Academica nu mai vrea ca arbitrii să influențeze meciul cu FC Voluntari: „Solicităm CCA să trimită o brigadă de arbitri cu ecuson FIFA”

Marius ANGHEL 06 May. 2015, 16:58 Liga 2
Academica nu mai vrea ca arbitrii să influențeze meciul cu FC Voluntari:**

Academica Argeș și FC Voluntari se vor întâlni din nou în campionatul Ligii 2, sâmbătă, de la ora 11:00, de această dată pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești. Meciul contează pentru etapa a 6-a a play-off-ului Seriei I, dar, mai important, pentru lupta la promovarea în Liga 1. Cele două echipe sunt despărțite în clasament de cinci puncte, cu cinci etape înainte de finalul sezonului.

Sâmbăta trecută, Academica și FC Voluntari au remizat 1-1 pe terenul liderului, însă rezultatul a fost influențat și de deciziile brigăzii de arbitri convocate la acest meci. În minutul 34 al confruntării, argeșenii au primit penalty la intervenția lui Mitache asupra lui Guerra, însă arbitrul Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca) a revenit asupra deciziei sale după ce s-a consultat cu asistentul. I-a dat galben spanionului pentru simulare și puțin mai târziu l-a eliminat după ce i-a arătat și al doilea cartonaș. Apoi gazdele, aflate în superioritate numerică, au deschis scorul prin Marius Matei (58). Academica a egalat pe final prin Vezan (89) după ce Sorin Rădoi (63) a fost și el trimis mai devreme la cabine pentru cumul de galbene.

La finalul jocului, președintele echipei argeșene, Dan Lăzărescu, a atacat dur deciziile arbitrului, trimițând săgeți în mai multe direcții. „Acest arbitru nu a mai arbitrat la Liga 1 din noiembrie. În mod normal, trebuia să fie un arbitru FIFA. Ne-am săturat să se tot facă experiențe. Pe cei doi asistenți îi știam oarecum, că am lucrat cu ei, dar erau necunoscuți pentru lume. Am înțeles că erau monitorizați pentru promovare. Asta nu e meci în care să promovezi arbitri. În două meciuri am fost defavorizați cu Voluntari. Când nu am fost defavorizați am câștigat aici, la Voluntari” a spus Lăzărescu la adresa arbitrilor și conducătorilor acestora.

Brigada de arbitrii delegată la meciul Voluntari – Academica 1-1: central Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); asistenți: Ovidiu Arușoaie (Piatra Neamț) și Florin Alexandru Vișan (Galați).

Înaintea meciului de sâmbătă, președintele echipei Academica Argeș cere Comisiei Centrale de Arbitri să delege pentru acest joc o brigadă de arbitri cu ecuson FIFA. Conducătorul vrea ca rezultatul final să fie atribuit doar jucătorilor. „Solicităm CCA să trimită la meciul de sâmbătă o brigadă de arbitri cu ecuson FIFA și nu una care este monitorizată. Echipa noastră a arătat în acest sezon că este preocupată să joace fotbal și ne dorim ca jocurile cu miză să fie conduse de cavaleri ai fluierului imparțiali”, a declarat Dan Lăzărescu.

Cu un succes în acest weekend, Academica s-ar apropia la două puncte de FC Voluntari, iar lupta pentru promovare ar fi mult mai palpitantă în ultimele patru runde. Totuși, Lăzărescu declara după remiza de pe stadionul „Niță Pintea” că „nu-mi fac griji în legătură cu meciul retur. Îmi fac probleme că, de etapa viitoare, Voluntariul nu va mai pierde niciun meci”.

Meciuri rămase de disputat de cele două cluburi în acest sezon:

Et. 6: Academica Argeș Pitești – FC Voluntari
Et. 7: FC Voluntari – Rapid CFR Suceava
          CF Brăila – Academica Argeș Pitești
Et. 8: Gloria Buzău – FC Voluntari
          Rapid CFR Suceava – Academica Argeș Pitești
Et. 9: FC Voluntari – SC Bacău
          Academica Argeș Pitești – Gloria Buzău
Et. 10: CF Brăila – FC Voluntari
            SC Bacău – Academica Argeș Pitești


 

VEZI FAZA PENALTY-ULUI anulat Academicii

Marius ANGHEL 06 May. 2015, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă