Nu toți jucătorii Gazului acceptă diminuarea salariilor. „Am zis că o să mă mai gândesc. Nu trebuie neapărat să fim de acord cu deciziile conducerii”

  • Octavian Abrudan nu e convins că va accepta plafonul salarial de 1.500 de euro, lunar, propus de conducerea clubului Gaz Metan Mediaș.
  • El și Sergiu Muth sunt singurii jucători de la Mediaș care nu au semnat încă noile înțelegeri.


Oficialii Gazului au luat măsuri drastice, după ce echipa a terminat anul 2015 doar pe locul 7 în liga secundă, deși era considerată principala candidată la promovare. S-a decis ca salariile să nu fie mai mari de 1.500 de euro pe lună și să se primească bonusuri pentru promovare, iar majoritatea jucătorilor au fost de acord. Octavian Abrudan este însă de altă părere. „S-a discutat despre diminuarea salariilor și toți jucătorii au fost de acord, mai puțin eu și încă un coleg. N-am ajuns încă la un numitor comun. Este decizia conducerii, dar nu trebuie neapărat să fim de acord cu ea. Am zis că o să mă mai gândesc. Nimeni nu ar fi bucuros să afle că i se scade salariul. Momentan nu-mi caut altă echipă, dar se poate întâmpla orice. Un contract nu poate fi modificat unilateral. În cel mai rău caz, se rupe contractul, dacă părțile nu se înțeleg”, a spus Abrudan.

„Nu e vina noastră, în totalitate”

Fundașul este de părere că vina acestei clasări foarte slabe nu aparține doar jucătorilor, dar recunoaște că el și colegii săi au dezamăgit. „În totalitate, nu cred că este vina noastră. Nu ne antrenăm singuri, nu facem noi transferurile și așa mai departe. Mă gândesc că nici cei din conducere nu cred că vina ne aparține în totalitate. Noi avem cea mai mare vină însă”, este de părere fostul fundaș al Stelei și al Rapidului.

Medieșenii tremură nu numai pentru promovare, ci și pentru play-off, după ce la începutul sezonului erau văzuți virtual câștigători ai seriei. Abrudan crede că s-a ajuns în această situație pentru că valoarea și experiența jucătorilor nu s-a văzut în teren. Fundașul spune însă că le-a fost greu să-și revină, din punct de vedere moral, după retrogradare.

„Promovarea este pusă în pericol. Chiar dacă nu sunt multe puncte între noi și primele locuri, iar în play-off se înjumătățesc, suntem totuși pe locul 7. Nu e de ajuns să ai doar jucători cu experiență. Probabil n-am jucat ca o echipă. Nu ne-am pus valoarea și experiența în sprijinul echipei, cât ar fi trebuit. Sunt mai multe motive. Să nu uităm că am venit după o retrogradare, iar moralul a fost și el afectat. A fost un an cu mai multe nereușite. Eram principala favorită la promovare, acum suntem una dintre favorite. Sunt destule echipe care ne pot pune probleme”, a încheiat Octavian Abrudan.

Grozavu nu-i mai vrea în lot pe cei care nu sunt de acord cu reducerile

Într-o conferință de presă susținută la finalul săptămânii trecute, antrenorul Leo Grozavu numea cinci jucători care s-au opus diminuării salariului, anunțând că aceștia vor continua să se pregătească în această perioadă, cu toate că majoritatea dintre coechipierii lor au intrat deja în vacanță. Cei amintiți au fost Ionuț Buzean, Sergiu Muth, Octavian Abrudan și Alexandru Munteanu, ultimul plecat în vacanță fără acordul staff-ului tehnic. Se pare că între timp doar Muth și Abrudan au rămas singurii jucători care refuză să semneze și ar putea să nu mai continue la Gaz Metan, dacă Grozavu se va ține de promisiunea făcută în conferință.

„Sunt dezamăgit de faptul că unii jucători nu au înțeles acest lucru, li se oferă șansa să-și câștige banii pe teren, n-au venit în întâmpinarea clubului cu ceea ce li s-a propus și au hotărât să continue pe nu știu ce cale, nu sunt de acord cu propunerea clubului. Probabil vor să stea la loc călduț și să câștige bani nemunciți”, a spus Grozavu.

7 este locul ocupat în Seria a II-a a Ligii 2 de Gaz Metan Mediaș la finalul anului 2015. Cu cele 31 de puncte acumulate în 18 etape, medieșenii sunt la egalitate de puncte cu celelalte două echipe din fața sa, FC Brașov și CS Mioveni, și la o distanță de patru puncte de liderul FCM Baia Mare.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă