Problemele de sănătate ale lui Ionuț Popa s-au acutizat. Antrenorul ar putea renunța la funcție. „Suntem alături de el. Băieții au avut un șoc când el nu a apărut în vestiar”

Marius ANGHEL 17 Mar. 2019, 09:36 Campionat

Problemele de sănătate ale antrenorului Ionuț Popa (65 de ani) s-au acutizat, iar UTA se află într-un moment de cumpănă: dacă să continue cu el pe banca tehnică sau să îl treacă într-o funcție administrativă, de conducere. Semipareza facială suferită în această iarnă s-a agravat, drept dovadă și faptul că Popa a absentat de la majoritatea antrenamentelor din săptămâna premergătoare partidei de ieri cu Luceafărul Oradea (scor 0-3), la fel întâmplându-se și în dimineața jocului, scrie Sport Arad.

UTA a fost condusă în meciul cu Luceafărul Oradea de antrenorul „secundul” Cristian Păcurar, iar vocea lui Ionuț Popa s-a auzit doar în vestiar, înainte de meci și la pauză. „Vreau să îi transmit lui Mister ca suntem alături de el, băieții au avut un șoc când el nu a apărut în vestiar. Am crezut că este un șoc motivațional, dar – din păcate – nu a fost așa. Miercuri a fost ultima zi când Mister a venit la teren, mai apoi s-a simțit foarte rău. L-am sfătuit să rămână acasă joi și vineri pentru a putea fi astăzi alături de noi, dar nu a putut veni. Le-a transmis prin telefon unele lucruri jucătorilor, iar eu am fost ieri la dânsul și am discutat. Formația a făcut-o doar dânsul. În special jucătorii aduși de dânsul au fost puțin bulversați în absența sa. Vechile probleme s-au acutizat și, din ceea ce știu, dânsul a intrat în concediu medical”, a spus, citat de Sport Arad, Păcurar, la conferința de presă de după meciul cu Luceafărul.

În funcție de rezultatul consultului pe care îl va face miercuri la Timișoara, Ionuț Popa va transmite conducerii clubului UTA dacă va continua în funcția de antrenor sau se va retrage pentru a-și rezolva problemele de sănătate.

„Sănătatea oricărui om este cea mai importantă. Miercuri, Mister va face o spectroscopie la Timișoara, iar până atunci ține un regim la sânge. Așadar, de miercuri încolo vom știi mai exact ce se întâmplă. A fost la cinci-șase doctori, la Timișoara, Arad, Iași, Budapesta și nimeni nu a dat de cap problemei. Prezența și statutul dânsului este cu totul și cu totul altceva, iar faptul că nu a fost prezent azi la teren s-a reflectat în modul cel mai negativ asupra vestiarului. Voi avea și alte discuții cu Mister, dar și dânsul trebuie să aibă o discuție și cu cei din conducere”, a mai transmis Păcurar.

UTA își permite să aștepte decizia antrenorului Ionuț Popa, mai ales că acum nu are niciun obiectiv de îndeplinit. Echipa se află în prima jumătate a clasamentului, departe de locurile retrogradabile, însă la fel de departe și de pozițiile promovabile. Cu 35 de puncte acumulate în 25 de etape, UTA se află pe locul 8.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 17 Mar. 2019, 09:36 Campionat
Pe aceeași temă