Schumacher nu dezarmează după ce CS Mioveni a pierdut în prelungiri la Botoșani: ”Jucătorii mei au fost niște eroi. E 1-0, putem să întoarcem”

Marius ANGHEL 17 May. 2024, 23:38 Liga 2

În manșa tur a barajului de promovare/menținere în SuperLigă, CS Mioveni a pierdut pe final întâlnirea din deplasare cu FC Botoșani. Moldovenii au presat continuu, cel puțin în repriza secundă, și au reușit în al treilea minut al prelungirilor să înscrie cu un șut din afara careului și să se impună cu scorul de 1-0.

Constantin Schumacher a fost mulțumit de evoluția jucătorilor săi, crede că altfel ar fi stat situația dacă Stan reușea să înscrie în prelungirile primei reprize și e încrezător că se poate întoarce soarta barajului la Mioveni.

Returul are loc vinerea următoare, 24 mai, de la ora 20:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni.

CS Mioveni a jucat cu ambiție la Botoșani, a înscris o dată, dar golul i-a fost anulat. Schumacher: ”Dacă la bara aia intra în poartă, altfel era situația”

Meciul de la Botoșani a început în nota de dominarea a prim-divizionarei, însă primele trei faze notabile ale jocului au aparținut Mioveniului, în minutele 6, 8 și 10. De partea cealaltă, Florescu (25) și Mailat (29) au avut încercări modeste pentru a-l învinge pe Croitoru.

Accidentarea lui Andrei Panait (40) și apoi a lui Romario Benzar (44) a mai detensionat din presiunea pusă de Botoșani, dar a și adus prima ocazie importantă a prim-divizionarei. Florescu a centrat, iar Miron (45) a trimis cu capul puțin peste poartă. În prelungiri însă, la o centrare a lui Toma din fază fixă, Stan a trimis cu capul în transversală, mingea a căzut pe linie și a revenit în joc, iar Blănaru (45+3) a înscris, dar golul său a fost anulat pentru poziție de offside în care s-a aflat când coechipierul său a reluat spre poartă.

”Ritmul de Liga 1 s-a văzut. Jucătorii mei au fost niște eroi. Îi felicit pentru atitudine, pentru ambiție, pentru dorința cu care au jucat. Păcat că am luat acel gol, nu trebuia să-l luăm. Am avut și noi șansele noastre. Am jucat mână în minutul 70 și ceva cu trei juniori în teren. Pentru că asta e echipa pe care o avem și am juniori buni care nu pot să spun că sunt juniori, dar sunt jucători care pot să facă diferența pe viitor! Am încredere în toată lumea care e la echipă. Sunt fericit unde am ajuns și sper ca în meciul retur să vină toată lumea să ne susțină, pentru că în continuare avem șansa noastră, chiar dacă am luat gol în minutul 90 și. Am avut șansele noastre. Cred că dacă la bara aia intra în poartă, altfel era situația și poate, conducând noi cu 1-0, era altfel situația”, a comentat Constantin Schumacher la microfonul DigiSport, după joc.

Constantin Schumacher nu crede că totul e pierdut: ”E 1-0, putem să întoarcem”

În partea secundă, după ce Bogdan Andone a făcut trei schimbări la pauză, Botoșaniul a fost și mai insistentă în atac. Florescu (52) a trimis puțin pe lângă bară, Croitoru a respins greu la șutul lui Enzo Lopez (54), dar a și cerut penalty în mai multe rânduri, dar de fiecare dată Horațiu Feșnic a judecat corect.

Mioveniul a avut două șanse ale sale de a înscrie. Prima, în minutul 81, prin Alin Șerban, la care a intervenit salvator Miron, respingând in extremis în corner. Iar a doua a venit la șutul lui Blănaru din careu, din dreapta, din poziție bună, doar cu portarul în față, dar balonul a șters transversala.

Croitoru (90) a intervenit salvator la un șut al lui Florescu, iar când meciul părea că se îndreaptă spre remiză a venit execuția lui Aldair de la circa 22-23 de meci, pe jos, ușor din stânga, la colțul lung, la care portarul nu a ajuns.

Botoșănenii s-au descătușat după gol și au sărbătorit reușita lui Aldair de parcă ar fi fost Corvinul în finala Cupei României. Au reușit doar o victorie chinuită, cu 1-0, iar peste o săptămână are loc manșa retur, unde se poate întâmpla orice, după cum a decurs jocul tur.

”Dar, până la urmă, mergem mai departe, e 1-0, putem să întoarcem, putem să fim acasă o echipă la fel de omogenă, la fel de bine să stăm în teren și sper să avem șansa noastră în continuare. Sunt încrezător în continuare, bineînțeles, așa cum am fost la început. Este 1-0 contra unei echipe bune de Liga 1, am jucat de la egal la egal cu ea, am avut șansele noastre și e păcat că nu le-am fructificat. Dar vine meciul retur și sper să știm ce avem de făcut”, a mai spus Schumacher.

CS Mioveni, în meciul tur al barajului cu FC Botoșani: Fl. Croitoru – Trașcu (I. Șerban 80′), Cr. Ignat, R. Garutti, Burnea, Șerbănică (cpt.) – Al. Cr. Stan (A. Șerban 75′), Cărăruș, Andr. Panait (D. Toma 40′), Guțea (Gogor 80′) – Blănaru. Rezerve neutilizate: Val. Sima – Mih. Costea, Massaro, Căprescu, Bolohan.

Foto: Ionuț Tabultoc și Tudi / Sport Pictures

Marius ANGHEL 17 May. 2024, 23:38 Liga 2
Pe aceeași temă