Ripensia a obținut prima victorie din amicale, împotriva unei echipe din Kosovo. Vlad Chera a reușit o „dublă”

După amicalele în care nu a marcat, 0-1 cu Fortuna Becicherecu Mic și 0-0 cu Septemvri Sofia, Ripensia s-a impus, vineri, cu 2-0 în meciul test cu Flamurtari Priștina, ocupanta locului 9 din 12 în prima ligă din Kosovo. A fost al doilea joc de verificare din Antalya și primul în care roș-galbenii au reușit să câștigă și, totodată, să înscrie.

În primele 30 de minute ale partidei cu kosovarii, abordate de timișoreni într-un sistem 4-2-3-1, Ripensia a dominat jocul. Popovici a ratat o șansă din 10 metri, iar Sîrbu a avut și el o ocazie, din lovitură liberă. Apoi, adversarul a mai oprit incursiunile românilor spre poartă printr-un joc mai dur. La reluarea partidei, Urvanțez a avut un șut în bară, de la 20 de metri.

Vlad Chera a marcat ambele goluri

Primul gol s-a marcat în minutul 66. Juniorul Benea a centrat din stânga, portarul kosovarilor a respins în față, de unde Vlad Chera a reușit să înscrie. A doua reușită a venit în minutul 78. Popa a trimis peste apărare, la Vasluian, care a tras la poartă. Din nou, mingea respinsă de portar a ajuns la Vlad Chera, și mijlocașul a scuturat iarăși plasa porții.

Adversarul a avut un singur șut pe spațiul porții, în minutul 80. Pe final, și Vasluian a mai avut o ocazie de a marca pentru Ripensia.

Mohamed nu a rămas

Ripensia va mai avea de căutat un vârf de atac. Ivorianul Mohamed, testat la primul amical din Turcia, nu a fost păstrat în lot. Clubul trebuie să găsească un fotbalist în locul golgheterului Albert Voinea, vândut la Turris Oltul.

Ripensia (primele 60 de minute): Moldovan (Dobre 46) – C. Lungu, Hecsko, Apro, A. Macrițchii – Stoi, V. Macrițchii – Monea, Urvantev, C. Sîrbu (Chera 57) – Al. Popovici
Ripensia (din minutul 60): Dobre – Ad. Popa, Tînc, Țieranu, Benea – Burdeț, Călin – Vasluian, Neagu, Chera – Golda

Duminică, Ripensia are meci cu „FC U” Craiova, tot în Antalya. Oltenii au învins ieri Rapidul, cu 3-2.

Articol scris de Anda DELIU
 

Pe aceeași temă