După fiecare rundă, vom pune pe tablă cifrele etapei și vă vom prezenta cele mai interesante cifre ale etapei respective sub forma a 7 numere.
Dar să trecem la cifre:
11 etape de suspendare a acumulat în acest sezon de campionat Alin Artimon (foto), antrenorul Farului. Protestele din runda a șaptea de la meciul cu Dunărea Galați, la penalty-ul acordat oaspeților, i-au dus sancțiunea record de 9 etape. El a fost considerat recidivist după ce meciul cu Otopeniul din etapa a II-a i-a adus prima suspendare, de doar două etape.
7 eliminări s-au consemnat în această etapă, cele mai multe din acest sezon. Cinci au fost pentru două galbene (L. Chiriac, Coconașu, Alin Roman, C. Marin, Ochia) și două au fost cu roșu direct (Arotăriței și De Rosa)
5 zile îi despart pe Filip Morar (09.01.1997) de la Unirea și Răzvan Popa (04.01.1997) de la Sportul. Jucătorul Unirii a fost rezervă la meciul cu Corona și dacă ar fi intrat pe teren ar fi fost cel mai mic jucător, ca dată de naștere, din acest sezon al Ligii a II-a, depășind recordul lui Popa stabilit în etapa a III-a în meciul cu Buftea. Oricum, jucătorul Sportului și-ar fi păstrat recordul de vârstă care este de 15 ani, 8 luni și 13 zile în data debutului.
2 jucători au reușit performanța de a marca și a fi eliminați mai târziu pentru al doilea galben: Alin Roman de la Dinamo II și Ochia de la Brăila
1 gol pentru fiecare echipă a „reușit” Pălimaru în meciul Brăila – Otopeni. Atacantul ilfovenilor a deviat nefericit cu capul un balon în poarta echipei sale, luându-și revanșa cu o reușită și în cea adversă!
2 etape la rând au beneficiat cei de la Corona de câte un autogol. În runda a 6-a, Pasăre de la Mioveni a marcatîn propria poartă, pentru ca în etapa a 7-a, Fulea de la Unirea Alba Iulia să puncteze pentru
5 echipe nu au cunoscut încă gustul amar al eșecului. Este v0rba de Sportul, Săgeata, Corona, Damila și ACS Poli. O a șasea ar fi fost Otopeniul, dar gruparea antrenată de Viorel Ion și-a pierdut invincibilitatea în runda a șaptea în fața Brăilei
ABÃC, abace, s.n. 1. Instrument alcătuit dintr-un cadru cu vergele pe care se pot deplasa bile (colorate) și care este folosit la efectuarea unor calcule aritmetice. 2. Tabel sau diagramă care permite rezolvarea imediată a unor calcule. – Din fr. abaque, lat. abacus.
Statistică de Mihai Andrieș
Foto: Alexandru RAITA