Suporterul care l-a lovit cu scaunul în cap pe jandarmul de la „U” Cluj – Hermannstadt, ridicat de trupele speciale. Fapta lui intră la tentativă de omor

Marius ANGHEL 11 Jun. 2019, 12:39 Campionat
  • Suporterul suspect că, la finalul meciul tur al barajului dintre „U” Cluj și FC Hermannstadt (scor 0-2), a aruncat un scaun către un jandarm și l-a lovit în cap, a fost săltat, marți dimineață, de trupele speciale. Potrivit Inspectoratului de Poliție Cluj, a fost identificat un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Florești, județul Cluj, bănuit de ultraj asupra unui jandarm aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Cercetările continuă pentru ultraj sub forma tentativei la infracțiunea de omor.

 

Inițial, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a fost înregistrat un dosar penal privind comiterea infracțiunii de ultraj, ulterior cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, cercetările continuând pentru ultraj sub forma tentativei la infracțiunea de omor, anunță Mediafax.

Marți dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu luptători de acțiuni speciale, beneficiind de suportul Direcției Operațiuni Speciale, l-au depistat pe tânăr pe raza localității Florești și l-au condus la sediul unității de parchet pentru continuarea cercetărilor. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

Jandarmul a fost transferat, luni, la Secția de Neurologie a Spitalului Militar Cluj-Napoca. Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca au declarat, luni, că re-evaluarea CT nu a arătat modificări ale aspectului fracturii sau apariția unor hematoame, care să necesite o intervenție neuro-chirurgicală.

„Reevaluarea CT nu a arătat modificări ale aspectului fracturii sau apariția unor hematoame, care să necesite o intervenție neuro-chirurgicală. Comisia interdisciplinară, formată din medici neurologi și neurochirurgi, atât ai SCJU, dar și medici de la Spitalul Militar și medici de unitate ai Jandarmeriei, a hotărât transferul pacientului, pentru monitorizare, în Secția de Neurologie a Spitalului Militar din Cluj-Napoca”, au spus sursele citate.

Meciul dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt, din manșa tur a barajului pentru Liga 1, terminat cu victoria sibienilor cu 2-0, s-a încheiat urât din punct de vedere organizatoric. După pătrunderea unui suporter clujean pe teren și traversarea acestuia a terenului, pe pista de atletism din fața Peluzei I au avut loc scene reprobabile. Fanul, doborât la pământ, a fost lovit cu piciorul în cap de un steward, iar gestul acestuia a inflamat spiritele. Suporteri din galeria Universității au coborât din tribună printr-o ușă din gard!?! și s-au luat la bătaie cu forțele de ordine. Jandarmeria a pătruns și ea în zona respectivă, a dat cu gaze lacrimogene, iar fanii retrași în peluză au început să rupă scaune și să arunce cu ele. Unul dintre obiectele contondente l-au lovit direct în cap pe un jandarm, care a căzut inconștient și a zăcut pentru câteva minute într-o baltă de sânge. Acesta a fost transportat la Urgențe și mai apoi la secția de Terapie Intensivă a spitalului de Neurochirurgie. A fost diagnosticat cu traumatism cranio cerebral, grad 1, fractură cu înfundare parietală stângă, plagă contuzie parietală stângă.

 

Manșa retur a barajului pentru Liga 1 are loc miercuri, de la ora 18:00, la Sibiu, pe stadionul Municipal.

CITEȘTE și:

„U” Cluj condamnă incidentele produse de fani la finalul meciului cu FC Hermannstadt, în care un jandarm a fost grav rănit. Comunicatul clubului și măsura luată împotriva unui colaborator

Doctorii i-au pus diagnosticul jandarmului lovit cu scaunul în cap la meciul „U” Cluj – FC Hermannstadt. În ce stare se află și ce riscă agresorul | VIDEO cu momentul incidentului

Incidente la finalul meciului „U” Cluj – Hermannstadt! Mai mulți suporteri au intrat pe teren, iar un om de ordine a fost dus de urgență la spital, după ce a fost lovit cu scaunul în cap

Foto: Cristian COSMA / FC Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 11 Jun. 2019, 12:39 Campionat
Pe aceeași temă