Speranță pentru Jiul! Echipa va fi luată în custodie de către CSM Petroșani

Loredana JUGLEA, Marius ANGHEL 12 Feb. 2014, 16:22 Special
Speranță pentru Jiul!** Echipa va fi luată în custodie de către CSM Petroșani

Primăria Petroșani va accepta echipa de fotbal ca făcând parte dintr-o nouă secție la CSM Petroșani

Implicarea suporterilor de la gruparea „Noi din Vale”, alături de actualii oficiali ai Jiului, nu a rămas fără ecou. De astăzi Jiul are o nouă casă, chiar dacă, oficial, mai rămâne să primească girul Consiliului Local Petroșani și, anume, echipa să fie luată în custodie de către CSM Petroșani.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc, miercuri dimineața, la Primăria Petroșani și la care au luat parte primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, managerul Jiului, Marin Tudorache, și purtătorul de cuvânt al primarului, Nicu Tașcă, edilul orașului a anunțat că echipa de fotbal Jiul Petroșani va face parte din CSM Petroșani alături și de o secție nouă de atletism.

„Vom transfera jucători de la Jiul Petroșani pe CSM Petroșani împreună cu juniorii I ai clubului. Vom suporta tot ceea ce înseamnă cheltuieli de organizare a unui meci, plata arbitrilor, al transportului la meciurile din deplasări. Primăria nu va putea suporta cheltuielile legate de salariile și primele de joc ale fotbaliștilor, care după cum se știe au jucat neremunerați și în turul de campionat”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi. 

Marin Tudorache a punctat la rândul său faptul că Jiul nu își va pierde culorile și palmaresul și va încerca să găsească eventuali sponsori pentru ca jucătorii să fie plătiți. „Probabil că într-o altă etapă pe care o vom parcurge ne vom numi CSM Jiul Petroșani și atunci nu se pune probleme să pierdem culorile sau palmaresul. Cel mai mult mă bucură faptul că în sfârșit strigătele noastre de ajutor au avut ecou. Jiul își va putea continua activitatea și ne vom baza doar pe copiii născuși și crescuți în Valea Jiului. Din vară încercăm să găsim o strategie să putem atrage și câțiva sponsori la echipă. Poate de la vară vom putea vorbi și de o eventuală promovare în Divizia C.”, a declarat cunoscutul tehnician.

4.500 de lei cheltuieli lunare pentru fotbal

Aceasta este suma pe care Primăria Petroșani o va cheltui, lunar, pentru nevoile echipei de fotbal ce va începe returul de campionat în luna martie. „Cum am spus jucătorii vor legitimați la CSM Petroșani, dar nu le vom putea suporta cheltuielile. Cât despre reparațiile de la baza sportivă, care se află într-o situație îngrijorătoare vom face o expertiză tehnică la copertina metalică a stadionului pentru a putea începe reparațiile”, a concluzionat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Așadar, după câteva luni în care existența Jiului a stat sub semnul întrebării, fanii celei mai iubite echipe din județ pot să stea liniștiți, Jiul respiră.

Articol scris de Loredana Juglea

Loredana JUGLEA, Marius ANGHEL 12 Feb. 2014, 16:22 Special
Pe aceeași temă