Cifrele etapei 14

Mihai Andries 01 Dec. 2012, 10:00 Cifrele etapei
Cifrele** etapei 14

După fiecare rundă, vom pune pe tablă cifrele etapei și vă vom prezenta cele mai interesante cifre ale etapei respective sub forma a 7 numere.

Dar să trecem la cifre:

3 meciuri de pe teren propriu s-au terminat cu victorii pentru Dunărea Galați (foto), de fiecare dată gălățenii neprimind gol! Când au primit gol pe teren propriu, dunărenii au pierdut aproape mereu, reușind doar un egal cu Chindia (scor 1-1)

1996 este anul în care s-a născut Octavian Vâlceanu de la Sportul. Este primul portar născut acest an care este titular într-un meci din istoria Ligii a II-a. Din păcate pentru el, nu este și cel mai tânăr, recordul aparținându-i în continuare lui Vali Cojocaru de la Steaua II, care a avut cu jumătate de an mai puțin la debutul său.

13 goluri a marcat în deplasare Unirea Slobozia, având cel mai bun atac din liga a doua într-un clasament neoficial al meciurilor jucate în deplasare de echipele din ambele serii.

3 deplasări la rând, FC Maramureș nu a avut portar de rezervă! Accidentarea lui Danciu i-a pus pe băimăreni în situația de a pleca în deplasări fără al doilea portar. În schimb, în meciurile de acasă cu CSM Rm. Vâlcea, FCM Tg. Mureș și Voința Sibiu a fost chemat juniorul de 17 ani Mîrza..

4 meciuri consecutive fără victorie în Liga a II-a este un record negativ pentru Sportul. Precedenta contraperformanță de acest gen a avut loc în sezonul 2008-2009, atunci când studenții au avut tot patru meciuri consecutive fără victorie, între etapele 17 și 20 (1-2 cu Progresul, 0-0 cu Buftea, 0-3 cu Cetatea și 1-2 cu Dunărea Giurgiu)

1 an și 26 de zile a durat invincibiltatea Damilei pe teren propriu. Ultimul eșec al vâlcenilor în meciurile considerate a se juca acasă a fost suferit pe 29 octombrie 2011, un 0-2 cu Caracal, atunci când echipa juca în Liga a III-a.

7 juniori under 17 (adică născuți după 1 ianuarie 1996) au debutat în Liga a II-a în acest sezon. Vâlceanu (Sportul) și Mihai Stancu (FC Argeș) au jucat pentru prima dată în runda a 14-a. Ceilalți puști U17 debutanți în tur sunt Pațurcă, Mareș și R. Popa (ultimii doi au mai jucat și în Liga 1 în sezonul trecut), A. Radu (Dinamo II), Pușcaș (FC Bihor)

ABÁC, abace, s.n. 1. Instrument alcătuit dintr-un cadru cu vergele pe care se pot deplasa bile (colorate) și care este folosit la efectuarea unor calcule aritmetice. 2. Tabel sau diagramă care permite rezolvarea imediată a unor calcule. – Din fr. abaque, lat. abacus.

 

 

Statistică de Mihai Andrieș
Foto de Ionatan ȚUȚU

Mihai Andries 01 Dec. 2012, 10:00 Cifrele etapei
Pe aceeași temă