„U” Cluj condamnă incidentele produse de fani la finalul meciului cu FC Hermannstadt, în care un jandarm a fost grav rănit. Comunicatul clubului și măsura luată împotriva unui colaborator

Marius ANGHEL 10 Jun. 2019, 20:47 Campionat

Meciul dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt, din manșa tur a barajului pentru Liga 1, terminat cu victoria sibienilor cu 2-0, s-a încheiat urât din punct de vedere organizatoric.

După pătrunderea unui suporter clujean pe teren și traversarea acestuia a terenului, pe pista de atletism din fața Peluzei I au avut loc scene reprobabile. Fanul, doborât la pământ, a fost lovit cu piciorul în cap de un steward, iar gestul acestuia a inflamat spiritele. Suporteri din galeria Universității au coborât din tribună printr-o ușă din gard!?! și s-au luat la bătaie cu forțele de ordine. Jandarmeria a pătruns și ea în zona respectivă, a dat cu gaze lacrimogene, iar fanii retrași în peluză au început să rupă scaune și să arunce cu ele. Unul dintre obiectele contondente l-au lovit direct în cap pe un jandarm, care a căzut inconștient și a zăcut pentru câteva minute într-o baltă de sânge. Acesta a fost transportat la Urgențe, unde și acum se află la secția de Terapie Intensivă a spitalului de Neurochirurgie. A fost diagnosticat cu traumatism cranio cerebral, grad 1, fractură cu înfundare parietală stângă, plagă contuzie parietală stângă.

Conducerea clubului Universitatea Cluj a emis un comunicat în care se declară ferm împotriva acestor forme de exprimare a suporterilor și a anunțat că a încheiat colaborarea cu persoana din club care a intervenit „în mod nepermis” în incidente.

„FC Universitatea Cluj regretă incidentele de la finalul partidei de baraj. Clubul se declară ferm împotriva oricăror forme de violență și le dorește celor care au avut de suferit, suporteri și forțe de ordine, o recuperare rapidă.

În ultimii trei ani am întreținut un dialog constant cu fanii, care au înțeles că formele de manifestare extremă dăunează imaginii clubului. Le mulțumim celor aproape 24.000 de spectatori care s-au aflat duminică pe Cluj Arena și care, prin comportamentul lor, au demonstrat că pasiunea, decența și bunul simț prevalează în fața oricăror comportamente care nu își au locul la o manifestare sportivă.

Vom susține și încuraja mereu afirmarea pașnică a iubirii față de „U” și vom respinge întotdeauna violența ca mod de exprimare.

Niciodată – cu atât mai mult în an Centenar – FC Universitatea Cluj nu va abdica de la ideea care, de-a lungul deceniilor, a fost firul călăuzitor al tuturor celor care s-au identificat cu „U”: „Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoși. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria națiunii; nu speculă, ci jertfă” – (Iuliu Hațieganu, 1932).

FC Universitatea Cluj a luat deja măsuri împotriva celui care, nerespectând statutul de persoană implicată în organizarea partidei, a intervenit, în mod nepermis, în incidente. Persoana în cauză nu mai este, de astăzi, colaborator al clubului.

FC Universitatea Cluj își reafirmă angajamentul față de comunitatea clujeană și valorile pe care le împărtășim cu toții: fidelitate, onoare, respect, tradiție.

Haide „U”!”

Video cu incidentele de la finalul partidei „U” Cluj – FC Hermannstadt:

Video: Sportul Clujean

Marius ANGHEL 10 Jun. 2019, 20:47 Campionat
Pe aceeași temă