Ripensia a cedat în primul amical din 2020, cu o echipă de Liga 3. Pelici s-a decis în privința unui fost jucător al CFR Cluj: „Odată pus pe picioare, ne poate ajuta. Rămâne sigur”

Ripensia a disputat, vineri după-amiază, primul amical din această perioadă de pregătire de iarnă, pe care l-a pierdut la scorul de 1-0 cu Fortuna Becicherecu Mic, ocupanta locului 9 în Seria a 4-a din Liga 3. Ambele formații și-au rulat mai toți jucătorii, iar elevii lui Alexandru Pelici nu au găsit drumul spre gol. În acest meci au fost utilizați cei trei moldoveni aduși recent, dar și Cosmin Sârbu și Daniel Mărgărit.

Pe terenul sintetic al bazei sportive 2 a Politehnicii s-au jucat două reprize de 45 de minute, iar la Ripensia unii jucători au evoluat câte 30 de minute. Pe lângă Ivan Urvanțev, Andrei Macrițchii și Valerii Macrițchii, la timișoreni a venit și Cosmin Sârbu, jucător cu profil ofensiv de 23 de ani, care a mai trecut pe la Liberty Salonta, FC Bihor, FCM Baia Mare, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș și CSC Sânmartin. În toamnă nu a avut echipă. Tot în teste a venit și Daniel Mărgărit, atacant tot de 23 de ani, format la Pandurii și trecut pe la ASU Poli, Național Sebiș, ACSO Filiași și Unirea Alba Iulia.

Un fost ripensist a marcat pentru Fortuna

Unicul gol al întâlnirii l-a marcat în minutul 35 Costel Zurbagiu, cu un șut din 8 metri, sub bară. Zurbagiu a evoluat o jumătate de sezon la ripensiști, ca împrumut, acum doi ani.

Timișorenii, de la care a lipsit Vlad Tudorache, încă accidentat, vin acum după un cantonament pe plan local, în timp ce Fortuna abia a reluat pregăririle de luni.

Ripensia Timișoara: Moldovan – A. Macrițchii, V. Macrițchii, Apro, Benea, Stoi, Călin, Neagu, Urvanțev, Mărgărit, Sârbu
Au mai intrat: Dobre, Tînc, Lungu, Păduraru, Țiereanu, Hecsko, Popa, Burdeț, Popovici, Monea, Chera, Vasluian, Mărgărit, Golda, Gavrilă

Fortuna Becicherecu Mic: Jurcă (în probe) – Toma, Roșie, Soare, Leuceanu, Zurbagiu, Giuricici, Gălățan, Z. Radu, Bîrză, Silaghi
Au mai intrat: Culda, Ciută (în probe) Costoaie, Terec, Bostan, Oneț, Centea, Hodiș, V. Vrancovici (probe), Oancia, Cluci, Olariu (probe), Anagor, Stănilă

Alexandru Pelici, supărat că echipa a primit gol

Antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, spune că nu urmărea rezultatul în primul amical, dar că e supărat că s-a luat gol prea ușor.

„Un joc bun, venim după o primă parte a pregătirii. Ne-am creat destul situații de a marca, din păcate, le-am irosit. Nu contează atât de mult rezultatul în momentul acesta. E supărător că am primit din nou gol la o fază foarte simplă. Rămâne să lucrăm partea tehnico-tactică în Antalya, cu jocuri de verificare, unde vom întâlni adversari buni. Ne dorim să ne pregătim cât mai bine pentru ceea ce urmează. E supărător că primim gol foarte ușor, din faze ușoare”, a precizat Pelici.

Cosmin Sârbu rămâne, Daniel Mărgărit – nu se știe. Probleme cu Ivan Urvanțev

Alexandru Pelici a precizat că vrea neaprat să rămână și Cosmin Sârbu la echipă.

Probleme sunt cu Ivan Urvanțev, care, fiind sub 23 de ani, ar implica plata grilei de formare. De dimineață, clubul Ripensia anunța oficial achiziționarea celor trei jucători moldoveni, ca după-amiază să scoată știrea de pe site.

„Sunt jucători interesanți, dar e o problemă la unul dintre ei. Nu știu exact cum e statutul lor, vizavi de plata unei grile. Dacă s-au înțeles cu clubul, s-ar putea să ne ajute. La Ivan e un semn de întrebare. Toți patru jucătorii care au evoluat azi sunt jucători care pot să ne ajute. Cel puțin la Sârbu e o problemă, fiidncă mai are de recuperat. Vârsta îl face să fie interesant pentru noi. Sârbu va rămâne sigur, din punctul meu de vedere. E un jucător care, odată pus pe picioare, ne poate ajuta. Are calitate acolo între linii, în zona centrală mai degrabă decât în aripă unde a jucat în prima repriză. Ca vârf doi, poate fi mai util. Poate suplini, în anumite momente, absența lui Zaluschi. E un jucător cu gleznă fină”, a spus Pelici despre Sârbu.

În privința lui Daniel Mărgărit urmează să se ia o decizie. „Mărgărit a venit aseară, a făcut antrenamentele și astăzi a jucat. Nu putem să ne edificăm după aceste 60 de minute, se vede că și el e în urmă cu pregătirea, n-are ritm de joc. A avut două sau trei situații. Nouă ne trebuie un om care să înscrie, un marcator. Prin plecarea lui Albert, acolo rămânem în pană mare”, a explicat tehnicianul.

Vasile Luță: „Rezultatul contează mai puțin”

Vasile Luță, antrenorul Fortunei, a fost mulțumit de echipa sa. „Important e că am reușit un joc bun, ținând cont că am început pregătirea abia de patru zile. Băieții mei s-au prezentat onorabil în fața Ripensiei. Rezultatul contează mai puțin. Contează că am ieșit toți valizi după acest joc. Încă nu am intrat în ritm, s-a văzut în anumite momente ale jocului că nu avem prospețime, dar, cu trecerea tipului, băieții vor ajunge la un nivel fizic bun. Vom semi-cantonament pe plan local, în Timișoara. Sunt mulți jucători tineri în probe, asta am și căutat. Vreau să testez cât mai mulți ca să împrospătez un pic lotul. La seniori nu vor fi multe schimbări, pentru că eu cred că am un grup unit și omogenitatea echipei s-a văzut și în turul campionatului, cu toate că am fost o echipă nou-promovată”, a spus antrenorul Becicherecului.

Luni dimineața, Ripensia va pleca cu 23 de jucători spre Belgrad, de unde echipa va decola în Antalya, acolo unde va face cantonamentul de iarnă.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă