Bogdan Andone și-a umplut elevii de felicitări, deși abia au învins CS Mioveni. Antrenorul Botoșaniului consideră că s-a luat ”prima opțiune la rămânerea în Liga 1”

Marius ANGHEL 18 May. 2024, 01:46 Liga 2

Din postura de prim-divizionară, FC Botoșani pornea ca favorită în manșa tur a barajului pentru un loc în SuperLigă contra echipei din Liga 2 CS Mioveni. A aratat asta și prin jocul său, însă golul a lipsit. Până în al treilea minut de prelungiri, când puțini se mai așteaptau la o reușită, astfel că trupa moldoveană a câștigat cu 1-0 și a ieșit un un avantaj după primul joc.

Aldair Caputa Ferreira a înscris în minutul 90+3 golul care a decis jocul de la Botoșani.

Bogdan Andone, după victoria la limită din barajul cu CS Mioveni: ”A trebuit să ne descurcăm pe spații mici, să luăm decizii sub presiune”

După fluierul final al partidei, antrenorul Bogdan Andone și-a lăudat jucătorii pentru evoluția lor contra Mioveniului.

”E o victorie muncită și băieții merită felicitări, pentru că au luptat, au crezut. A fost un meci extrem de dificil, contra unei echipe care s-a apărut în ultima treime cu toată echipa, a fost lipsă de spații. Știam ce ne așteaptă în mare măsură, dar nu e simplu să treci de la un joc de Liga 1 contra unor echipe puternice, să spunem, în care meciurile sunt echilibrate, ataci, te aperi, sunt diferite momente ale jocului într-un meci în care practic ești forțat să ataci 90 de minute, indiferent de rezultat, de lipsă de spații. Tocmai de aceea merită toate felicitările, pentru modul în care au crezut, au luptat, s-au bătut pentru fiecare minge, au pus presiune și până la urmă munca lor a fost răsplătită”, a comentant Andone la microfonul DigiSport.

Întrebat ce i-a lipsit Botoșaniului să se desprindă mai repede de CS Mioveni, antrenorul echipei aflată la prima experiență a unui baraj de menținere a spus că elevii săi erau învățați cu un altfel de joc. ”E clar că profilul nostru de jucători, care a fost pentru Liga 1 și în situația în care am fost noi, a fost bazat mai mult pe dueluri, pe viteză. Avem jucători care au nevoie de spații, pe când astăzi a fost total invers, a fost lipsă de spații, a trebuit să ne descurcăm pe spații mici, să luăm decizii sub presiune, foarte multe decizii. Am jucat și cu improvizații, din păcate, fără un fundaș central, iar apoi Benzar a ieșit accidentat, unde, pe partea dreaptă, ne cream destul de multe prin mingile aduse de el în fața porții. Dar, până la urmă, jucătorii care au evoluat pe acele poziții au muncit, au făcut-o foarte bine și o mai spun încă o dată, chiar dacă mă repet, merită felicitări din tot sufletul pentru modul în care au crezut, s-au bătut și au pus presiune până la ultima fază a jocului”, a declarat Bogdan Andone.

”Nicio presiune” pe FC Botoșani

Presiune pe FC Botoșani Bogdan Andone spune că nu a fost înaintea acestui joc tur din barajul pentru SuperLigă. A știut ce îi va aștepta pe jucători, lucru care s-a și întâmplat.

”Astăzi nu s-a simțit nicio presiune. A fost partitura pe care am pregătit-o, să avem răbdare. Știam că trebuie să încercăm să găsim soluții să-i desfacem. Era clar că vom avea lipsă de spații și probabil că dacă reușează să marcăm mai repede sau în prima repriză cu siguranță jocul ar fi fost mult mai dinamic sau mai spectaculos. Mergând în 0-0, 0-0, e clar că ei s-au închis cât mai mult și din situațiile pe care ni le-am creat nu am avut șansă să marcăm. Au fost unele mingi scoase de portar, respinse din fața porții. Poate că dacă reușeam să marcăm mai repede cu siguranță ar fi fost alt joc și poate am fi reușit și alt gol”, a mai spus antrenorul Botoșaniului, care în finalul primei reprize a făcut o primă schimbare, altele trei le-a făcut la pauză, iar ultima a avut loc în minutul 72.

FC Botoșani, în victoria cu CS Mioveni: Kukic – R. Benzar (Mitrov 44′), Dican (Enzo Lopez 46′), Andr. Miron (cpt.), Țigănașu – Aldair, I. Filip, Gab. David (Petro 46′) – Ed. Florescu, Kaprof (Mouaddib 46′), Mailat (Ofosu 72′). Rezerve neutilizate: Ducan – S. Camara, Șeroni, L. Fulop.

CS Mioveni a reușit să înscrie în prelungirile primei reprize, însă golul lui Ștefan Blănaru a fost anulat pentru o poziție de offside, la intervenția VAR. În partea a doua, argeșenii au avut cel puțin două mari situații de a marcat, dar nu a făcut-o prin Alin Șerban și Blănaru.

”Ne va aștepta un joc dificil, dar avem prima opțiune la rămânerea în Liga 1”

Returul are loc vinerea următoare, 24 mai, de la ora 20:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni.

”Și astăzi mă așteptam la un meci dificil, cum, practic, a și fost. Indiferent cu ce echipă joci, din altă ligă inferioară, acea echipă se va autodepăși, se va ambiționa. Au fost și astăzi cred că doi-trei jucători care se aruncau în calea mingiei. E normal. Fiecare echipă își joacă șansa. Ne va aștepta un joc dificil, dar, în momentul de față, și cu acest rezultat, cred că, să spun așa, avem prima opțiune la rămânerea în Liga 1”, crede Bogdan Andone.

Foto: Ionuț Tabultoc și Tudi / Sport Pictures

Marius ANGHEL 18 May. 2024, 01:46 Liga 2
Pe aceeași temă