FC Bacău, SC Popești Leordeni și CSM Sighetu Marmației sunt ultimele trei locuri 2 din Liga 3! Cele zece meciuri din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. Când au loc turul și returul

Marius ANGHEL 19 May. 2024, 01:08 Liga 3
FC Bacău, SC Popești Leordeni și CSM Sighetu Marmației sunt ultimele trei locuri 2 din Liga 3! Cele zece meciuri din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. Când au loc turul și returul

Rezultatele ultimei etape a play-off-ului Ligii 3 au rezolvat ultimele trei necunoscute în privința fazei următoare a campionatului: semifinala barajului de promovare în Liga 2.

Mai exact, patru meciuri programate sâmbătă au stabilit ca FC Bacău, SC Popești Leordeni și CSM Sighetu Marmației să termine pe locul 2 în seriile lor, 1, 4 și 10, și să se califice în barajul în care vor da peste liderul din seriile 2, 3, respectiv 9. Perdantele sunt CSM Bacău, CS Blejoi și în special CSM Olimpia Satu Mare.

FC Bacău a câștigat derby-ul județean cu CSM Bacău și i-a luat fața și locul în semifinala barajului de promovare în Liga 2

Înainte de desfășurarea ultimei etape din play-off-ului Ligii 3 erau cunoscute 17 echipe calificate în faza semifinală a barajului de promovare. Liderii își asiguraseră poziția, iar șapte locuri de locul 2 erau și ele bătute în cuie. În consecință, erau cunoscute șapte dintre cele zece baraje din faza semifinală, ultimele trei urmând a fi decise după încheierea turneului.

În Seria 1, bătălia decisivă s-a dat între cele două echipe care au în denumirea numele de Bacău, deși una nu evoluează în municipiul reședință de județ cu același nume.

CSM Bacău și FC Bacău, aflate la egalitate de puncte înaintea ultimei etape, cu 39 puncte, s-au întâlnit chiar în meci direct, pe arena ”Constantin Anghelache” din Bacău. Surprinzător sau nu, deși gazdelor le trebuia și o remiză pentru a merge în baraj, acestea au cedat acasă cu scorul de 0-1. Astfel, pe locul 2 a terminat FC Bacău, echipa antrenată de Costel Enache, care a intrat în play-off de pe ultimul loc și a făcut-o în special datorită abandonului celor de la Foresta Suceava.

FC Bacău a terminat play-off-ul pe locul 2 în Seria 1 și merge în faza semifinală a barajului de promovare, unde va întâlni liderul din Seria 1, Metalul Buzău.

”Victorie și calificare la barajul de promovare!
FC Bacău a învins la limită contracandidata la ocuparea locului al doilea și și-a câștigat dreptul de a evolua în barajul de promovare în Liga 2!
Gabriel Cîrstean a semnat golul victoriei pentru echipa noastră, în minutul 63, dintr-un șut în diagonală de la marginea careului advers.
FC Bacău a avut șansa să își majoreze avantajul în partea a doua, prin Cătălin Vraciu, care a ratat o ocazie de a marca singur cu portarul, în minutul 87.
Această partidă a marcat și debutul lui Luca Chișăreanu în poarta echipei noastre de seniori, acesta fiind introdus de Constantin Enache în repriza secundă în locul lui Teodor Cîmpianu.
Împreună am obținut calificarea!
Împreună suntem FC Bacău!”, a transmis FC Bacău (foto) după meciul deciziv.

S-a întâmplat previzibilul în Seria 4. CS Dinamo a făcut jocurile ca în baraj să ajungă SC Popești Leordeni, nu CS Blejoi

O situația interesantă s-a întâmplat în Seria 4, unde liderul CS Dinamo a făcut cărțile așa cum și-a dorit, pentru a atrage în faza semifinală a barajului echipa față de care probabil că are o teamă mai mică!

Pentru asta, ne întoarcem în runda de săptămâna trecută, când CS Dinamo a tratat lejer meciul de acasă cu SC Popești Leordeni, antrenată de fostul dinamovist Andrei Cristea, și l-a pierdut cu scorul de 0-1, în timp ce CS Blejoi s-a împiedicat la Giurgiu de Dunărea, scor 2-2. Astfel, Popeștiul s-a apropia la două puncte de Blejoi, cea care acum două runde îi administra un usturător 1-3 pe teren propriu și părea să lupta pentru locul 2 este încheiată.

Numai că în ultima etapă s-a întâmplat ce cu toții au anticipat. CS Dinamo ”și-a dat viața”, de această dată, la Blejoi, unde i-a spulberat pe ilfoveni cu scorul de 7-3, în timp ce SC Popești Leordeni a defilat acasă cu Dunărea Giurgiu, scor 3-0.

Linia trasă la final a găsit, astfel, SC Popești Leordeni pe locul 2 în Seria 4, deci calificată în fața Blejoiului în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, acolo unde s-a aflat și în precedentele două ediții de campionat, dar unde a pierdut contra Progresul Spartac și CS Tunari, în fața acesteia din urmă chiar în faza finală. În sezonul trecut, Popeștiul trecea în semifinală chiar de CS Afumați (2-1 acasă și 1-1 în deplasare), pe care o va întâlni acum din nou.

”Calificare în barajul semifinal
În ultima etapă a sezonului de play-off, Sport Club Popești-Leordeni s-a impus cu scorul de 3-0, pe teren propriu, în fața celor de la Dunărea Giurgiu.
Rezultatul nostru s-a cumulat cu faptul că Dinamo s-a impus la Blejoi cu scorul de 7-3. Astfel, în ultima rundă, formația noastră a depășit-o pe cea prahoveană, 48 de puncte, față de 47 ale celor de la CS Blejoi.
În barajul semifinal, în 22 și 25 mai, vom juca împotriva celor de la CS Afumați.
Felicitări băieți și mult succes!”, sună anunțul sec al celor de la SC Popești Leordeni.

Cei de la Blejoi nu par să fie afectați prea mult de ratarea barajului, unde ar fi ajuns pentru al doilea sezon la rând.

”Copleşiti de miza meciului.
Parcursul bun din play-off, care ne-a oferit iluzia barajului, ne-a fost stopat de cȃştigătoarea merituoasă a seriei.
CS Blejoi – CS Dinamo Bucureşti 3-7 (2-4)”, a transmis CS Blejoi (foto).

CSM Olimpia Satu Mare, ratare dramatică a barajului, acasă, la ultima fază, în fața celor de la CSM Sighetu Marmației

În fine, în Seria 10, bătălia pentru locul 2 s-a dat între echipele care s-au și întâlnit sâmbătă în meci direct, pe stadionul Olimpia din Satu Mare. CSM Olimpia, susținută puternic de autoritățile locale, avea un punct avans înaintea jocului cu CSM Sighetu Marmației și îi ajungea și un egal.

Pe teren propriu, trupa sătmăreană preluată de curând de Zoltan Ritli a pierdut dramatic în fața propriilor suporteri, cu scorul de 1-2, la ultima fază, astfel că formația antrenată de George Zima a urcat in extremis pe locul 2 și a luat și biletul pentru faza semifinală a barajului pentru Liga 2 contra liderului din Seria 9, Gloria Bistriţa Năsăud.

Celor de la CSM Olimpia le-a murit capra, în ochii vecinilor de la Olimpia MCMXXI Satu Mare, echipă susținută de suporterii sătmăreni și care la aceeași oră remiza acasă cu Lotus Băile Felix (scor 0-0) și bifa retrogradarea sportivă în Liga 4 după doar un sezon petrecut în Liga 3.

”Înfrângere dureroasă pentru echipa noastră de fotbal în ultima etapă play-off-ului ligii, în fața formației Club Sportiv Municipal Sighetu Marmatiei. Scor: 1-2
Mulțumim din suflet celor care au fost prezenți și ne-au susținut până la final! Am pierdut, din păcate, acest meci, dar în ultimii doi ani am reușit să construim ceva ce nimeni nu ne poate lua și vom continua acestă poveste!”, au scris cei de la CSM Olimpia, încercând să găsească și o notă pozitivă după un nou sezon ratat și mulți bani publici aruncați pe Apa Sâmbetei!

”Victorieeeee. Barajjjjj” și ”Am promis! Intrăm in baraj!!!” au fost cuvintele prin care cei din Sighet s-au bucurat și au transmis performanța lor.

Cele 10 meciuri din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2:

B1: CSM Focşani (locul 2, Seria 2) – Bucovina Rădăuţi (locul 1, Seria 1)
B2: FC Bacău (locul 2, Seria 1) – Metalul Buzău (locul 1, Seria 2)
B3: SC Popești Leordeni (locul 2, Seria 4) – CS Afumați (locul 1, Seria 3)
B4: Dunărea Călăraşi (locul 2, Seria 3) – CS Dinamo Bucureşti (locul 1, Seria 4)
B5: Vediţa Coloneşti (locul 2, Seria 6) – AFC Câmpulung Muscel (locul 1, Seria 5)
B6: Olimpic Zărneşti (locul 2, Seria 5) – SCM Râmnicu Vâlcea(locul 1, Seria 6)
B7: SSU Politehnica Timișoara (locul 2, Seria 8) – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (locul 1, Seria 7)
B8: ACSO Filiaşi (locul 2, Seria 7) – FC Bihor Oradea (locul 1, Seria 8)
B9: CSM Sighetu Marmaţiei (locul 2, Seria 10) – Gloria Bistriţa Năsăud (locul 1, Seria 9)
B10: Unirea Ungheni (locul 2, Seria 9) – SCM Zalău (locul 1, Seria 10)

  • Echipele de pe locurile 1 vor fi gazde în retur.
  • Manșa tur a barejelor semifinale are loc miercuri, 22 mai 2024, de la ora 18:00, iar manșa retur se joacă sâmbătă, 25 mai 2024.

Runda finală a barajului de promovare în Liga 2:

Învingătoarea B1 – Învingătoarea B2
Învingătoarea B3 – Învingătoarea B4
Învingătoarea B5 – Învingătoarea B6
Învingătoarea B7 – Învingătoarea B8
Învingătoarea B9 – Învingătoarea B10

  • gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți. Baraje finale: 01 / 05.06.2024

Cele 5 învingătoare ale rundei finale vor evolua în sezonul 2024-2025 al Ligii 2. Pentru determinarea celei de-a șasea promovate se va disputa o mini-competiţie, la care vor participa cele mai bune patru dintre cele cinci echipe învinse în finalele barajelor. Mini-competiția va fi formată din semifinale și finală (un singur joc pe terenul primei extrase la ”împerechere”), câştigătoarea finalei urmând a promova în Liga 2, care trece de la 20 la 22 de participante.

Foto: Victor Eugen Mihai (FC Bacău), CS Blejoi, CSM Olimpia Satu Mare și CSM Sighetu Marmației

Marius ANGHEL 19 May. 2024, 01:08 Liga 3
Pe aceeași temă