Stoican nu-i desconsideră pe piteșteni: „Au foa­me de puncte”

Marius ANGHEL 02 Nov. 2012, 12:20 Seria 2
Stoican nu-i desconsideră pe piteșteni:**

Sâmbătă, de la ora 19,00, pe stadionul Nicolae Do­brin, este programat derbiul local, dintre FC Argeș și CS Mioveni, meci contând pentru etapa a 11-a a Ligii a II-a. Cele două echipe nu prea au reușit să spargă topurile în acest sezon în ceea ce privește asistența la meciuri, însă, deși pentru sâmbătă nu se anunță o schimbare majoră în acest sens, jucătorii și antre­no­rii celor două echipe își doresc să joace în fața unui stadion cât mai plin și în fața unui public cât mai călduros.

Alb-violeții își doresc să revi­nă la vremurile de odinioară, cînd FC Argeș juca în Trivale cu sta­dio­nul plin. Piteștenii sunt, însă, convinși că în momentul de față este greu ca să mai umple sta­dionul, dar speră ca la derbiul de sâmbătă, în tribune, să aibă cât mai mulți susținători. „Îmi doresc să vină cât mai multă lume la fie­care meci de acasă. Sunt con­vins că sunt foarte mulți oameni care iubesc acest club, dar, din păcate, în ultima perioadă i-am cam îndepărtat din cauza rezul­ta­telor. La meciul de sâmbătă, aș vrea să vină și să susțină pe FC Argeș cei intere­sa­ți de soarta a­cestui club, pentru că doar îm­pre­ună putem câștiga, cu ajutorul suporterilor”, spunea, înainte de meci, antrenorul secund, Adrian Dulcea.

La rândul lor, jucătorii fac și ei un apel către public. „Ne do­rim să vină publicul în număr cât mai mare la stadion, să ne susți­nă, pentru că avem nevoie de ei. Cum este la Steaua, un public numeros împinge echipa din spate. E nevoie de ei. Probabil, ultimele rezultate i-au îndepărtat de noi, dar sperăm să nu mai fie așa”, a spus Alin Popa, comple­tat de Monel Cârstoiu: „Din păca­te, unii suporteri vin la stadion numai să ne blameze, nu să ne încurajeze. Noi vrem ca ei să fie alături de noi, să ne susțină, iar astfel și evoluțiile noastre vor arăta altfel”.

Mioveniul își dorește proprii fani în tribune

De partea cealaltă, galben-ver­­zii, nu sunt deranjați să joace cu un stadion plin, însă speră ca prin­­tre cei care vor veni să fie cât mai mulți fani ai echipei din Mio­veni, dată fiind și distanța mică dintre cele două orașe, dar și fap­tul că la ultimele meciuri din Tri­va­le, mio­venarii au dominat fon­dul sonor al stadionului. „În pri­mul rând, ne dorim ca publicul nostru din Mio­veni să vină în nu­măr cât mai ma­re la stadion și să ne încurajeze. Sperăm ca echi­pa noastă și ju­că­torii să le ofere un spectacol spor­tiv de calitate și, la sfârșitul me­ciu­lui, să plece mulțumiți de la sta­dion, echipa noastră învingând”, a declarat pre­ședintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, completat și el de antre­norul prin­cipal, Flavius Stoican: „Ne-am do­ri să vină la meci cât mai mulți spectatori, ca­re să ne încurajeze și, la final, să plece fericiți, da­că țin cu noi… Vom fa­ce tot ce ne stă în pu­tință pentru a câștiga și a-i face fericiți, întrucât ăsta este și țelul nostru să plece ei mulțumiți de la stadion. Îi așteptăm în număr cât mai mare și să ne fie alături și în mo­men­­tele grele”.

5 lei – intrarea generală

Conducerea lui FC Argeș a stabilit și prețul biletelor pentru derbiul local de sâmbătă, cu CS Mioveni. Astfel, intrarea generală va fi 5 lei, în timp ce un bilet la tribuna zero va costa 10 lei iar unul la loja stadionului, 50 de lei. Biletele vor fi puse în vânzare sâmbătă, în ziua jocului, cu câteva ore înainte de startul partidei, și vor putea fi achiziționate de la casele de bilete de la stadion.

Stoican: „Întâlnim o echipă în foame de puncte”

Antrenorul principal al CS Mioveni își do­reș­te să obțină o nouă victorie cu echipa, în me­ciul de sâmbătă cu FC Argeș. Stoi­can știe, însă, că are în față un adversar pe­­riculos, care are nevoie de puncte în cla­sa­ment, după ce a început prost acest se­zon. Ieri, într-o conferință de presă, princi­palul Mioveniului a vorbit despre derbiul din week-end.

„Tratăm cu toată seriozitatea meciul cu FC Argeș, ca de altfel cum am făcut-o și în partidele precedente. Ne așteaptă, în­să, un meci dificil contra unei echipe în foa­me de puncte și care nu stă prea bine în clasament. Noi ne dorim o nouă victorie și vom face tot ce ne stă în putință ca e­vo­luția noastră să fie bună, să continuăm pe același trend și să nu ne mulțumim cu ce a fost până acum. Sperăm ca, după acest joc, să fim noi cei bucuroși. Dar, repet, să nu uităm că întâlnim o echipă puternică, ce a schimbat antrenorul de curând și care a făcut un meci bun în deplasarea de la Timișoara, acolo de unde s-a întors cu un punct. Vom face și o analiză concretă a ceea ce fac ei pe teren și sunt convins că vom putea să anihilăm ce au ei mai bun”, au fost cuvintele tehnicianului galben-ver­zilor.

Doar doi incerți

Pentru partida cu FC Argeș, banca tehnică a Mioveniului nu are în momentul de față decât doi jucători incerți, restul fotba­liș­tilor fiind apți 100%. Cei doi jucă­tori cu probleme sunt fundașul central Marian Miulescu și fun­da­șul dreapta Cotigă. Primul a ju­cat în amicalul cu Albota doar 10 minute, apoi a ieșit, acuzând dureri la picior, iar al doilea nu a fost folosit deloc în acest meci. Înainte de derbi, probleme au mai avut Emil Dică, Mărgări­tes­cu și Neaga, însă antrenorii cred că ei vor fi 100% refăcuți la ora partidei.

Atenție la Popa!

Unul dintre fotbaliștii la care galben-verzii sunt foarte atenți este mijlocașul Alin Popa. Aces­ta este un jucător considerat des­tul de bun, el marcând de altfel și golurile alb-violeților în remiza de la Timișoara. „Popa a dat două goluri și poate să facă diferența în orice meci. Dar nu numai el. Important este pentru noi cum vom evolua. Mai puțin ne inte­re­sea­ză adversarul. Însă trebuie să anihilăm jucători valoroși ca el”, spunea Stoican despre ad­ver­­sari.

Năstăsie poate juca două posturi

Cosmin Năstăsie a jucat în ca­riera lui pe mai multe posturi. A debutat ca atacant la FC Ar­geș, apoi, în ultima perioadă pe­trecută în Trivale, dar și la FC Bra­șov, a fost folosit extremă stân­ga. Întrebat dacă nu i se potri­veș­te mai mult rolul de vârf îm­pins, Coco a spus: „Mă simt bine și ca mijlocaș central și ca al doi­lea vârf. Nu trebuie neapărat să joc pe alt post”.

Atunci când a ve­nit la Mioveni, Năstăsie i-a cerut lui Marian Pană să fie folosit mij­lo­caș central, post pe care joacă și acum.

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL 02 Nov. 2012, 12:20 Seria 2
Pe aceeași temă