Arieșul Turda s-a desființat! Seria a II-a rămâne cu o echipă în minus

14 Feb. 2012, 17:15 Seria 2
Arieșul Turda s-a desființat!** Seria a II-a rămâne cu o echipă în minus

Câștigătoare a Cupei României în anul 1961 și cu o istorie de peste 100 de ani, echipa fiind înființată în 1907, Arieșul Turda este ultima victimă a crizei financiare. Lovită din plin de situația economică dificilă, Turda a încercat din greu să găsească o soluție pentru a-și mai susține echipa, eforturile fiind zadarnice.

Astfel, Arieșul se va retrage din Liga a II-a și va fuziona cu Unirea Florești, echipă aflată în al treilea eșalon. Noua formație se va numi FCM Florești Turda și va evolua în Liga a III-a, pe stadionul din Turda.

„Suntem în tratative avansate, mai urmează să se semneze actele. Ne-am înțeles deja verbal cu privire la toate detaliile. Jucătorilor de la Arieșul li s-a propus să rămână la echipă, dar în afară de trei au refuzat toți. Au rămas doar Zoran Stoica, Aurel Timar și Tilincă. Noul proiect va avea un buget mai mic, vom încerca să ne axăm pe jucători care sunt localnici, ceea ce nu se poate însă acum. Vor fi salarii mai mici și condiții mai proaste, pentru a evita să intrăm din nou în colaps. Trebuie să acționăm în concordanță cu posibilitățile materiale pe care le avem”, a explicat George Ciorceri, antrenorul Arieșului.

Articol scris de Mihai Cinpoeru

14 Feb. 2012, 17:15 Seria 2
Pe aceeași temă