Cifrele etapei 13

Mihai Andries 24 Nov. 2012, 11:37 Cifrele etapei
Cifrele** etapei 13

După fiecare rundă, vom pune pe tablă cifrele etapei și vă vom prezenta cele mai interesante cifre ale etapei respective sub forma a 7 numere.

Dar să trecem la cifre:

9 penalty-uri s-au acordat în runda trecută, un record impresionant al acestui sezon. Dintre acestea, doar șapte au fost transformate – Arman Karamyan (Buftea), Vașvari (Botoșani), R. Stănescu (Dinamo II), Mihalcea (Slobozia), A. Voinea (Damila), N. Roșu (Luceafărul – foto) și Tănasă (FC Maramureș). În schimb, Căinari (Rapid CFR) și Gligor (UTA) nu au reușit să îi învingă pe portarii adverși

2 goluri a marcat fiecare echipă gazdă din etapa a 13-a a seriei I! Este o coincidență în premieră în acest sezon, fiind prima etapă în care toate gazdele din seria I marchează mai mult de un gol. Au mai fost doar trei situații asemănătoare până acum: în etapa a 4-a, în etapa a 6-a și în etapa a 9-a. De fiecare dată, a existat câte o echipă care nu a marcat acasă de cel puțin de două ori, în primul caz fiind vorba de Botoșani, apoi de Otopeni și în ultimul caz de Brăila.

9 partide s-au scurs de la ultima victorie a celor de la FC Olt. Nici schimbarea de antrenor nu le-a priit, așa că de la meciul din 15 septembrie cu FC Maramureș, scor 3-0, oltenii nu au mai reușit să învingă pe nimeni! Practic, FC Olt are cea mai slabă serie de rezultate dintre toate echipele din Liga a II-a din acest sezon.

3 meciuri din seria I s-au încheiat cu scorul de 2-2: Slobozia – Dinamo II, Otopeni – Botoșani și Săgeata – Rapid Suceava. Este o coincidență cu care nu te întâlnești în fiecare etapă, ultima apariție a acestui eveniment datând din runda a 19-a a sezonului trecut. Atunci partidele FC Botoșani – Dunărea Galați, Astra II Giurgiu – Farul și Viitorul – Delta Tulcea s-au încheiat toate tot cu 2-2

5 eșecuri consecutive au cei de la Farul în acest moment, fiind la doar o înfrângere distanță de ultimul record negativ al echipei la acest capitol. Astfel, în sezonul 2010-2011, din etapa a 25-a până în ultima etapă inclusiv, marinarii au pierdut meci după meci. Mai mult, între aceste șase meciuri s-a intercalat atunci și o restanță din etapa a 22-a, pierdută și aceea.

2 echipe au mai rămas fără nicio remiză după 13 etape: Sportul și Farul. Meciurile din runda trecută le-au scos de pe această listă pe Dinamo II (după 2-2 cu Slobozia) și pe Botoșani (2-2 cu Otopeni)

3 partide au „beneficiat” de câte două penalty-uri, unul pentru gazde și unul pentru oaspeți. Dacă la Luceafărul – Damila și Slobozia – Dinamo, ambele echipe au marcat, în schimb la FC Maramureș – UTA, oaspeții au ratat prin căpitanul Gligor.

ABÁC, abace, s.n. 1. Instrument alcătuit dintr-un cadru cu vergele pe care se pot deplasa bile (colorate) și care este folosit la efectuarea unor calcule aritmetice. 2. Tabel sau diagramă care permite rezolvarea imediată a unor calcule. – Din fr. abaque, lat. abacus.

 

 

Statistică de Mihai Andrieș
Foto: EBihoreanul

Mihai Andries 24 Nov. 2012, 11:37 Cifrele etapei
Pe aceeași temă