„Este important să reacționăm, să trecem de momentul acesta de presiune”

Marius ANGHEL 01 Nov. 2012, 15:05 Seria 2

Antrenorul FC Farul, Alin Artimon, a oferit, ieri, un scurt interviu pentru Cuget Liber, în care a vorbit despre situația grea cu care se confruntă echipa sa, și ce se poate face în așa fel încât gruparea de pe litoral să iasă din impas.

– Trăiți probabil cele mai grele momente ale clubului FC Farul, cum vă descurcați cu suspendarea? Este greu să asistați din tribună la meciuri?

– Nu este același lucru, dar aceasta este doar o bucățică din cauza evoluției echipei, nu este una esențială. Sarcinile și fișele de joc le facem de dinainte, vizionarea am făcut-o astăzi (n.r. – ieri). Am urmărit Chindia în meciul cu Delta. Informația ajunge mai greu, mai târziu, poate chiar mot a mot, dar nu este una din cauzele evoluției mai puțin reușite a Farului.

– Cu jucătorii ați mai discutat? Cum se mai prezintă?
– Jucătorii se prezintă bine, se antrenează, iar din acest punct de vedere, nu am ce să le reproșez. După ultimul joc, nici din punctul de vedere al atitudinii și al angajamentului nu le pot face vreo remarcă, pentru că au arătat că și-au dorit victoria și au încercat să iasă din impas. Sunt o serie de lucruri care s-au adunat și, din păcate, asta este starea lor. Este important să reacționăm, să trecem de momentul acesta de presiune pe care l-am acumulat și care nu este tocmai potrivit pentru noi.

– Totuși, care este cauza evoluției slabe a jucătorilor?
– Sunt o serie de jucători care nu a făcut pregătirea corespunzător, o serie care a venit pe ultima sută de metri și jucătorii n-au jucat împreună, o serie care este ieșită din ritmul sportiv tocmai din cauza acestui fapt. Sunt posturi care nu sunt acoperite corespunzător ca formare a lotului. Este o schimbare de antrenor care nu cunoaște această Serie a Ligii secunde. Este o schimbare de sistem. Sunt lucruri clare, care trebuiesc rezolvate în timp, iar timpul nu este de partea noastră.

– În următorul meci, FC Farul întâlnește Chindia Târgoviște. Va fi jocul renașterii?
– Aștept o reacție pozitivă de la jucători și sunt convins că ea va veni. Am avut o primă reacție la meciul cu Buftea, chiar dacă finalul a fost nefavorabil. Nici jocul nu a fost unul în care să merităm să pierdem, asta cu siguranță. Nu este vremea concluziilor și nici cea a vinovaților pe care să-i găsim. Este momentul soluțiilor și a unui grup unit, a unui vestiar care să aibă liniște, a unui vestiar care să uite de pedepse, amenzi, scadențe și toate celelalte, și să se gândească doar la fotbal.

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 01 Nov. 2012, 15:05 Seria 2
Pe aceeași temă