„U” Cluj a avut 22 de jucători la reunire. Dulca anunță formarea lotului într-un timp record: „Luni sau marți îl vom finaliza în proporție de 90 la sută”. Prima achiziție oficială

Cu ceva întârziere față de principalele contracandidate la promovare pe care le va avea în noul sezon, asta și pentru că și-a încheiat mai târziu meciurile oficiale, fiind nevoită să joace barajul cu FC Hermannstadt pentru accederea în Liga 1, Universitatea Cluj și-a reluat antrenamentele. Vineri dimineață, Cristian Dulca, noul antrenor al echipei ardelene, și stafful său au condus prima ședință de pregătire în vederea noului campionat al Ligii 2.

22 de jucători a avut „U” Cluj la primul antrenament din această vară, noutățile fiind portarii Jose Costa, Rareș Pop, Adrian Micaș, Victor Dican și Alexandru Oltean.

Cea mai importantă este venirea portarului portughez Jose Costa (25 de ani), un jucător crescut de Benfica și care ultima dată a evoluat în liga secundă din țara natală, la Penafiel. Acesta a semnat pe doi ani cu Universitatea și este prima achiziție oficială a clubului pentru noul sezon, dar și primul portughez care se alătură echipe, dintr-o serie destul de numeroasă pe care și-o dorește team-managerul Octavian Moraru. Mijlocașul de bandă Hugo Firmino (30 de ani, ex Cova Piedade), fundașul central Inacio Miguel (23 de ani, ex Braga 2) și mijlocașul central Pedro Mendes (25 de ani, ex Gaz Metan) sunt printre cei opt portughezi doriți.

Rareș Pop, Octavian Ursu și Adrian Micaș s-au întors la „U” după ce le-au expirat împrumuturile la Sticla Arieșul Turda, ASU Politehnica Timișoara, respectiv ACS Fotbal Comuna Recea. Victor Dican s-a alăturat și el lotului după ce a fost achiziționat încă din iarnă de la Metalurgistul Cugir, în timp ce Andrei Gorcea, Tudor Telcean, Alin Văsălie și Alexandru Oltean sunt juniori ai clubului.

Dulca: „Luni sau marți vom finaliza lotul în proporție de 90 la sută”

Antrenorul Cristian Dulca e convins că Universitatea Cluj va avea stabilit lotul în proporții foarte mari în trei-patru zile.

„Luni sau marți vom finaliza lotul în proporție de 90 la sută. Astăzi vor mai veni trei fotbaliști, așa că săptămâna viitoare vom pune la punct acest aspect. Sunt câțiva jucători portughezi pe care încercăm să îi aducem, jucători de valoare, care sper să și confirme. Limba fotbalului este una singură, deci cred că se vor adapta fără probleme. Urmărim foarte mulți fotbaliști tineri, sunt două poziții în echipă blocate pentru acești jucători. Muncim, încercăm să concretizăm lotul, să îl mobilizăm, lucrăm la program. Sunt zile agitate, dar sperăm să se așeze lucrurile. Îmi doresc să jucăm trei meciuri amicale cu echipe puternice, însă probabil că vom evolua și împotriva unor formații din Liga a 2-a”, a spus Dulca pentru site-ul oficial al clubului.

O veste bună pentru „U” ar fi că portarul Cosmin Dur-Bozoancă va continua cu echipa, deși în ultimele zile s-a antrenat cu Petrolul și chiar plecase în cantonament cu ploieștenii la Poiana Brașov. Jucătorul a semnat pe încă un sezon cu clujenii.

În schimb, Universitatea s-a despărțit în această vară de Gabriel Giurgiu și Octavian Abrudan, care au decis să se retragă din cariera de fotbaliști.

Cristian Gavra: „Nu trebuia să ajungem la baraj, ci să promovăm direct, dar asta e”

Atacantul și golgheterul Universității Cluj, Cristian Gavra, încă era sub sentimentul ratării promovării și crede că noul sezon va fi și mai dificil.

„A fost o vacanță binemeritată și scurtă, în același timp, dar avem, din nou, un singur obiectiv de îndeplinit: promovarea. Din păcate, nu am reușit acest lucru în sezonul trecut, a fost o dezamăgire foarte mare, însă mergem înainte. Nu trebuia să ajungem la baraj, ci să promovăm direct, dar asta e, a trecut! Sunt șapte-opt echipe care vor lupta pentru a ajunge în Liga 1, așadar va fi o presiune mare pe fiecare dintre ele, însă trebuie să luptăm și să reușim să promovăm. La fel ca și până acum, vom încerca să îi ajutăm pe noii-sosiți să se integreze cât mai repede. Este un avantaj foarte mare că domnul Cristi Dulca știe ce înseamnă acest club, ce pretenții sunt aici. Important este să ducem împreună Universitatea acolo unde îi este locul”, a spus Gavra.

„Studenții” vor continua pregătirile pe plan local, urmând ca în perioada imediat următoare să se stabilească și detaliile aferente cantonamentului de vară.

Lotul prezent la reunirea Universității Cluj:

portari: Jose Costa, Iulian Dinu, Andrei Gorcea, Rareș Pop
fundași: Rareș Takacs, Dan Berci, Carol Taub, Alexandru Coman, Andrei Cordoș, Tudor Telcean
mijlocași: George Florescu, Nicolae Pîrvulescu, Octavian Ursu, Denis Hordouan, Adrian Micaș, Alin Văsălie, Victor Dican, Alexandru Oltean
atacanți: Dorin Goga, Cristian Gavra, Iuliu Hațiegan, Marius Coman

CITEȘTE și:

„U” vrea să promoveze cu opt lusitani în echipă, iar pe primii patru i-a transferat deja. Presa portugheză a crezut că este vorba de CFR. Cei doi „grei” din vechiul lot care au plecat

„U” Cluj vrea să promoveze cu stil în Liga 1. Un sponsor tehnic de renume îi va îmbrăca pe Gavra și Goga în sezonul viitor

„U” Cluj intră în „era Moraru”. Fiul lui Valerii Moraru se va ocupa de trasferuri. Prima mutare, un preparator fizic campion cu Bayern Munchen și dorit și de FCSB

Foto: FC Universitatea Cluj

Pe aceeași temă