Steaua și Dinamo, cu ochii pe tinerii jucători din Liga 2. UTA confirmă că are pe masă o ofertă pentru un fundaș de 19 ani: „Avem timp să o cântărim, analizăm”

Obligativitatea cluburilor din Liga 2 de a trimite în teren, meci de meci, ca titulari cel puțin doi jucători Under 19 a făcut ca jocurile din eșalonul secund să atragă atenția impresarilor și scouterilor. Printre echipele ai căror tineri jucători impresionează se numără și FC Brașov și UTA Bătrâna Doamnă. La meciurile acestor formații au fost văzuți în tribune și antrenorii de la Steaua și Dinamo, Mirel Rădoi și Mircea Rednic. Ambii l-au remarcat pe Bogdan Burlă (19 ani), un fundaș stânga de la UTA, iar dinamovistul a pus ochii și pe portarul Bogdan Căucă (19 ani) și mijlocașul Vlad Olteanu (19 ani), ambii de la FC Brașov.

Conducerea UTA-ei confirmă interesul Stelei pentru Burlă (foto mic, în roșu), Alexandru Meszar declarând chiar că a primit o ofertă din partea campioanei pentru tânărul fundaș. „Avem pe masă o ofertă concretă de la Steaua pentru Burlă, dar nu am dat niciun răspuns. Nu arde nimic, avem timp să o cântărim, să o analizăm în detaliu, mai ales că nu e perioadă de transferuri. Prioritatea noastră rămân cele două meciuri de campionat pe care le mai avem de jucat în acest an, apoi ne ocupă și de celelalte aspecte”, a spus Meszar pentru Sport Arad.

Bogdan Burlă a fost titular în toate meciurile de campionat pentru UTA Bătrâna Doamnă în acest sezon și are înscrise și două goluri, ambele din faze fixe.

Despe interesul Stelei și al lui Dinamo pentru el auzise și Burlă, însă acesta nu se gândește deocamdată la un transfer, ci la cum să joace cât mai bine la echipa sa. „Deocamdată mă gândesc să joc cât mai bine la UTA și să avem un parcurs cât mai bun. O ambiție există, totuși, când aud că aș în vizorul unor echipe precum Steaua sau Dinamo, deși, sincer vă spun, pe mine nu m-a sunat nimeni”, spunea utistul la finalul săptămânii trecute.

Rednic a recunoscut că-i urmărește pe Căucă, Olteanu și Burlă

Deși inițial nu a dorit să dezvăluie numele jucătorilor, antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, a recunoscut că în vizorul său se află portarul Bogdan Căucă, mijlocașul Vlad Olteanu și fundașul Bogdan Burlă. „Căucă și Olteanu sunt doi tineri jucători de perspectivă. Din păcate, la meciul cu FCM Baia Mare nu am putut să văd prea multe, pentru că Olteanu a fost eliminat, iar Căucă nu prea a avut ce apăra. După eliminarea lui Olteanu am vrut să plec de la stadion, dar Ioan Neculaie mi-a spus să mai rămân. Oricum, cei doi jucători vor fi monitorizați în continuare. Nu prea îmi place să vorbesc despre țintele noastre, pentru că imediat se licitează și crește prețul. Așa am văzut că s-a întâmplat cu Burlă de la UTA, iar acum aud că Steaua și alte echipe sunt interesate de el”, spunea Rednic după meciul Brașovului cu FCM Baia Mare, de pe 15 noiembrie.

La finalul lunii octombrie, Steaua bătea palma cu Ceahlăul pentru transferul lui Sebastian Chitoșcă, Cătălin Ștefănescu și Doru Popadiuc.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Pe aceeași temă