prima întrebare, în ultimele zile s-a vehiculat numele lui Tom Cristea, însă înainte de meci s-a văzut că alesul a fost cu totul și cu totul altcineva. în speță Ionuț Voicu (37 de ani), fostul antrenor din tur al Tunariului!

Voicu s-a retras din activitatea de jucător cu doar un an în urmă, chiar la gruparea ilfoveană. După o lungă carieră în România și în Ungaria, având în palmares echipe precum Dinamo, Rapid, Rocar, Jiul, Vaslui și Fehervar, ultimele sezoane și le-a petrecut în Liga a III-a, la CS Domnești și mai sus amintita Tunari, fiind și antrenor la aceste două formații.

Înainte de a ajunge la Sportul, Ionuț Voicu a fost nominalizat drept posibil succesor al lui Adi Matei la Metaloglobus, după ce acesta din urmă a plecat la Berceni pe locul lăsat liber de demisia lui Diniță.

Vineri a acceptat să vină la Sportul, azi a stat pe bancă fără niciun antrenament

Numirea lui Ionuț Voicu la echipa lui Șiman a fost o surpriză pentru toată lumea. De altfel, instalarea sa pe banca tehnică a fost una contracronometru. Vineri a ajuns la un acord pentru preluarea echipei, neavând timp să facă vreun antrenament cu noii săi elevi. Dată fiind conjunctura specială în care se afla Sportul, care nu își putea permite o a doua neprezentare, el a fost pus în situația de a accepta un compromis pentru meciul de azi, venind direct la stadion și făcând act de prezență cu echipa încropită în vestiar, pentru a evita excluderea „studenților” din campionat.

Acest compromis i-a adus oprobiul „vechii gărzi”, care l-a criticat în public, prin vocea lui Daniel Novac, folosit azi alături de Cioranu.în repriza a doua. Noul tehnician a negat acuzele acestora și și-a justificat alegerile făcute.

Novac te-a acuzat că nu ai vrut să îi bagi azi pe „greviști” și că nu știe cum au ajuns el și cu Cioranu pe foaie!

Nu este adevărat. În primul rând, nu știam pe cine voi găsi la stadion. Eu am fost numit principal de abia ieri și azi i-am văzut prima dată pe jucători. Nici nu am avut când să fac un antrenament cu ei. Cât despre echipa aleasă pentru meciul de azi, am discutat cu jucătorii mai vechi și i-am întrebat dacă pot juca. Unii mi-au spus că sunt accidentați, alții că sunt răciți, alții că au probleme medicale. Să fie clar, le-am dat o șansă să intre pe teren înainte de a băga juniorii

Același jucător spune că nu știai cine sunt cei de pe bancă, așa că i-ai confundat cu juniorii și ai întrebat pe fiecare ce joacă înainte de a-i băga în teren!

După cum am mai spus-o, a fost prima dată când m-am văzut cu ei. Nu aveam cum să îi știu pe dinafară pe toți. Pe Varga, pe Ferfelea, îi cunoaște oricine, dar nu aveam cum să știu tot lotul pe dinafară, cu atât mai puțin juniorii. Am fost pus în fața faptului împlinit. Mi s-a pus la dispoziție o echipă de juniori pentru eventualitatea în care veteranii nu doreau să intre, așa că a trebuit să mă descurc cu ce am avut. Meciul era oricum compromis din start, obiectivul principal al nostru era să ne prezentăm pentru a evita excluderea.

Ai fost acuzat că nu i-ai anunțat nimic de antrenamente pentru săptămâna viitoare.„Faceți ce ați făcut până acuma declarat Novac că au fost cuvintele tale despre programul de pregătire al echipei!

Antrenamentele le vom începe luni sau marți. Trebuie să văd și eu ce oameni am la dispoziție. Peste noapte nu ai cum să faci nimic. Jucătorii sunt nepregătiți, trebuie să îi readuc la linia de plutire. Mai mult de atât nu am ce să comentez.

Jucătorii au spus că ai pomenit de un nou investitor la Sportul, care momentan este plecat din țară, la Monaco!

La această oră nu sunt în măsură să dau mai multe detalii. Vă rog să mă înțelegeți.

Stafful tehnic al echipei care va fi? Ce licență de antrenor ai?

Nu se pune problema să nu pot sta pe bancă, dacă despre asta e vorba. Am licența A. Cât despre stafful tehnic, voi fi ajutat de Adi Bălace, posesor al licenței B, deci poate fi secund la Liga a II-a. El a fost și azi la meci, deci din punctul acesta de vedere nu sunt probleme.

Care este obiectivul actual al echipei? Ce vei face dacă nu se vor rezolva problemele celor 15?

Este clar că nu se mai pune problema promovării în Liga 1, de aceea s-a stabilit ca obiectiv evitarea retrogradării. Luni voi afla și eu pe ce jucători mă pot baza mai departe. Dacă se rezolvă problemele veteranilor și vor continua la Sportul, nu poate decât să mă bucure. Dacă nu, ne vom descurca cu juniorii pe care îi avem și cu eventualii jucători liberi de contract care vor veni.

Etapa viitoare jucați acasă cu Buftea. Unde o veți face?

Există deja o variantă luată în discuție, dar încă nu pot să vă dau un răspuns până nu am și eu o certitudine în acest sens. Probabil că luni voi afla mai multe în acest sens.

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Marius ANGHEL

 

 

Mihai Andries 16 Mar. 2013, 20:26 Special
Pe aceeași temă