Goana după puncte începe la Suceava

Mihai Andries 03 Oct. 2012, 17:24 Campionat
Goana după puncte** începe la Suceava

Farul are doar trei puncte obținute în cele patru jocuri disputate în actuala ediție a Ligii a II-a. Tehnicianul echipei de pe litoral crede că a venit Farul este pe drumul cel bun și, datorită programului care devine mai ușor, echipa de pe litoral va începe să adune și puncte.

„Avem parte de o nouă deplasare lungă și vom avea un meci greu. Întâlnim o echipă care aleargă mult, acoperă bine terenul, agresivă și care are în componență jucători cu ștate vechi în fotbalul românesc. Pentru noi, atât în meciul de la Suceava cât și în următoarele partide obiectivul este de a produce puncte. Trebuie să evităm să jucăm la fel de slab ca la meciul de la Botoșani, dacă vom evolua de aceeași manieră nu avem șanse. Când spun că trebuie să adunăm puncte mă refer și la faptul că programul începe să devină mai bun pentru noi, vom avea în față o serie de echipe, cu tot respectul pentru ele, mai accesibile” a declarat tehnicianul marinarilor

Împotriva sistemului

Un aspect care îl deranjează pe tehnicianul Farului este sistemul competițional. Din cauza retragerii a două echipe, programul a fost dat peste cap. „Seria este ca la noi, la români. Mi se pare inadmisibil să joc doar cinci meciuri acasă într-un întreg tur de campionat. Trebuia gândit un sistem cu mai multe serii, pentru ca echipele să nu se deplaseze atât, să nu mai spun de costurile care le implică mai multe jocuri în deplasare, consecutive”, a spus Artimon, care ar fi preferat patru serii împărțite pe regiuni geografice.

Farul joacă sâmbătă, de la ora 11.00, pe terenul celor de la Rapid CFR Suceava, o partidă care contează pentru etapa a VI-a a eșalonului secund.

Articol scris de Cristian BANCIU
Foto: Alexandru RAITA

Mihai Andries 03 Oct. 2012, 17:24 Campionat
Tags:
Pe aceeași temă