Instalarea lui Gane, contestată de fani: „Este o mostră tipică de decizie mititeliană”

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 12 Jun. 2014, 15:15 Seria 2

Deși rumorile din Bănie prefigurau instalarea unuia dintre antrenorii Cristi Pustai, Cristiano Bergodi sau Ewald Lienen în locul lui Gabi Balint la cârma CS Universitatea, surpriza a venit seara, când Ionel Gane a fost anunțat drept noul antrenor principal. Negocierile s-au purtat în mare taină, în București, iar anunțul a fost făcut după ora 21, obiectivul noului tehnician fiind „construirea unei echipe competitive”.

În comunicatul clubului craiovean în care a fost anunțat noul antrenor, lui Gane i-a fost atribuită promovarea cu CS Turnu Severin, numai că aceasta i-a aparținut lui Marian Bondrea. Gane a început ca antrenor principal la FC Universitatea, după demiterea lui Nicolo Napoli, în 2009, pregătind echipa la trei meciuri, cu Rapid, Steaua și FC Vaslui. Fostul atacant a trecut apoi preț de un sezon și jumătate pe banca formației Gaz Metan CFR Craiova, pentru ca revenirea în Liga I să se petreacă la Severin, unde a pregătit un retur formația care a retrogradat în liga secundă și apoi s-a desființat. Aceeași soartă a avut și Corona Brașov, echipa la care Gane a activat în sezonul recent încheiat.

Jerry Gane va fi prezentat mâine de CS Universitatea, alături de secunzii George Biță și Silviu Lung.

Gane, în urmă cu câteva luni: „CSU nu poate fi niciodată adevărata Craiova”

Numirea nu a fost și pe placul suporterilor, care au explodat pe site-urile de socializare, atât fiindcă se așteptau la un tehnician cu performanțe în spate, dar mai ales din cauza declarației făcută de Gane, el considerând că singura echipă a Craiovei este cea a lui Mititelu.

„Această rivalitate dintre FC Universitatea Craiova și CSU este una falsă. Eu recunosc o singură Craiova, aceea la care am crescut și care acum este în proprietatea lui Adrian Mititelu. Nu am nimic cu cealaltă formație, CSU, își joacă șansa ei la promovare, dar nu poate fi niciodată adevărata Craiova” a spus Gane după un meci jucat de Corona la Dinamo.

Gane s-a referit astfel la echipa pe care a preluat-o, deși acolo activa chiar nașul său, Gică Craioveanu.

Gruppo Maxima: „E o decizie mititeliană”

„Gruppo Maxima” a avut un discurs vehement după anunțul făcut de conducerea CS Universitatea. „Vă sugerăm o mutare la fel de genială ca aducerea lui Gane și Biță. Numiți-l pe Adrian Mititelu director general în locul rămas liber prin înlăturarea lui Geolgău! Dincolo de faptul că este oltean și că este băiat simpatic ce-l recomandă pe Gane? Ce performanțe are ca antrenor? Ce are în plus Gane față de Ovidiu Stângă? Este o mostră tipică de decizie mititeliană. Ar trebui să vă dați mâna, să faceți o echipă împreună, aveți aceeași imaturitate fotbalistică și aceeași lipsă de respect față de suporteri”.

Articol scris de Cosmin STAICU

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 12 Jun. 2014, 15:15 Seria 2
Pe aceeași temă