Petrolul s-a impus chinuit cu SR Brașov, cu gol marcat din penalty. Surpriza din acest amical: Valentin Lazăr

Marius ANGHEL 04 Jul. 2019, 20:39 Pregătiri, amicale
  • Petrolul a câștigat la limită, in extremis, amicalul disputat astăzi după-amiază, la Brașov, pe stadionul Tineretului, în timpul cantonamentului pe care îl efectuează la Poiana Brașov.
  • Doar cu 1-0 s-a impus echipa ploieșteană în fața celor de SR Brașov, din Liga 3, printr-un penalty transformat de Sergiu Arnăutu în minutul 89.
  • În ultima jumătate de oră a partidei, Flavius Stoican l-a utilizat și pe Valentin Lazăr, mijlocaș care și-a încheiat contractul cu echipa din Qatar, unde juca, și care se pregătește în aceste zile cu formația ploieșteană, cea de la care s-a lansat în fotbal.

 

Cu o echipă formată dintr-un mix de jucători, unii cu experiență și alții tineri, aflați în teste, Petrolul s-a chinuit pe Tineretului pentru o victorie în fața unei echipe care a terminat pe locul 8 în Seria a 3-a a Ligii 3 în sezonul recent încheiat.

Brașovenii au și avut prima șansă de a marca în acest meci. În minutul 5, Popa a prins un șut bun de la 16 metri, însă Apostolachi a respins in extremis. Replica Petrolului a venit din partea lui Mario Bratu, în minutul 19, când mingea șutată de el a trimis puțin peste transversală. Tot Bratu a fost aproape de gol, un minut mai târziu, dar balonul șutat de la 14 metri a lovit bara din stânga portarului advers.

Vali Lazăr, la antrenamentele Petrolului

În partea secundă, Stoican a efectuat mai multe modificări, printre care și Valentin Lazăr. Mijlocașul ploieștean se antrenează în aceste zile cu Petrolul, după ce și-a încheiat contractul cu Al Kharitiyath, echipă din Qatar, țară unde mai jucat și pentru Al Sailiya. După ce a plecat de la Petrolul, club la care s-a format ca junior, însă fără a juca pentru seniori, Lazăr a jucat pentru Chimia Brazi, Sportul Studențesc, Dinamo și Concordia Chiajna.

Lazăr a și avut o ocazie de gol în minutele de final, însă mingea șutată său a fost respins de portar.

Golul a venit în minutul 89, din piciorul lui Sergiu Arnăutu, dintr-o lovitură de pedeapsă obținută după un fault asupra lui Șaim Tudor.

Acesta a fost ultimul test al Petrolului în cantonamentul de la Poiana Brașov. Sâmbătă, elevii lui Flavius Stoican vor reveni la Ploiești, pentru ca miercurea viitoare să debuteze cel de-al doilea stagiu centralizat, în Turcia.

Până acum, Petrolul a obținut o remiză cu Chindia Târgoviște, scor 0-0, iar împotriva grupei de juniori „2002” de la ACS Kids Tâmpa Brașov s-a impus cu 6-0, Stoican folosind, la fel ca și astăzi, mulți jucători tineri.

SR Brașov: Maxim – Răducanu, Toader, Stoian, Dumbravă – Nicolau, Stîngă, Enceanu – Danciu, D. Popa, H. Popa
Au mai jucat: Cășlariu – Pătrașcu, Renta, Stoian, Dragomir, Babeiu, Piko, Horhocea, Cenk, Vârtosu
Antrenor: Florin Stîngă

Petrolul: Apostolachi (Ailenei 30′, Bărbălău 60′) – C-tin. Costache (Șaim Tudor 46′), Walace, Cioinac, Ant. Manolache – Laur. Marinescu (cpt.)(Neto 53′), Cracea (Simionescu 26′, Val. Lazăr 60′) – June (Bărboianu 60′), M. Bratu (Țicu 53′), Ianis Stoica (Ștefănescu 46′) – Eug. Nica (Arnăutu 60′)
Antrenor: Flavius Stoican

Foto: Bogdan Balas / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 04 Jul. 2019, 20:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă