„Stegarii” nu-i desconsideră pe gugulani: „Vor fi motivați, nu au nimic de pierdut”

Marius ANGHEL 20 Nov. 2015, 13:05 Seria 2

FC Brașov a fost echipa paradoxurilor în prima parte a sezonului, atunci când a câștigat meciurile cu echipe mai puternice din Seria a II-a, dar a pierdut puncte importante din duelurile cu echipele mai slab cotate, așa cum a fost în partidele cu Caransebeșul, Pâncota, FC Bihor sau Unirea Tărlungeni. În startul campionatului, FC Brașov suferea un eșec pe care nimeni nu-l anticipa, 0-1 pe „Tineretului” cu modesta FC Caransebeș. A fost un joc în care „stegarii” s-au făcut de râs, astfel că acel meci a fost trecut la capitolul „tăntălăii și gugulanii”.

„Avem un motiv în plus să fim concentrați și motivați”

Chiar dacă la acel meci nu se afla pe banca tehnică a brașovenilor, antrenorul Adrian Szabo încearcă să-și motiveze jucătorii și cu acel episod nefericit. „Am discutat cu jucătorii mei și le-am reamintit că FC Caransebeș a furnizat prima surpriză din acest campionat, atunci când a câștigat în etapa a 2-a, chiar la Brașov, contrar tuturor așteptărilor. Un pas greșit al nostru la Caransebeș ar însemna că eșecul din tur nu a fost doar un accident. Avem un motiv în plus să fim concentrați și motivați să câștigăm acest meci. Nimeni de la FC Brașov, și aici mă refer la jucători și antrenori, nu are voie să creadă că meciul de la Caransebeș va fi unul ușor, asta și prin prisma victoriei noastre cu FCM Baia Mare, dar și eșecul la scor înregistrat de bănățeni la Vâlcea. Rezultatul meciului de la Vâlcea, în care Caransebeșul a pierdut cu 3-0, a fost un scor mincinos, pentru că două goluri au venit pe două greșeli mari de portar”, a declarat, pentru Monitorul Expres, antrenorul lui FC Brașov.

„Îi putem depăși la toate capitolele”

Favoriți cerți pentru acest meci, brașovenii trebuie să dovedească pe teren acest lucru. „Sunt convins că cei de la Caransebeș vor fi motivați, mai ales că nu au nimic de pierdut în acest joc, astfel că se vor agăța de orice șansă. Cunosc echipa din Caransebeș, au doi atacanți masivi, o linie de mijloc harnică și doi fundași centrali care au un bun joc aerian. Jucătorii trebuie să realizeze că trebuie să joace cu aceeași determinare indiferent de locul din clasament al adversarului și că orice meci are importanța lui. Nu am mai câștigat de mult timp afară și a sosit timpul să bifăm un nou succes în deplasare. Trebuie să dovedim pe teren că FC Brașov este echipa superioară și sunt convins că îi putem depăși la toate capitolele. Meciul nostru cu FCM Baia Mare ar trebui să fie ca un restart pentru jucători, cel puțin la nivelul încrederii în forțele proprii”, a declarat Szabo.

Pentru meciul de sâmbătă, tehnicianul „galben-negrilor” nu va putea conta pe serviciile lui Perju și Vlad Olteanu, ambii accidentați, iar Vlad Munteanu este accidentat.

„Gugulanii” au doi antrenori care asigură interimatul

FC Caransebeș s-a despărțit de antrenorul italian Giovanni Pisano încă de săptămâna trecută, iar de pregătirea echipei se ocupă Toma Peica și antrenorul cu portarii Dan Doran. Președintele „gugulanilor”, Dan Avram, a spus că își dorește ca FC Caransebeș să întrerupă „seria neagră” în care se află, deși recunoaște că va fi dificil.

Înaintea duelului de sâmbătă, FC Caransebeș ocupă locul 12, primul deasupra liniei, cu doar 10 puncte, în timp ce FC Brașov se află pe locul 9 cu 22 de puncte.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 20 Nov. 2015, 13:05 Seria 2
Pe aceeași temă