Rachită îi cheamă pe timișoreni să se unească: „Decât trei echipe în Liga 2, mai bine una puternică în Liga 1”. Verdict clar dat în conflictul dintre ACS și ASU: „Pentru mine, ea e Poli”

Marius ANGHEL 16 Jan. 2019, 16:39 Campionat
Rachită îi cheamă pe timișoreni să se unească:

La conferința de presă de prezentare oficială la ACS Poli, Valeriu Răchită a vorbit, inevitabil, și de actuala situație din fotbalul timișorean. Orașul din vestul țării are trei echipe în același eșalon fotbalistic, Liga 2, pe ACS Poli, ASU Politehnica și Ripensia, iar toate sunt, la finalul primei părți a sezonului, în partea inferioară a clasamentului.

Răchită o asimilează pe ACS Poli cu originala Politehnica Timișoara și speră ca în scurt timp suporterii să înțeleagă că mai bine orașul ar avea o singură echipă în Liga 1 decât trei în Liga a 2-a. Totodată, noul antrenor al echipei alb-violete spune că aceasta activează pe CIS-ul lui ACS Recaș.

„Știu exact ce se întâmplă din punct de vedere al mărcilor. M-am ocupat la Ploiești de recuperarea mărcii Petrolului. Echipa care o folosește acum are un contract de cesiune pe patru ani. Eu cred că Poli, ca și marcă, este această echipă, pentru că folosește marca Poli Timișoara. Știu de cele două echipe Ripensia și ASU Poli. Eu mi-aș dori, la un moment dat, ca timișorenii, toți oamenii de fotbal, să accepte că decât să fie trei echipe în Liga a 2-a, mai bine să fie una puternică în Liga 1. Dar știu că sunt orgolii, știu că sunt interese, sunt anumite facțiuni ale galeriei sau suporteri care nu acceptă. Din punctul meu de vedere, eu, care vin de la 500 de kilometri depărtare de Timișoara, tot timpul am asimilat ACS Poli Timișoara cu Politehnica Timișoara cu care jucam când eram fotbalist, chiar dacă, se pare, acum joacă pe Certificatul de Identitate Sportivă al ACS Recaș. Și Rapidul, și UTA, și Farul, și Petrolul, și Craiova, și Dinamo 1948 nu mai sunt echipele care jucau în anii ’70”, a transmis Valeriu Răchită.

La finalul primei părți a sezonului Ligii 2, după 21 de etape, ACS Poli ocupă ultimul loc în clasament, cu doar 10 puncte, Ripensia e pe locul 12, cu 25 de puncte, iar ASU Politehnica, echipa susținută de suporteri, are tot 25 de puncte, dar se află pe locul 11, datorită golaverajului superior.

Valeriu Răchită a preluat-o pe ACS Poli în această iarnă și are clauză că nu poate să demisioneze până pe 30 iunie.

Foto: Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 16 Jan. 2019, 16:39 Campionat
Pe aceeași temă