Accidentarea lui Vlad Munteanu s-a dovedit gravă. Mijlocașul ratează ultimele meciuri din acest an. „Stegarii” au încă un absent cu Șoimii

Marius ANGHEL 10 Nov. 2015, 09:32 Seria 2
Accidentarea lui Vlad Munteanu s-a dovedit gravă. Mijlocașul ratează ultimele meciuri din acest an.**

Deși inițial se credea că Vlad Munteanu va rata doar meciul cu Șoimii Pâncota, mijlocașul brașovean va sta o perioadă mai lungă departe de gazon. Fotbalistul lui FC Brașov a fost diagnosticat cu o fractură de os zigomatic prin înfundare și va avea nevoie de un repaus de cel puțin 30 de zile, după ce a fost lovit cu genunchiul în pomete de Octavian Vasile în meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea.

„Am făcut un tomograf la o clinică particulară și diagnosticul a fost fractură de os zigomatic prin înfundare. Am vorbit cu medicul lui FC Brașov, Gheorghe Popa, și mi-a spus că nu este nevoie de intervenție chirurgicală și că fractura se poate vindeca după o perioadă de repaus. Voi merge la un control amănunțit la Spitalul Militar Central din București pentru un consult la un medic specialist neurochirurg. În funcție de recomandările medicului specialist mă voi opera sau nu. Vreau să revin cât mai repede pe gazon, cu sau fără mască de protecție”, a declarat Vlad Munteanu pentru Monitorul Expres.

Szabo: „Îl așteptăm cât mai repede la antrenamente”

Accidentarea lui Munteanu îi dă mari bătăi de cap antrenorului Adrian Szabo. „Vlad Munteanu este un jucător important pentru noi, traversa o formă bună, astfel că accidentarea ne dă peste cap planurile pentru următoarele meciuri. Cu siguranță, Vlad nu va putea juca în următoarele două – trei meciuri, mai ales că el nu s-a mai antrenat de la meciul cu Vâlcea. Îl așteptăm cât mai repede să revină la antrenamente și sunt convins că va reveni pentru că este un jucător care are forța să treacă peste acest hop”, a spus Szabo.

Până la finalul acestui an, FC Brașov va mai juca cinci meciuri: cu Șoimii Pâncota (d), FCM Baia Mare (a), FC Caransebeș (d), Metalul Reșița (a) și Chindia Târgoviște (a).

Codoban, out pentru meciul de la Pâncota

Un alt jucător care a traversat o formă bună în ultimele două săptămâni va rata meciul cu Șoimii Pâncota. Este vorba de mijlocașul Claudiu Codoban, care la antrenamentul de luni a căzut ca secerat din cauza durerilor la spate. Deși i s-au făcut injecții și a făcut mai multe ședințe de masaj, durerile nu au cedat, astfel că mijlocașul brașovean nu va face parte din lotul deplasat de Adrian Szabo la Pâncota.

„Este pentru prima oară când mă confrunt cu astfel de probleme. Chiar nu puteam să mă mișc luni seara, iar noaptea nu am închis un ochi. Sper să mă refac în cel mai scurt timp și să pot juca în meciul cu FCM Baia Mare”, a spus Codoban.

Meciul Șoimii Pâncota – FC Brașov, contând pentru etapa a 13-a din Seria a II-a a Ligii 2, se va disputa miercuri, de la ora 14:00.

„Stegarii”, cu salariile la zi și cu prime în buzunar

În altă ordine de idei, jucătorii lui FC Brașov au primit vești foarte bune, la doar o zi după victoria de joi, scor 3-2, în fața celor de la CSM Râmnicu Vâlcea. Conducerea clubului a virat în contul jucătorilor salariul pe luna septembrie. Cum în ultimii cinci ani la FC Brașov se vorbea de restanțe salariale de câteva luni, iată că acum, în Liga a 2-a, „stegarii” nu au niciun fel de motive să se plângă de partea financiară.

„Este adevărat că s-a plătit salariul pe luna septembrie. Chiar nu știu câte echipe din fotbalul românesc sunt cu salariile la zi către jucători. Noi am făcut eforturi și iată că ne-am ținut cuvântul dat jucătorilor înaintea startului campionatului. Echipa e pe drumul cel bun, am obținut trei puncte extrem de importante în meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea. Acum trebuie să continuăm pe aceeași linie ascendentă și să obținem victoria și în meciul cu Șoimii Pâncota”, declara, pentru Monitorul Expres, Vasile Dochița, președintele clubului.

Mai mult, jucătorii lui Adrian Szabo au primit, odată cu salariile pe luna septembrie, și o primă! Este pentru prima oară în acest campionat când „stegarii” au fost premiați. Fiecare titular din meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea a primit câte 250 de lei, iar o rezervă câte 150 de lei. La finalul campionatului, dacă echipa va promova, jucătorii vor primi și diferența de bani de la prime.

În acest campionat, fotbaliștii de la FC Brașov au promise, conform regulamentului de ordine interioară, prime de câte 500 de lei pentru o victorie pe teren propriu și câte 1.000 de lei pentru un succes în deplasare, dar până când echipa nu-și va îndeplini obiectivul, jucătorii vor primi doar jumătate din bani. Continuând veștile bune, jucătorii brașoveni au fost invitați duminică, după antrenament, de către șefii clubului la o pizzerie din oraș.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 10 Nov. 2015, 09:32 Seria 2
Pe aceeași temă