„U” Cluj intră în „era Moraru”. Fiul lui Valerii Moraru se va ocupa de transferuri. Prima mutare, un preparator fizic campion cu Bayern Munchen și dorit și de FCSB

Universitatea Cluj și-a ales stafful cu care va încerca promovarea în sezonul viitor.

După plecarea lui Ioan Ovidiu Sabău, clujenii l-au instalat ca team manager pe Octavian Moraru, fost la Gaz Metan. Fiul fostului al finanțator Rapidului este cel care i-a dus la Mediaș pe Fortes, Rondon, Aurelio, Ivanov sau Fofana, fotbaliști care au atras atenția în Liga 1.

Moraru a făcut și prima mutare la „U” Cluj: un preparator fizic cu un CV important. Italianul Riccardo Proietti (49 de ani, foto, al doilea de la stânga la dreapta) a fost campion cu Bayern Munchen, în mandatul lui Ottmar Hitzfeld. A mai lucrat la Pescara, Udinese, Empoli, Grasshoppers și, în prezent, face parte și din stafful naționalei Israelului, unde selecționer este austriacul Andi Herzog.

N-a vrut să renunțe la Israel pentru FCSB

Ricardo Proietti a lucrat în sezonul trecut la Gaz Metan, iar contractul cu naționala Israelului este și motivul pentru care n-a ajuns la FCSB.

„Riccardo e la naționala Israelului. Nu mi se pare normal ca la un club de talia Stelei, în fiecare pauză competițională el să plece la lot. Are un salariu foarte mare și nu-l putem lua definitiv”, a spus Mihai Teja, după ce a ajuns la FCSB.

„Când am văzut ce se dorește, ce infrastructură și ce suporteri sunt, am luat decizia să vin. În ziua în care am ajuns, m-am convins că decizia este bună. Am cunoscut oameni corecți, cu pasiune și viziune. Îmi doresc să ajut cu tot ce se poate acest club, deoarece nu are cum să joace în Liga 2. Trebuie să se bată, în foarte scurt timp, pentru competiții europene”, a spus Proietti pentru site-ul oficial al lui „U” Cluj. Acesta a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani.

Din stafful lui Cristian Dulca vor face parte Octavian Moraru (primul din stânga), noul team manager al echipei, Alexandru Buza, specialist în medicină sportivă și nutriție, Mircea Cojocaru, omul care a revenit la Universitatea încă din 2016, în Liga a 4-a, dar și Lucian Turcu, fostul nostru fotbalist.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă