Mix de jucători de la Luceafărul și ACS Șirineasa pentru noul lot al echipei bihorene. Care ar putea fi primul „11” pentru meciul cu Chindia

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Sep. 2017, 14:39 Campionat
Mix de jucători de la Luceafărul și ACS Șirineasa pentru noul lot al echipei bihorene.** Care ar putea fi primul

Noii conducători ai Luceafărului Oradea vor să formeze noul lot al echipei din Liga 2 dintr-un mix între jucătorii celor două cluburi în spatele cărora se află același investitor. Omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină a preluat prin intermediul asociaților săi atât pe ACS Șirineasa din Liga 2, cât și pe Luceafărul Oradea din Liga 2, iar acum aduce jucători de la prima către a doua echipă pentru a face un lot competitiv.

Miercuri, Luceafărul și-a reluat antrenamentele după aproape o săptămână de criză, în care a fost de punctul de a abandona competiția, iar sub comanda lui Cristian Lupuț s-au pregătit 15 jucători. Trei au fost noi (n.r. – Ovidiu Popa, Mihai Dulca și Meszaros), în timp ce restul s-au reîntos la echipă după ce în urmă cu câteva zile erau puși pe liber după ce afaceristul Ioan Blidaru își anunța retragerea (n.r. – Alin Goia – Constantin Roșu, Claudiu Codoban, Alin Țegle, Ionuț Ban, Paul Chiș Toie, Flaviu Drăgan, Marius Feher, Alin Mutu, Petre Goge, Adrian Balea, Ionuț Cuc).

Adrian Bedea și Alexandru Iabob erau așteptați și ei înapoi după ce în ultimele zile s-au antrenat la echipa din Liga 3 CNS Cetate Deva, în timp ce Paul Păcurar, Andrei Herghelegiu și Andrei Cordoș au fost pierduți definitiv după ce au semnat cu UTA, AFC Hermannstadt, respectiv Universitatea Cluj. Și portarul Răzvan Began nu mai pare tentat să revină la echipă, acesta ajungând între timp la Foresta Suceava.

Încă de miercuri anunțat că la echipa bihoreană vor ajunge și câțiva jucători de la ACS Șirineasa, un alt club aflat în proprietatea afaceristului din umbră care a preluat Luceafărul, Nicolae Sarcină. Cei care și-au făcut bagajele, potrivit Ziarul Văii Jiului, și au ajuns la Sânmartin sunt: Georgios Gakos (portarul care a fugit la Șirineasa după ce în primele patru etape a fost titular la Ripensia), Florian Pîrvu, Vlad Rusu, Andrei Antohi, dar și juniorii Andrei Dragu și Marius Cioiu.

În plus, la Luceafărul au apărut și Darius Covaci (mijlocaș, 19 ani, ex UTA), cât și Andrei Tînc (fundaș, ex-CFR Cluj).

Potrivit Bihon.ro, echipa de start a Luceafărului pentru meciul cu Chindia de sâmbătă ar putea avea următoarea componență: Goia – Balea, A. Mutu, Feher, Ban – Cuc, Țegle – Chiș Toie, Codoban, Bedea – C-tin. Roșu.

În continuare, antrenorul din acte al Luceafărului este Cornel Țălnar, însă de pregătirea echipe se ocupă Cristian Lupuț. Noul antrenor ar putea fi Cristian Dulca, cel care a și participat la negocierile de preluare a clubului de noii conducători, însă acesta așteaptă să se rezolve situația contractuală cu Țălnar și secundul său, Florentin Petre.

Sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, Luceafărul Oradea întâlnește în cadrul etapei a 6-a a Ligii 2 pe Chindia Târgoviște. După cinci etape desfășurate deja, echipa bihoreană are acumulat doar un punct și se află pe locul 18 din 20.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Bihoreanul (Szilagyi Lorand)

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Sep. 2017, 14:39 Campionat
Pe aceeași temă