„Este posibil să ne retragem de la CSM”. Damila pune noi condiții Primăriei să continue la Râmnicu Vâlcea. Viitorul clubului atârnă de un fir de ață

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 17 Jun. 2015, 16:27 Seria 2

Laurențiu Nițu și Lucian Munteanu, acționarul majoritar, respectiv managerul CSM Râmnicu Vâlcea, anunță public faptul că există șanse mari ca, în această vară, SC Damila SA să se retragă de la clubul din Zăvoi ce activează în Liga 2.

Sponsorul principal, SC Damila, este decis să renunțe la finanțarea clubului pe care l-a preluat în urmă cu doi ani dacă autoritățile locale din Râmnicu Vâlcea nu vor oferi un sprijin mai consistent. „Deocamdată nu am luat o decizie definitivă, mai așteptăm unele răspunsuri de la Primărie. Dacă nu primim mai mult sprijin de la autoritățile locale, ne vom retrage de la CSM. În momentul în care noi am preluat echipa CSM, ne-am asumat 6 miliarde lei datorie, au mai apărut ulterior încă 6 miliarde lei, le-am achitat în întregime, dar apoi au apărut datorii enorme la Fisc, care ne-au dat peste cap. Am cerut ca, măcar, autoritățile locale să ne mai ajute cu Centrul de copii și juniori, să preia utilitățile, se cheltuiesc și acolo foarte mulți bani” a declarat acționarul majoritar al clubului, Laurențiu Nițu.

Pentru a continua în Liga 2, cei de la Damila au cerut Primăriei să preia utilitățile, cheltuielile cu Centrul de copii și juniori și cele cu angajații din Zăvoi.

Munteanu: „Ne vom retrage dacă Primăria nu preia Centrul de copii, utilitățile și angajații din Zăvoi”

În cazul în care firma Damila se retrage, CSM Râmnicu Vâlcea nu va mai putea, probabil, continua în eșalonul secund, doar în varianta greu credibilă a apariției unui alt sponsor.

„Noi am avut o întâlnire în Consiliul Director, le-am prezentat o analiză financiară pe 2014, când s-au cheltuit 31 miliarde de lei, din care 10 miliarde au provenit de la Primărie, iar 21 de miliarde le-a suportat acționarul majoritar, SC Damila. Am decis să nu mai continuăm în aceste condiții, ne vom retrage dacă Primăria nu preia Centrul de copii, utilitățile și angajații din Zăvoi. Ar fi un efort de încă 4-5 miliarde anual, în contul cărora le mai putem da acțiuni. Așteptăm în aceste zile decizia Primăriei, uitați-vă în Liga a II-a, noi și Rufă am rămas singurii sponsori, restul echipelor sunt susținute de autorități. Sper ca Primăria să ne dea un răspuns afirmativ, Consiliul Județean să se implice și el, altfel va fi un dezastru, riscăm să ajungem ca Sibiul, fără nicio echipă. În cei doi ani, de când SC Damila este la echipă, acționarul majoritar și-a dovedit buna credință, a investit mai mulți bani decât s-a angajat. În privința procesului cu Fiscul, poate se va da legea amnistiei, sau poate vom reuși în instanță reducerea datoriei, care, poate fi plătită treptat, în trei ani. Nu ar fi o sumă de speriat” a explicat și managerul general, Lucian Munteanu.

„Nu vrem să fim la Liga a 2-a tot cu o echipă slabă”

Din cauza incertitudinii privind viitorul clubului, șefii CSM-ului nu au inițiat discuții cu jucătorii aflați la final de contract sau cu cei doriți de antrenorul Alexandru Pelici. „Este clar că, dacă rămânem în Liga a 2-a, este nevoie de o restructurare importantă a lotului. Acum știm ce avem de făcut. Am schimbat trei antrenori și am avut cam același lot. Nu vrem să fim la Liga a 2-a tot cu o echipă slabă. Deocamdată, încă, nu putem discuta cu jucătorii, până ce nu știm pe ce buget ne bazăm” a mai spus șeful clubului vâlcean.

Proaspăt absolvent al licenței Pro, Alexandru Pelici a trecut astăzi pe la sediul clubului și a convenit să mai aștepte derularea evenimentelor până la finalul săptămânii.

Prin hotărârea Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, Laurențiu Nițu deține pachetul majoritar de acțiuni la CSM, având 67%, Primăria locală are 32%, iar managerul clubului, Lucian Munteanu are 1%. Conform acordului de asociere, Consiliul Local Vâlcea asigură clubului suma de 900.000 lei anual, la care se adaugă sumele obținute din închirierea spațiilor anexe din Zăvoi (circa 100.000 lei anual).C

CITEȘTE și: TAS a respins apelul CSM Râmnicu Vâlcea împotriva Comisiei de Recurs a FRF. Clubul rămâne în Liga 2 și s-a ales cu noi cheltuieli

Pelici, reconfirmat ca antrenor la CSM. Vâlcenii încă nu se gândesc la transferuri: „Primordial este să știm pe ce buget ne vom baza”

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 17 Jun. 2015, 16:27 Seria 2
Pe aceeași temă