Cu chiu, cu vai! Petrolul câștigă la CS Mioveni după ce a întors scorul și se menține în lupta pentru promovare

Marius ANGHEL 23 Apr. 2019, 21:26 Campionat
Cu chiu, cu vai!** Petrolul câștigă la CS Mioveni după ce a întors scorul și se menține în lupta pentru promovare
  • După o primă repriză foarte slabă și o a doua în care a controlat jocul, Petrolul a întors rezultatul în repriza secundă și s-a impus cu 2-1 la Mioveni.
  • Simon Măzărache (17′) înscrisese în prima parte a meciului pentru Mioveni, iar Robert Moldoveanu (60′) și Sergiu Arnăutu (77′) i-au adus victoria Petrolului.
  • Cu acest succes, echipa ploieșteană se menține aproape de primele poziții și continuă lupta pentru promovare, cu șapte etape înainte de finalul sezonului.

 

În fața unui meci în care își jucau ultima șansă la menținerea în lupta pentru promovare, petroliștii au avut o replică foarte slabă în fața Mioveniului. Echipa lui Daniel Oprița s-a instalat încă din start în ofensivă, în timp ce ploieștenii abia reușeau să țină ritmul și să iasă din propria jumătate. Chiar și așa, incursiunile lui Rădescu nu au pus pericol la poarta lui Bolboașă, însă au dat semnalul a ceea ce urma să se și întâmple. La o minge degajată lung în față Sarris a respins cu capul, Simon Măzărache a preluat de lângă Olaru, a scăpat de marcajul său și a șutat pe jos de la 18 metri, învingându-l ușor pe Bolboașă în stânga.

Cu fondul sonor asigurat de galeria Petrolului, uneori și pe tonul scandărilor împotriva președintelui Cristi Vlad, jucătorii lui Mulțescu nu au dat vreun semn de orgoliu nici după ce au primit gol. Nici înlocuirea lui Țicu cu Șaim Tudor (33) nu a adus ocazii mari la poarta lui Croitoru, care l-a singura încercare a reținut cu ușurință la colțul scurt, o minge șutată de Arnăutu (44).

Însă la pauză s-a întâmplat ceva la vestiare, fiindcă raportul forțelor s-a schimbat. Petrolul a început în atac și a pus presiune încă din primele minute, în timp ce Mioveniului s-a apărat și a așteaptat greșeli pentru a contraataca prin Rădescu.

Kozoronis (50) a și avut prima situație bună a meciului, când a tras pe jos din 12 metri, însă Croitoru a deviat salvator pe lângă bară. Meciul s-a mutat rapid la poarta lui Croitoru, care a și fost învins din fața careului mic de Balint (53), însă arbitrul a anulat reușita pentru un fault în atac. A fost doar zvâcnire a argeșenilor, care s-au trezit din nou în defensivă. Kozoronis a centrat perfect din stânga pentru reluarea cu capul a lui Arnăutu (57), însă atacantul a trimis din 5 metri direct în brațele portarului. N-a mai durat însă mult, fiindcă Petrolul a egalat. Șaim Tudor a primit în careu, a trimis înapoi, Chindriș a șutat din alergare, Arnăutu a preluat și a tras în blocaj din 8 metri, mingea s-a dus în stânga, iar Robert Moldoveanu (60) a înscris la colțul lung printre picioarele lui Kilyen.

Atacurile „lupilor” au continuat, însă și contraatacurile argeșenilor. Astfel s-a ajuns ca Rădescu să centreze din dreapta, Măzărache (65) să încerce un gol cu călcâiul, însă Bolboabă să fie pe fază și să prindă, iar apoi să își pună echipa pe atac. Chindia a șutat ca la gol, Arnăutu a preluat din nou în centrul careului, însă acum era în offside. Moldoveanu (76) a încercat din nou să înscrie din foarfecă, dintr-o poziție asemănătoare cu reușita din meciul cu „U” Cluj, însă de această dată a trimis pe lângă colțul scurt. Totuși, după o pasă a lui Kozoronis și o deviere ideală a lui Rusu, Sergiu Arnăutu (77) a scăpat singur cu Croitoru și l-a învins cu un șut lobat din 8 metri la colțul lung.

A fost golul descătușării pentru Petrolul, însă nici Mioveniul n-a depus armele. Hergheligiu (86) chiar putea egala dacă Bolboașă nu i-ar fi blocat mingea șutată lângă bară din 8 metri lateral dreapta. Șaim Tudor (90) și Arnăutu (90+2) au mai avut două încercări eșuate la poarta lui Croitoru, iar meciul s-a încheiat după momente de tensiune în careul „lupilor”, în care a urcat inclusiv portarul, însă s-a reușit degajarea în minutul 90+4, iar arbitrul Florin Andrei (Târgu Mureș), cel care a condus și partida tur, a fluierat finalul.

Cu 62 de puncte acumulate, Petrolul se apropie la cinci puncte de Chindia și se menține la patru în spatele lui „U” Cluj și la unul de Snagov, iar sâmbătă, de la ora 12:00, pe teren propriu, pare să aibă un meci faci cu Daco-Getica, echipă care a luat șase goluri de la „Șepcile roșii”, însă care a și bătut-o pe FC Argeș.

Cu 48 de puncte, CS Mioveni rămâne pe locul 7, iar vineri, de la ora 11:00, joacă în deplasare la Luceafărul Oradea, echipă care pe același teren a bătut-o pe Petrolul cu 3-1.


 

Ajunsă în coada plutonului care luptă pentru participarea în primul eșalon, Petrolul își joacă în această seară, la Mioveni, de la ora 19:30, ultima șansă de a mai spera la îndeplinirea obiectivului. Căzută pe locul 5 după eșecurile cu FC Argeș (1-2) și Luceafărul Oradea (1-3), echipa ploieșteană se află la șapte puncte în spatele celor de la „U” Cluj, clasați de locul de baraj, și la opt de Chindia, aflată pe poziția a doua promovabilă direct, cu opt meciuri rămase de disputat până la finalul sezonului.

Petroliștii au pierdut teren în lupta pentru promovare și au nevoie de un parcurs fără greșeală până la finalul campionatului pentru a mai speră să ajungă pe un loc care să îi ducă pe prima scenă a fotbalului românesc. Seria trebuie să înceapă din această seară, cu CS Mioveni, dar, pe lângă propriile rezultate, au nevoie, în acealași timp, și de un joc favorabil al rezultatelor contracandidatelor.

Cu CS Mioveni, Gigi Mulțescu nu se va putea baza nici pe doi dintre titulari. Căpitanul Laurențiu Marinescu și fundașul dreapta Florin Borța sunt suspendați câte o etapă după ce au văzut cartonașul roșu în partida cu Luceafărul Oradea.

De partea cealaltă, sub comanda lui Daniel Oprița, CS Mioveni a întâlnit în acest an două dintre echipele care luptă pentru promovare. Acasă, cu Chindia, galben-verzii au pierdut cu 1-4, la finalul acestui joc antrenorul spunând chiar că e gata să plece dacă asta își doresc conducătorii, iar la „U” Cluj s-a impus cu 2-1 la Cluj-Napoca, aducând multe discuții în cadrul clubului ardelean, chiar de demitere a lui Bogdan Lobonț.

Cu Petrolul, CS Mioveni încearcă să facă uitat eșecul din ultimele minute din derby-ul cu FC Argeș (scor 2-0). Totodată, pentru Daniel Oprița, meciul are și o altă însemnătate, el dorind acum să-și învingă fosta echipa, alături de care, când încă era jucător, a reușit să promovare în Liga 1.

„Este un meci greu, cu o echipă care și-a anunțat candidatura la promovare, dar care se află într-o situație dificilă. După părerea mea, își joacă în acest meci, ultima șansă la promovare, să prindă un loc chiar și de baraj. Vor da totul pe teren, dar și noi încercăm să câștigăm. Venim după înfrângerea cu FC Argeș, un meci care a contat mult pentru noi, pentru conducere, pentru suporteri, pentru toată lumea din jurul echipei și eu am încredere că băieții au dorință de revanșă și vor vrea să facă un meci bun, să se revanșeze cum spuneam, să facă uitat meciul trecut printr-o evoluție bună cu Petrolul. Nu există o favorită, este un meci echilibrat, în care oricine poate să câștige. Ei vin montați și motivați după cele două înfrângeri consecutive, dar noi n-avem nimic de pierdut și mi-aș dori să avem atitudine, să ne dorim mult. Este un meci contra unei echipe la care țin foarte mult, m-am simțit foarte bine acolo, am avut rezultate cu această echipă și am reușit performanțe frumoase cu ei, mă leagă amintiri plăcute de ei și de suporteri. Dar în acest meci sunt alături de echipa unde am contract și sper să-i înving!”, a declarat Daniel Oprița înaintea meciului cu Petrolul.

Jocul încheie etapa a 31-a a Ligii 2 și regăsește ploieștenii pe locul 5, cu 59 de puncte, iar pe argeșeni pe poziția a 7-a, cu 48 de puncte.

În meciul tur, Petrolul și CS Mioveni au remizat fără gol, scor 0-0, pe „Ilie Oană”. Interesant este și faptul că arbitrul care a condus jocul tur, Florin Andrei, îl va conduce și acum.

Partida care se dispută pe stadionul Orășenesc din Mioveni, de la ora 19:30, va fi arbitrată de centralul Florin Andrei (Târgu Mureș) și de asistenții Ferencz Tunyogi (Zalău) și Ovidiu Timar (Marghita – Bihor). Rezervă este Claudiu Ștef (Târgu Mureș), în timp ce observatori au fost delegați Florin Hîncu (Brașov) și Mircea Bucur (Târgu Mureș).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 31

COMENTARIUL LIVE:

â–ºCS Mioveni: Fl. Croitoru – Kilyen, Celea, Beța, Ed. Stoica (cpt.) – M. Șerban, Rob. Boboc – Trașcu (Alin Călin 72′), Măzărache, Rădescu (C. Năstăsie 80′) – Val. Balint (Hergheligiu 54′)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Burnea, Ct. Alexe, Ișfan
Antrenor: Daniel Oprița

â–ºPetrolul: Bolboașă – Sarris, Ghinga (cpt.), ȚigănașuAlb. Olaru, Kozoronis, Bucșa (M. Chindriș 46′), Cr. Pușcaș (Bg. Rusu 73′), Țicu (Șaim Tudor 33′)Arnăutu, Rob. Moldoveanu
Rezerve neutilizate: C. Lungu – N. Popescu, Enache, Ștefănescu
Antrenor: Gheorghe Mulțescu

â–ºMin 90+4  Final de partidă. Petrolul întoarce scorul în repriza a doua, după ce la pauză era condusă de CS Mioveni și câștigă cu 2-1, menținându-se, astfel în lupta pentru promovare

â–ºMin 90+4 Petroliștii bâlbâie o respingere și argeșenii obțin corner în dreapta, Hergheligiu bate, mingea e respingă în partea opusă a careului, iar de acolo se degajează

â–ºMin 90+2 Simon Măzărache primește și el cartonașul galben pentru proteste

â–ºMin 90+2 Șaim Tudor îi pasează din stânga lui Arnăutu, care trage cu dreptul de la 20 de metri, însă mingea se duce pe lângă bara din dreapta

â–ºMin 90  Meciul e prelungit cu trei minute

â–ºMin 90 Kozoronis pasează în marginea careului pentru Șaim Tudor, care preia și trage din prima cu șiretul, însă peste poartă

â–ºMin 89 Robert Boboc primește și el cartonașul galbe pentru un fault în flancul stâng al Petrolului

â–ºMin 87 Kozoronis primește și el cartonașul galben pentru că cere ca zidul să stea la 9 metri. E evident că zidul e mult mai aproape, însă arbitrul e pornit pe arătat cartonașul

â–ºMin 86 Hergheligiu pătrunde în careu pe dreapta, trece de doi adversari, trage în blocaj, mingea îi revine și șutează de la 8 metri, iar Bolboașă scoate salvator cu un braț în corner, de la prima bară

â–ºMin 80 Oprița face și el ultima schimbare. Iese Ionuț Rădescu și intră Cosmin Năstăsie

â–ºMin 77 1-2 Kozoronis trimite la Rusu, care deviază din prima cu capul pentru Sergiu Arnăutu, acesta scapă singur cu Croitoru și îl lobează din 8 metri pe Croitoru la colțul lung

â–ºMin 76 Olaru centrează din dreapta și Moldoveanu încearcă foarfeca din colțul din stânga al careului mic, la fel ca în meciul cu „U” Cluj, însă acum trimite pe lângă prima bară

â–ºMin 73 Petrolul face și ultima schimbare. Intră Bogdan Rusu și iese Cristian Pușcaș. Ploieștenii au acum trei atacanți

â–ºMin 72 Andrei Trașcu iese accidentat și intră Alin Călin

â–ºMin 67 Kozoronis recuperează mingea și i-o pasează în dreapta lui Șaim Tudor, care preferă să trage din marginea careului, însă Croitoru reține fără probleme. Arnăutu și Moldoveanu îi reproșează că nu a centrat pe colțul lung

â–ºMin 65 Contraatac pe dreapta a Mioveniului, Rădescu centrează din dreapta, Măzărache îi ia fața lui Sarris, însă trimite cu călcâiul, iar Bolboașă nu e păcălit și își trimite echipa pe contraatac. Se pătrunde pe dreapta, mingea e trimisă înapoi pentru șutul din alergare al lui Chindriș, care trage pe jos de la 20 de metri, Arnăutu preia la 10 metri și trimite în blocaj. Se ridică însă fanionul la poziția lui Arnăutu

â–ºMin 60 1-1 Olaru pasează din dreapta pentru Șaim Tudor, care preia în careu, trimite înapoi la Chindriș, care trage din alergare, Arnăutu preia la 8 metri, trage în blocaj, mingea sare în stânga la Robert Moldoveanu, care șutează din 10 metri printre picioarele lui Kilyen la colțul lung și înscrie. Moldoveanu arată mesajul de sub tricoul de jos: „La mulți ani mamă!”

â–ºMin 57 Acțiune în stânga careului, Kozoronis centrează ideal în fața porții, Arnăutu reia cu capul de la 5 metri, însă trimite direct în brațele lui Croitoru

â–ºMin 54  Iese Valentint Balint și intră Andrei Hergheligiu

â–ºMin 54   Măzărache sprintează pe lângă Albert Olaru, care îl faultează din spate și primește cartonașul galben

â–ºMin 53 Rădescu centrează către colțul lung dintr-o lovitură liberă din stânga, mingea e recentrată înapoi cu capul de Măzărache pentru Balint, care înscrie din 7 metri, însă arbitrul dă fault în atac la Olaru

â–ºMin 50 Prima ocazie importantă a Petrolului în acest meci. Kozoronis trage din 12 metri lateral dreapta către colțul lung, pe jos, Croitoru deviază și respinge în corner, puțin pe lângă bară

â–ºMin 46  S-a reluat meciul

â–ºMin 46 Petrolul face încă o schimbare la pauză. Iese Dan Bucșă și intră Marius Chindriș

â–ºMin 45+1 Pauză la Mioveni. Petrolul e condusă cu 1-0 și nu a jucat aproape nimic în prima repriză

â–ºMin 45+1 Arnăutu primește în stânga, în careu, însă pierde mingea după ce e presat de doi adversari

â–ºMin 45 Alexandru Tudor Șaim îl faultează în duel aerian pe Kilyen și primește și el cartonașul galben

â–ºMin 44 Arnăutu pătrunde din centru în dreapta, trage din colțul careului, însă Croitoru reține fără probleme la colțul scurt

â–ºMin 42 Petroliștii au început să aibă posesia, însă nu reușesc să se apropie de poarta adversă

â–ºMin 35 Balint pasează înapoi, Kilyen trage cu stângul din fața careului, însă o face mult în stânga

â–ºMin 33 Mulțescu face prima schimbare, una ofensivă. Iese Valentin Țicu și intră Alexandru Tudor Șaim

â–ºMin 32 Rădescu bate mult peste poartă lovitura liberă de la 25 de metri central

â–ºMin 31 Alexandru Țigănașu îi arată cartonașul galben și lui Rădescu, după ce acesta a avut o intrare întârziată

â–ºMin 29 Moldoveanu trage din afara careului, mingea îl atinge în spate pe Arnăutu și se duce lobat puțin peste transversală

â–ºMin 27 Măzărache centrează din stânga, Ionuț Rădescu simulează un penalty din duelul cu Țicu, iar arbitrul oprește jocul și îi arată cartonașul galben

â–ºMin 23 Galeria Petrolului s-a mărit în ultimele minute. Acum sunt circa 150-200 de fani și scandează demisia președintelui Cristi Vlad, împotriva lui Dinamo și jucătorilor să joace fotbal

â–ºMin 20 Pușcaș trage în blocaj din fața careului, Kilyen pornește pe contraatac în dreapta, însă Moldoveanu intră prin alunecare și îl deposedează de minge

â–ºMin 17 1-0 Minge degajată lung în față, Sarris respinge cu capul în față, Simon Măzărache preia la 30 de metri, avansează în centru cu Olaru în spate, șutează pe jos de la 18 metri și îl învinge ușor pe Bolboașă

â–ºMin 16 Rădescu îi face față lui Ghinga în dreapta careului, trage printre picioarele adversarului, însă mingea se duce prin spatele porții

â–ºMin 11 Rădescu centrează înalt dintr-o lovitură liberă din stânga careului, mingea merge în partea opusă și iese în aut de poartă

â–ºPetrolul e încurajată în această deplasare de circa 30 de fani, care asigură fondul sonor al meciului. Pe teren, jucătorii lui Mulțescu nu prea au ieșit din propria jumătate

â–ºMin 6 Marian Șerban vede și el cartonașul galben după ce îi pune o talpă lui Kozoronis, după ce a preluat o minge în aer

â–ºMin 5 Kilyen mișcă mingea pentru șutul lui Rădescu, acesta trage pe jos, către colțul scurt, însă mingea se duce pe lângă poartă. Bolboașă era acolo

â–ºMin 4 Dan Bucșa îi dă peste picioare lui Măzărache la 20 de metri lateral stânga, iar arbitrul dictează lovitură liberă și cartonaș galben. Mioveniul a început meciul în atac

â–ºMin 1  A început partida de la Mioveni. Gazdele joacă în galben-verde, iar Petrolul în albastru complet

Marius ANGHEL 23 Apr. 2019, 21:26 Campionat
Pe aceeași temă